Artrita cricoaritenoida?!
Buna ziua! De 3 luni am dureri (discrete dar jenante) in partea dreapta a gatului in momentul inghitirii, intinderii gatului, chiar si cand vorbesc.Durerea nu e localizata intr-un punct anume, o simt in diverse puncte dar localizata in partea dreapta. Am fost la doi medici si doua diagnostice diferite:
1.Artrita cricoartenoida/nevralgie laringe, cu recomandare de analize: vhs, fibrinogen ecografie tiroida.Tratament : nurofen forte, septolete.
2.Faringita hiperplazica cronica, amigdala dreapta afectata, pe fondul consumului de tutun.E drept am fumat 20 de ani dar m-am lasat de 2 saptamani, nu mai fumez, mi s-a recomandat intreruperea definitiva a fumatului si ca tratament am facut aerosoli cu diverse medicamente combinate: acc+ ser fiziologic ceva antibiotice.Dar totusi acea jena o mai resimt din cand in cand.Am incercat sa palpez acea zona dar f. rar gasesc punctul dureros.Deci intrebarea mea ar fi : Din ce cauza se intampla si care ar fi diagnosticul corect?
1.Artrita cricoartenoida/nevralgie laringe, cu recomandare de analize: vhs, fibrinogen ecografie tiroida.Tratament : nurofen forte, septolete.
2.Faringita hiperplazica cronica, amigdala dreapta afectata, pe fondul consumului de tutun.E drept am fumat 20 de ani dar m-am lasat de 2 saptamani, nu mai fumez, mi s-a recomandat intreruperea definitiva a fumatului si ca tratament am facut aerosoli cu diverse medicamente combinate: acc+ ser fiziologic ceva antibiotice.Dar totusi acea jena o mai resimt din cand in cand.Am incercat sa palpez acea zona dar f. rar gasesc punctul dureros.Deci intrebarea mea ar fi : Din ce cauza se intampla si care ar fi diagnosticul corect?
1 comentarii
pot fi si ambele diagnostice corecte in acela s timp, nu se exclud
dar diagnosticul 2.. vorbeste despe o persoana cu reflux gastro - esofagian
anume acidul gastric care ajunge noaptea in gat..duce la hipertrofie..si inflamatii
asa ca faceti investiagtii la Gastrologie
si cititi ce ma mai recomandat pe forum la acest subiect
dar diagnosticul 2.. vorbeste despe o persoana cu reflux gastro - esofagian
anume acidul gastric care ajunge noaptea in gat..duce la hipertrofie..si inflamatii
asa ca faceti investiagtii la Gastrologie
si cititi ce ma mai recomandat pe forum la acest subiect
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 133durere de gat
- 6durere in gat cronica
- 6amigdalita acuta pultacce la bebelus
- 4Arsuri pe gat si stomac dupa ce sug propolis
- 3Probleme gat, flegma.
- 2Durere gat (astept urgent macar un rapsuns, multumesc).
- 2Durere in gat
- 1Durere gat la inghitire
- 1Bube sau papile inflamate de culoare albă pe limba
- 1Dureri provocate de puroi in gat
- 1Dureri de gat
- 1Mă doare gâtul daca nu înghit o perioadă mai lungă de timp
- 0Disconfort/durere in gat
- 1Dureri de gat frecvente
- 10Durerea de gat nu îmi da pac
- 6Caut medic ORL
- 1Durere în gat persistenta
Mai multe informații despre: Durerile in gat durerea in gat