Ascita necunoscuta sau cancer necunoscut
Buna ziua, tatal meu a fost internat din cauza unei hernii inghinale si la spital i-au gasit lichid in stomac. Au facut test CT si colonoscopie unde au zis ca au gasit tumora maligna iar lichidul e ascita cu noduli peritoneali, carcinomatoza peritoneala. Dupa cateva zile rezultatul biopsiei de la colon a venit si tumora e de fapt polip. S-a crezut ca ascita e generata de la colon dar acuma doctorii nu mai stiu ce e. Nimeni nu vrea sa opereze spunind ca ascita e cu metastaze dar nu cred ca se stie exact ce genereaza lichidul. Rezultatul de laborator de singe a venit cu valori normale si la CT nu se vede nici un organ atins(asa au citit doctorii)
Ce se poate face si cum se poate investiga mai mult?
Multumesc, Octavian
Ce se poate face si cum se poate investiga mai mult?
Multumesc, Octavian
2 comentarii
Va recomand sa apelati la un serviciu de oncologie care poate investiga mai in profunzime.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Domnule Octavian... Sunt extrem de interesat de acest subiect. Si mama mea are ascita cancer de colon( tumora maligna cec ) carcinomatoza peritoneala noduli pe ficat. Ce ma nelamureste este faptul ca pe biopsie s-a gasit tumoara doar la nivelul mucoasei deci cancer grad 1 iar in fapt daca celelalte diagnostice sunt corecte are fi grad 4. S-a descoperit motivul ascitei in cazul tatalui dvs ? Si in cazul mamei mele tot de la colon spun ca ar fi ascita. Dar daca biopsia spune ca e cancer doar la nivelul mucoasei nu ar fi trebuit sa migreze la alte organe deci nici ascita nu ar trebui sa fie de la colon... Diagnosticul este pus ca fiind posibil nu cert. Aspect prezumtiv malign
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7evacuarea lichidului de ascita cu ajutorul paroscopului
- 3carcinomateza cu ascita, metastaze osteolitice, ficat tumora
- 8ciroza hepatica decompensata
- 8are ascita secundara... burta lui este f mare
- 4ascita secundara... ce e de facut?
- 3dupa o ecografie vaginala, ascita
- 8ciroza hepatica, ascita si noduli la ficat
- 8Tumora pelviabdominala. Ascita.Metaplazie mieloida cu mielofibroza.
- 0Tratament ajutator cu astragalus
- 3Ascita, probleme de respiratie, oboseala, pofta exagerata de acru, deshidratare
- 3Lichidul de ascita
- 1Lichidul de ascita
- 21Poate fi vorba de cancer?
- 0Lichid ascita
- 1Ciroza. Statea sotului meu nu se inbunatateste, din contra si continua sa slabeasca.
- 0Ajutați-ma! Tatăl meu face dializa de pe 14 ani, are ascita, lichidul a migrat in plămâni
Mai multe informații despre: Ascita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: