atrofia optica - cum se vindeca?
cum se poate vindeca aceasta boala???este ea ireversibila din moment ce cu ochiul acela nu mai vezi?informatzii...orice..:(
7 comentarii
Este atrofie optica partiala sau totala?Cum este acuitatea vizuala?Sunt afectati amandoi ochii?S-a stabilit o cauza?(traumatism, boala oculara sau sistemica). Ar trebui sa ne spui mai multe...in prezent, nu dispunem de un tratament pentru atrofia optica, iar in unele cazuri, in functie de diagnostic se incearca prevenirea atrofiei(neuropatie optica ischemica, glaucom, scleroza multipla, etc)
buna!sunt noua pa forum, dar asta nu ma impiedica sa va spun ca sunt o matusa trista datorita faptului ca nepotul meu in varsta de aproape 14 are atrofie optica totala, spun medicii.as fi interesata daca in italia sunt ceva tratamente sau noutati in ce priveste aceasta boala nenorocita.nepotul meu s-a nascut cu aceasta boala, au trecut 14 ani, dar nu stim nimic.va rog sa-mi spuneti ceva daca stiti.m-ar interesa foarte mult parerea unui medic sau a cuiva care a trecut prin asa ceva.in acest moment se efectueaza un tratament de vitaminizare a nervului optic.orice comentariu e binevenit.va multumesc anticipat
buna tuturor! Si eu sunt foarte trista deoarece copilul meu in varsta de 4ani a fost diagnosticat cu atrofie de nerv optic.Este mic si nu prea coopereaza cu medicii, dar din cate imi dau eu seama nu vede deloc cu ochiul drept.La 9 luni am observat ca avea strabism, la-m operat la Cluj-Napoca, iar dupa 6 luni cand am fost la control am aflat cumplita veste. Inainte de operatie nu mi sa spus nimic doar ca il opereaza estetic pentru ca ii fugea ochiul foarte tare.Oare in timpul operatiei sa se fii intamplat ceva? De ce nu mi-au spus nimic inainte?Precizez ca la-m operat la un medic foarte renumit din Cluj (prof.Vladutiu Cristina) Va rog sa ma ajutati cu un sfat !
Buna seara
Multumesc pentru raspuns d-na doctor, atrofia de nerv optic este partiala, la un singur ochi si din cate imi dau seama vede foarte putin cu ochiul afectat.Mi s- a spus ca atrofia este din nastere, dar totusi se poate sa se fi intamplat ceva in timpul operatiei de strabism? de ce nu mi-au spus inainte de operatie de aceasta afectiune?Am aflat dupa 6 luni de la operatia dupa controlul post operator.Se poate sa-i afecteze si ochiul sanatos? astept raspunsul dumneavoastra
Multumesc pentru raspuns d-na doctor, atrofia de nerv optic este partiala, la un singur ochi si din cate imi dau seama vede foarte putin cu ochiul afectat.Mi s- a spus ca atrofia este din nastere, dar totusi se poate sa se fi intamplat ceva in timpul operatiei de strabism? de ce nu mi-au spus inainte de operatie de aceasta afectiune?Am aflat dupa 6 luni de la operatia dupa controlul post operator.Se poate sa-i afecteze si ochiul sanatos? astept raspunsul dumneavoastra
Buna tuturor! am un prieten care sufera de Atrofie Optica si nu vede cu niciun ochi. este orb. are 25 de ani acum iar problemele i-au aparut de la varsta de 2 ani. la inceput, mai vedea putin, dar p parcurs boala i s-a agravat si acum nu mai vede deloc.!!! :(( spuneti-mi va rog daca exista undeva in lume vreo sansa, vreo operatie pentru el. imi doresc foarte mult sa-l ajut. va rog ajutati-ma!! cu multumiri si respect, alexandra
Buna ziua.Am o problema foarte mare cu mama mea care are atrofie optica la ambii ochi vede in ceata...spune ea si cred ca este din ce in ce mai rau...sunt disperat.Chiar nu exista nici un remediu pe lumea asta...????? O operatie sau un tratament ca sa ramana asa...macar sa stagneze.ajutati-ma cu o adresa sau un tratament sau un medic care a mai rezolvat astfel de cazuri...ORICE...!MULTUMESC ANTICIPAT...VA ROG FRUMOS AJUTATI-MA.
Buna seara.
Ati gasit vreun remediu pentru problema dvs?
Ati gasit vreun remediu pentru problema dvs?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2atrofie optica
- 6retina pigmentata la periferie
- 21Atrofiere Nerv Optic
- 0Atrofia nervului optic
- 0Atrfierea nervului optic?
- 11Am mai pus intrebarea asta care ma poate ajuta va rog. Am ceva probleme la nervu optic.
Mai multe informații despre: atrofia nervului optic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: