Astm alergic?

Buna seara! Acum cativa ani am inceput sa dezvolt febra fanului la venirea primaverii pe care o tineam sub control cu picaturi Zirtec. Se pare ca anul acesta s-a agravat si am si fost pentru prima data la alergolog, unde am facut testele cutanate, am iesit alergica la graminee, ambrozie, pisica si f putin caine. Nu stiu sincer cum am dezvoltat si alergia la pisici, eu avand acasa de cativa ani, 2 pisici.
Ce ma supara pe mine si ma face sa cred ca poate sa se fi complicat deja catre astm alergic sunt simptomele pe care le am. Dispnee moderata, uneori mai severa, senzatia ca nu imi ajunge aerul/ca nu ma satur de aer, presiunea de pe piept, expectoratia de foarteee mult mucus, prezent in gat tot timpul, pe care il scot si foarte greu, trebuie sa tusesc sa “harai” ca sa il pot elimina. De asemenea, imi simt cumva caile respiratorii inflamate, nu simt cum intra aerul si uneori parca am senzatia de strangere a gatului. Plus ca e destul de greu si sa expir aerul, nu doar sa l inspir. La pneumo de cate ori am fost+alergolog nu au auzit nimic pulmonar, adica sunetul ala specific de wheezing. O spirometrie am facut prin februarie, dar atunci nu aveam toate aceste simptome, deci ma gandesc sa o repet din nou. Poate sa fie astm alergic? IgE-ul este doar putin marit.
Ce ma supara pe mine si ma face sa cred ca poate sa se fi complicat deja catre astm alergic sunt simptomele pe care le am. Dispnee moderata, uneori mai severa, senzatia ca nu imi ajunge aerul/ca nu ma satur de aer, presiunea de pe piept, expectoratia de foarteee mult mucus, prezent in gat tot timpul, pe care il scot si foarte greu, trebuie sa tusesc sa “harai” ca sa il pot elimina. De asemenea, imi simt cumva caile respiratorii inflamate, nu simt cum intra aerul si uneori parca am senzatia de strangere a gatului. Plus ca e destul de greu si sa expir aerul, nu doar sa l inspir. La pneumo de cate ori am fost+alergolog nu au auzit nimic pulmonar, adica sunetul ala specific de wheezing. O spirometrie am facut prin februarie, dar atunci nu aveam toate aceste simptome, deci ma gandesc sa o repet din nou. Poate sa fie astm alergic? IgE-ul este doar putin marit.
7 comentarii

Buna. Senzatia ca nu va ajunge aerul/ca nu va saturati de aer, presiunea din piept, senzatia de strangere a gatului sunt somatizari de anxietate.

Buna seara! Dar in combinatie si cu mucusul acela persistent? Nu cred ca si el vine tot de la anxietate sau este somatizare. Plus ca ma stiu cu probleme de alergii si acestea pot duce si la astm bronsic alergic.

Posibil. Mergeti la un alergolog sa va faca desensibilizare.

Bună! Ce s a mai întâmplat
Ați mai fost la alergolog? Trec și eu prin episoade de tuse pana simt ca mi ies creierii, ca fac avc, ca vomit...se uita și lumea ciudat la mine când ma apuca criza. La p euro mi a spus ca e astm bronsic alergic.si mi a dat spray și aerosoli. Am dat primle2 pufuri de spray și nu vad nici o schimbare. Tușesc la fel..
Ați mai fost la alergolog? Trec și eu prin episoade de tuse pana simt ca mi ies creierii, ca fac avc, ca vomit...se uita și lumea ciudat la mine când ma apuca criza. La p euro mi a spus ca e astm bronsic alergic.si mi a dat spray și aerosoli. Am dat primle2 pufuri de spray și nu vad nici o schimbare. Tușesc la fel..

Din propria experienta va spun, lăsați partea de somatizare, căci aceasta apare dupa simptome..e normal să te sperii; clar trebuie tinuta sub control, dar intai trebuie tinuta sub control afecțiunea fizică...alergiile pot conduce către astm, dar diagnosticul se pune de către medic in baza spirometrie + simptomatologie. Trebuie mers alergolog + pneumolog si primit tratament corespunzator nas pt rinita alergica care aceeasi senzatie o da ( eu am Nasonex + Clarinase, mai fol uneori spray Flonase ), antialergic clar in perioada de alergii ( Ce va indica medicul, eu merg cu Aerius), am deja astm confirmat pt care fol Symbicort...din pacate alergiile dau simptome respiratorii suparatoare si le înțeleg doar cei care trec prin asta. Folositi naturiste in paralel ( coacaz negru, ce e antiinflamator), evitati alimente inflamatorii o perioada sa vedeti diferenta...daca aveti teren alergic ar fi util un panel alimentar. Multa sanatate!

La fel, un purificator de aer e ok, scoase covoare, plante de camera in ghiveci, etc; huse antialergice, un detergent antialergic..asta a fost recomandarea alergoloagei in cazul meu ; greu de pus în practică, dar se simt diferente; Rx ati facut ? Pe Fb este grupul Astmul Bronsic, puteti intra pt a citit experiente; parerea mea, zyrtec nu este suficient pt simptomele descrise, mai solicitați o altă opinie la pneumo

Am făcut și rx și am foat la doi medici pneumologie pt interpretare plus radiologie. Eu am și sechele tbc...și am oricum o sensibilitate la plamani. Dar tusea asta deja ma supara de atata vreme... o sa mai merg la un control și voi face și un ct. Sper sa nu am cancer...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19Diagnosticul de astm bronsic este corect?
- 1Alergie sau astm bronsic?
- 56Astm bronsic la copil tratat cu Singuler
- 20Sugar de 7 luni si astmul bronsic
- 3astm bronsic infecto alergic
- 7Astm bronsic dupa raceli repetate
- 10PENTRU ASTMATICI: Scapati de astm cu metoda Buteyko!
- 1astm bronsic in observatie
- 3sa fac vaccinul pneumo 23?
- 2astm bronsic
- 8Astm Alergie sau altceva
- 1astm bronsic
- 13copil 7 ani, rinita alergica si astm bronic alergic
- 1Astm bronsic
- 1Tuse ca simptom in cazul astmului bronsic
- 1Nelanurire tratament singulair sugar
- 0Astm bronșic + alergie respiratorie și efectele vaccinului Pfizer anti Covid-19
- 0Interpretare hemoleucograma
Mai multe informații despre: Febra fanului Astmul bronsic astm alergic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: