Ascus hpv 16

Bună ziua,
In urma unui test pap mi-a ieșit rezultatul Ascus și virusul hpv 16. Am făcut colposcopie, dar dr nu a luat nicio biopsie întrucât colul părea normal și mi s-a recomandat testare în 6 luni.
As dori sa știu dacă a mai avut cineva asa ceva și dacă s-a tratat cu succes sau s-a descoperit ceva foarte avansat.
Cred ca am acest virus de foarte mulți ani, dar toate testele au ieșit negative pana acum.
Cele care aveti hpv 16 ati putut sa mai faceți copii în urma tratamentului?
Cum as putea sa îmi dau seama dacă am vreun adenocarcinom in endocol/uter, dacă dr refuza sa facă biopsie?
Care este probabilitatea sa am deja cancer invaziv?
Știți pe cineva care trăiește cu acest virus de foarte mult timp?
Vă mulțumesc!
In urma unui test pap mi-a ieșit rezultatul Ascus și virusul hpv 16. Am făcut colposcopie, dar dr nu a luat nicio biopsie întrucât colul părea normal și mi s-a recomandat testare în 6 luni.
As dori sa știu dacă a mai avut cineva asa ceva și dacă s-a tratat cu succes sau s-a descoperit ceva foarte avansat.
Cred ca am acest virus de foarte mulți ani, dar toate testele au ieșit negative pana acum.
Cele care aveti hpv 16 ati putut sa mai faceți copii în urma tratamentului?
Cum as putea sa îmi dau seama dacă am vreun adenocarcinom in endocol/uter, dacă dr refuza sa facă biopsie?
Care este probabilitatea sa am deja cancer invaziv?
Știți pe cineva care trăiește cu acest virus de foarte mult timp?
Vă mulțumesc!
2 comentarii

Daca v-a iesit ASCUS nu e cancer. Faceti testare la 6 luni, cum v-a recomandat dr. si nu va puneti singura diagnostice.

Buna.
Daca esti foarte speriata legat de un adenocarcinom in endocol/uter, un RMN poate sa iti aduca niste lamuriri, desi cred ca mergi prea departe cu gandurile.
Retestare la 6 luni poti face, dar cred ca e devreme.
Ce medicamentatie ai primit?
Poti avea copii, important e sa urmezi un tratament adjuvant care sa impiedice virusul sa ctioneze asupa colului uterin.
Ai repetat la 6 luni Pap si genotiparea+colposcopie?
Vaccinarea ai luat-o in calcul? Chiar daca vaccinul e preventiv, se spune ca aduce beneficii chiar si in cazul infectarii cu o tulpina continuta in vaccin.
Daca esti foarte speriata legat de un adenocarcinom in endocol/uter, un RMN poate sa iti aduca niste lamuriri, desi cred ca mergi prea departe cu gandurile.
Retestare la 6 luni poti face, dar cred ca e devreme.
Ce medicamentatie ai primit?
Poti avea copii, important e sa urmezi un tratament adjuvant care sa impiedice virusul sa ctioneze asupa colului uterin.
Ai repetat la 6 luni Pap si genotiparea+colposcopie?
Vaccinarea ai luat-o in calcul? Chiar daca vaccinul e preventiv, se spune ca aduce beneficii chiar si in cazul infectarii cu o tulpina continuta in vaccin.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 149hpv, purtator sanatos?!
- 2re CANCER?
- 11Condiloame acuminate
- 9condiloame HPV
- 2HPV oare?
- 9tratament virus papiloma
- 7Caut un medic - am HPV/candidoza bucala
- 3infectia HPV - o s-o am tot restul vietii si pot face cancer de col uterin?
- 2infectie cu Hpv Help!!!
- 5Rana pe col.. am nevoie de sfaturi!
- 0Papanicolau si Colposcopia. tratament? Urgent!
- 3Imi raspunde si mie cineva?
- 12hpv 16 cancer in gat
- 7Virusul hpv - informatii
- 7La testul papanicolau se depisteaza si infectia cu HPV?
- 24Virusul HPV la un tanar de 23 de ani
- 2Hpv tratament
- 5Posibil sa am Hpv oral?
- 3Urgenta!! Virusul HPV se vede la o lama obisnuita?
Mai multe informații despre: Colposcopia infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: