ASCUS posibile cauze si tratament
Buna ziua.
Am facut un PAP acum 2 saptamani. A iesit ASCUS. Am vorbit cu dr si a zis sa nu ma ingrijorez tare, ca e o modificare des intalnita. Ma duc sapt viitoare din nou la el. Intrebarile mele sunt:
- daca e HPV va trebui sa ia si sotul vreun tratament?
- tot daca e HPV, cum vor disparea acele celule atipice? Citisem ca organismul poate elimina virusul in 2 ani...nu exista riscul de a se multiplica acele celule si de a provoca leziuni?
- e posibil ca acest ASCUS sa fi fost din cauza ca am facut Pap in cea de-a 6-a zi a ciclului? Sau sa fie din cauza vreunor modificari hormonale?
Il voi intreba si pe dr...doar ca pana atunci imi fac tot felul de ganduri si griji.
Multumesc
Am facut un PAP acum 2 saptamani. A iesit ASCUS. Am vorbit cu dr si a zis sa nu ma ingrijorez tare, ca e o modificare des intalnita. Ma duc sapt viitoare din nou la el. Intrebarile mele sunt:
- daca e HPV va trebui sa ia si sotul vreun tratament?
- tot daca e HPV, cum vor disparea acele celule atipice? Citisem ca organismul poate elimina virusul in 2 ani...nu exista riscul de a se multiplica acele celule si de a provoca leziuni?
- e posibil ca acest ASCUS sa fi fost din cauza ca am facut Pap in cea de-a 6-a zi a ciclului? Sau sa fie din cauza vreunor modificari hormonale?
Il voi intreba si pe dr...doar ca pana atunci imi fac tot felul de ganduri si griji.
Multumesc
4 comentarii
Pentru HPV nu exista tratament specific (e un virus) doar imunitatea il poate face sa dispara. Nu orice infectie cu HPV duce la leziuni de col dar persistenta virusului creste riscul. Monitorizarea va trebui facuta mai des cu Babes Papanicolau si colposcopie daca persista leziunea si apoi se decide tratamenul.
Buna din nou. Revin cu o actualizare a postarii mele initiale. Am facut testul HPV, care mi-a iesit, din fericire, negativ. Doctorul mi-a recomandat sa refac papanicolaul acum in septembrie la un alt laborator. Astept rezultatul zilele acestea.
Buna seara.Va rog să mă ajutați și pe mine cu un raspuns.Am avut o conizatie in urma cu o luna, displazie severa de col uterin și hpv pozitiv :6, 11 și 33, după intervenția chirurgicală diagnosticul a fost tumoră uter cu evolutie imprevizibilă și necunoscuta, metroragii (menstruație excesiva ).Acum aștept rezultatul biopsiei, va rog sa îmi spuneți dacă e grav sau nu...poate fi cancer !?Mulțumesc, aștept răspuns..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Testul Babes Papanicolau
- 2analize papanicolau
- 4Rezultat papanicolau
- 4Test Babes Papanicolau.. intrepretare, va rog
- 34Papanicolau C3 ascus posibil LSIL prin infectie HPV
- 8va rog, sfatul unui medic ref la condilomatoza
- 6Papanicolau ASC-H, help me pls!
- 13care e diferenta ecografie vaginala si abdominala?
- 3Interpretare rezultat test papanicolau
- 0Test babes papanicolau
- 1testul papanicolau
- 0interpretare test babes papanicolau
- 0Interpretare test Papanicolaou
- 1INTERPRETARE BPN
- 0Interpretare analize ginecologice
- 0Rezultat testul papa nicolau
- 0Analize gineco
- 0ASC-US (celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata), testare HPV
- 0Rezultat test Babeș nicolau 2
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau