astigmatism hipermetropic +1
Buna ziua.
Fetita mea (4 ani si 7 luni) a fost diagnosticata cu Astigmatism Hipermetropic +1. Medicul i-a recomandat ochelari, pe care sa ii poarte in permanenta, si...toata viata. A spus ca nu va scapa de ochelari decat la varsta adulta cand va putea alege sa se
opereze. Ajunsa acasa am inceput sa caut si eu date despre aceasta problema, si mare mi-a fost mirarea cand am citit mai peste tot ca acest diagnostic poate fi...fiziologic si ar putea sa nu necesite purtarea ochelarilor. Eu chiar am incercat sa aflu de la dl dr care ar fi consecintele nepurtarii ochelarilor, cat de importanti sunt.si a insistat ca trebuie sa ii poarte neaparat. (trebuie sa precizez ca dl dr are in incinta cabinetului si un laborator unde se comanda ochelarii prescrisi de dumnealui)
Pana la urma cum este?
Eu am fost f afectata sa aflu ca va fi "cndamnata" sa poarte ochelarii toata viata... Vom mai merge si la un alt medic pt o a doua opinie...pana atunci insa astept si parerea dvs.
Va multumesc!
Fetita mea (4 ani si 7 luni) a fost diagnosticata cu Astigmatism Hipermetropic +1. Medicul i-a recomandat ochelari, pe care sa ii poarte in permanenta, si...toata viata. A spus ca nu va scapa de ochelari decat la varsta adulta cand va putea alege sa se
opereze. Ajunsa acasa am inceput sa caut si eu date despre aceasta problema, si mare mi-a fost mirarea cand am citit mai peste tot ca acest diagnostic poate fi...fiziologic si ar putea sa nu necesite purtarea ochelarilor. Eu chiar am incercat sa aflu de la dl dr care ar fi consecintele nepurtarii ochelarilor, cat de importanti sunt.si a insistat ca trebuie sa ii poarte neaparat. (trebuie sa precizez ca dl dr are in incinta cabinetului si un laborator unde se comanda ochelarii prescrisi de dumnealui)
Pana la urma cum este?
Eu am fost f afectata sa aflu ca va fi "cndamnata" sa poarte ochelarii toata viata... Vom mai merge si la un alt medic pt o a doua opinie...pana atunci insa astept si parerea dvs.
Va multumesc!
2 comentarii
Buna seara! Da, un astigmatism cu o valoare de pana la 1 dioptrie este fiziologic ; eu prescriu ochelari in situatia aceasta daca acuitatea vizuala nu este 1, de obicei intalnesc o acuitate vizuala 1 cu dificultate sau exista heteroforie sau copilul acuza dureri de ochi sau de cap, clipeste mai des; si, de obicei, prescriu un cilindru de 0, 5 D; Acum, la varsta de 4 ani si 7 luni, ochiul nu a incetat procesul de crestere, suprafata oculara poate suferi remodelari, asa ca si valorilre dioptriilor fluctueaza si recomand un consult la 6 luni sau anual la copii.Nu stiu motivul prescrierii ochelarilor, eu zic sa urmarim evolutia copilului si sa nu omitem opinii definitive in situtia aceasta; Numai bine
Va multumesc mult pentru raspuns!
Vom mai merge luni la un consult la alt medic, si sper din tot sufletul sa nu ne recomande ochelari.
Vom mai merge luni la un consult la alt medic, si sper din tot sufletul sa nu ne recomande ochelari.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3intrebare despre astigmatism hipermetropic
- 7astigmatism hipermetropic
- 2astigmatism hipermetropic la fetita de 5 ani
- 0Astigmatism hipermetropic compus
- 0astigmatism hipermetrop compus mic
- 0hipermetropie
- 0Astigmatism hipermetropic
- 0scaderea treptata a vederii la copil de 10 ani
- 6Lentile cilindrice.. diagnosticat cu astigmatism hipermetropic
- 3Astigmatism hipermetropic
- 2Astigmatism Hipermetropic Compus
- 1astigmatism hipermetropic, sanse de vindecare?????
- 1Ambliopie
- 0Astigmatism hipermetropic +0.75
- 0Astigmatism hipermetropic copil 5 ani
- 0Astigmatism hipermetropic
- 1Hipermetropie mare cu astigmatism direct.strabism convergent
Mai multe informații despre: astigmatismul hipermetropic