Azitromicina (antibiotic) + alcool
Iau azitromicina 500mg o data la 5 zile (o zi iau, apoi fac 4 zile pauza). Intrebarea mea este daca pot bea alcool daca urmez acest tratament (stru ca nu am voie sa combin alcoolul cu un antibiotic, dar ma gandesc ca aceste iese din sintemul meu in aceste 4 zile). Daca pot sa beau, spuneti-mi va rog dupa cate zile dupa ce am luat antibioticul.
3 comentarii
Cine ti-a dat o pastila la 5 zile ?? Pentru ce boala ? Cred ca ai inteles gresit modul de admiistrare.poate ca trebuie sa faci tratament timp de 5 zile.
pentru acnee iau pastilele.. da, sunt sigur ca dermatologul mi-a spus sa iau o data la 5 zile (mi-a si prescris doar 6 pastile pentru o luna, deci sigur am inteles bine)
Prin acest ritm de administrare se mentine permanent o anumita concentratie din antibiotic in sange si la nivelul tesuturilor.si cum Azitromicina este putin toxica pentru ficat, putand creste valorile probelor hepatice, tu lasa alcoolul timp de o luna, caci stii ca si acesta nu face deloc bine ficatului. De la o doza la alta vei avea mereu in sange antibiotic, eliminarea este lenta.Prin acest tratament tu trebuie sa distrugi microbul care produce acneea dar si sa realizezi o detoxifiere a organismului cu ajutorul ficatului..deci, daca vrei sa ai rezultate dupa tratament, abtine-te de a bea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12un pahar de sampanie la cura de antibiotice anuleaza toata cura?
- 3Antibioticele si alcoolul
- 2Antibiotice cu alcool?
- 1Anticonceptionalele si alcoolul
- 1Antibiotic masea
- 1Ajutor va rog! antibiotice si Gin tonic
Mai multe informații despre: antibioticele si alcoolul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: