Aud dar nu inteleg/disting cuvintele

14-04-2021
Petrutzza
Nu este medic/terapeut
Petrutzza
Buna seara! Ma confrunt cu o stare de "aud dar nu inteleg". De multe ori mi se intampla ca cineva sa repete ce zice (lucru deranjant pentru ceilalti cat si pentru mine). Mentionez ca nu am probleme ORL, am facut mai multe audiograme si concluzia a fost ca nu urechea e cauza, ci e de natura neurologica(concentrare slaba) sau pe fond emotional. Sunt in tratament cu Piracetam siBetaserc ( am luat in pauze de.a lungul timpului, nu permanent) care inainte ma ajuta si eram imediat receptiva iar acum nu prea mai are efect. Si mai am tiuit permanent in ambele urechi, e mai tare in urechea dreapta si mai slab in cea stanga. Dupa vaccinul anti Covid simt mai tare aceasta lipsa de concentrare, nu stiu daca are vreo legatura.
1 comentarii
0
15-04-2021, ora 08:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Mergeti si la un psihiatru sa va vada daca va afecteaza si considerati ca este necesar. Pot fi simptome de depresie (concentrarea slaba) si anxietate (tiuitul in urechi).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •