astm sau bronsita ?
copil de doi ani cu o racela care a inceput cu nasuc infundat, a doua zi a inceput sa tuseasca (o tuse uscata) exagerata in momentul in care se culca, a facut o febra usoara 38, 5 care a cedat dupa algocalmin supozitor, dar respiratia pe timpul serii a inceput sa devina mai acelerata 57 pe min, inspirul pare normal dar expiru e foarte scurt si tahicardie180 -190 pe min saturatie 100, radiografie pulmonara normala, la auscultatie se aude in momentul expirul un sunet care seamana cu zgomotul produs de o frecare; in familie nu sunt asmatici, mama face alergie la metale care oxideaza in contact cu piele (ceasuri, bijuterii ). A primit salbutamol si prednison ritmul respiratieti s-a ameliorat 32 pe min, continuam acest tatament de 3 zile, copilul mai tuseste din cand in cand pare sa se rupa un pic, zgomotul la ausultatie este inca prezent, febra nu a mai facut, nasucul este inca infundat.Nu tuseste dupa ce alearga sau urca scarile.As vrea sa mai aud o parere despre ce ar fi. Va multumesc.
1 comentarii
Ascultatia, expirul scurt, ritmul respirator accelerat, febra peste 38, tahicardia ma fac sa cred ca acest copil are mai degraba o pneumonie sau o bronhopneumonie decat un astm sau bronsiolita.Prednisonul il va ajuta, dar eu cred ca era necesar si un antibiotic.Tu fa cum ti-a spus medicul care ti-a consultat copilul si mergi la control spre sfarsitul tratamentului.Numai bine!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 5Buna. Am făcut un test de gripa mă poate ajuta cineva cu niste informații
- 2Saliva maronie dimineața
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 2Pneumonie interstițială
- 4Pneumonie interstițială
- 1Parere Radiografie la plamani
- 0Unde pot face o scintigrafie ok in Bucuresti?
- 1Aspergilom apical
- 1Procedura CT torace
- 1Radiografie plamanii