Anxietate indusa de alcool

24-10-2017
Ionut.f
Nu este medic/terapeut
Ionut.f
Buna ziua,
Am 30 ani si recent am inceput sa ma confrunt cu ceva ce imi este inca strain si incerc sa ma obisnuiesc cu starea.
Inodeauna am fost bautor de weekend si nu beam in fiecare zi. pt ca nu simteam nevoia..numai ca in weekend consumul era foarte foarte mare in zile consecutive iar in ultimul timp incepusem sa imi revin foarte greu (3-4 zile) sa ma reglez cu somnul iar in aceste zile aveam stari de agitatie, anxietate, frisoane, , tremur, insomnie, depresie, simteam ca imi pierd cunostina si mintile nu puteam gandi clar etc..dar toate astea incet treceau si imi reveneam. la starea naturala. Dar un episod recent a schimbat acest lucru..dupa un abuz cronic de cateva zile am simtit ca ceva s-a dereglat..nu am mai putut reveni la starea mea naturala si am simtit ca am facut ca un soc, ramanand cu o senzatie de ceata mentala, lispa de concentrare si focus, dezorientare, agorafobie, sentimentul ca imi pierd mintile, stara de spaima etc..Aceasta stare a persistat desi am intrerupt consumul de alcool iar nemaistiind ce sa fac am mers la neurolog. LaRMN totul a iesit ok si analize de sange iar medicul mi -a recomandat rivotril(0.5mg), , Mi a spus ca am facut un soc anxiotic si ca trebuie un adjuvant sa ma pun pe picioare. Mi s-a zis sa fac tratament 3 luni dar dupa doua saptamani am intrerupt si am inceput sa beau dar namaifacand abuz..Dupa cateva zile am ajuns la aceeasi stare..si am inceput din nou cu rivotril( care are efect) punandu ma imediat pe picioare si scapanad de aceasta anxietate care nu ma lasa sa vad claritate in viata. E o stare groaznica sa nu poti gandi clar( ceata mentala)..si toate lucrurile care le faceai inainte sa devina un calvar.

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? vreau sa urmez tratamentul complet si sa elimin alcoolul..pt ca se pare ca actioneaza ca un declansator de anxietate..
As vrea sa cred ca mai pot bea..dar in ce cantitati pot face asta in care sa nu ma afecteze?
Multumesc.
10 comentarii
0
24-10-2017, ora 15:28
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
..."sa elimin alcoolul..As vrea sa cred ca mai pot bea..dar in ce cantitati pot face asta in care sa nu ma afecteze? "
Cu alte cuvinte "as vrea sa ma las dar sa mai beau"?! Nu aveti nici o intentie de a va lasa de bautura.
Alcoolul va afecteaza deja, iar ceea ce descrieti este de fapt o dependența de alcool; starile descrise sunt mai degraba un sevraj, iar sevrajul nu apare in analize si investigatii.
Solutia este pe de o parte dezintoxicarea, care poate fi facuta in centre specializate si cu ajutor specific si sedinte la un psihoterapeut cu experienta in dependente, care va poate ajuta sa intelegeti "de ce" consumati alcool si de unde vine de fapt anxietatea de care vorbiti.
Consumul abuziv de alcool conduce la nenumarate probleme medicale si psihice, iar organismul dumneavoastra arata deja ca nu mai poate gestiona situatia. Depinde de dumneavoastra cum vreti sa continuati, solutii exista.
0
24-10-2017, ora 15:48
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Asa cum v-a spus si colegul meu, fiind vorba de dependenta de alcool, v-as sfatui sa incercati sa lucrati partea psihologica a acestei probleme, dependenta psihologica de alcool, pentru a descoperi care este “beneficiul secundar” pe care vi-l aduce consumul de alcool, caci, ca orice adictie, adictia de alcool isi are originea undeva, in satisfacerea unei nevoi emotionale. Cu ajutorul psihoterapiei puteti ajunge sa descoperiti atat nevoile din spatele dependentei de alcool cat si sa reusiti sa va satisfaceti acea nevoie cu altceva, cu un substitut al alcoolului, avand acelasi “beneficiu” emotional, insa. Va recomand sa incercati hipnoterapia, care este foarte utila in astfel de situatii, adictii.

Toate cele bune!
1
24-10-2017, ora 17:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai bine va opriti complet din baut ca sa nu faceti boala numita Anxietate. Incercati sa mergeti la Alcoolicii Anonimi unde veti gasi cazuri asemanatoare si veti fi ajutat sa va lasati complet de alcool.
Cititi de pe Forum Sectiunea Despre alcool si alcoolici cand aveti timp.
0
24-10-2017, ora 18:12
Ionut.f
Nu este medic/terapeut
Ionut.f
Multumesc de raspunsuri, da adevarat ma afecteaza deja si nu de putin timp, am mai avute perioade de abstinenta totala si jumate de an..dar revenirea la alcool a fost subita. In acele pauze lungi in care nu am baut deloc nu am avut simptome de sevraj.. Cred ca deja am dezvoltat o anxietate pt. ca nu mai e o simpla mahmureala care trece de la sine..a lasat urme..Intentia mea nu mai e sa fac abuz de alcool..vreau doar sa stiu daca o simpla bere de exp ma poate aduce iar in acea stare de ceata mentala in care nu pot gandi clar si ma da o groaza de stari negative de care nu pot scapa decat cu rivotril. Simptomele care le am dupa o mahmureala si care nu mai trec sunt cele de anxietate..pe care nu o pot controla..
0
24-10-2017, ora 20:29
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Oare anxietatea a existat inainte de a incepe consumul de alcool si s-a accentuat treptat, odata cu intensificarea consumului?...sau anxietatea a aparut doar dupa ce ai inceput sa consumi mai mult? Ce a stat la baza revenirii abrupte la consumul de alcool ?

Abordarile terapeutice in dependenta de alcool sunt diferite. Unii terapeuti solicita abstinenta completa. Eu prefer varianta de contract legat de un consum fix. Tu stabilesti Ionut cat e acel consum fix…pt ca tu esti cel ce te angajezi sa-l respecti. Reducerea poate fi in trepte.

Eu iti pot spune doar care e consumul zilnic considerat ok : 2 bauturi standard pt barbat (si 1 bautura standard pt femei). Bauturi standard sunt considerate: 1 pahar de bere de 330 ml, 1 pahar de vin de 150 ml, o doza mica de tarie 40 ml.

In plus iti mai pot spune cine risca dependenta de alcool: Un barbat care bea mai mult de 14 bauturi standard pe saptamana sau 4 bauturi standard odata (si o femeie care bea mai mult de 7 bauturi pe saptamana sau 3 odata).

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
24-10-2017, ora 21:21
Ionut.f
Nu este medic/terapeut
Ionut.f
Simt ca s-a accentuat treptat..mai ales cand beam foarte mult in zile consecutive si fara sa ma odihnesc..iar dupa acele nopti urma perioada cea mai grea..de revenire..din care acum nu am mai iesit..si fara ajutor medical nu pot trece..Acest consum imens cred ca se datoreaza faprului ca am facut o toleranta..si ca nu am crezut ca poate dauna in asa hal..Imi e frica sa mai beau o bere pt. ca acea stare de anxietate e teribila..si stiu ca nu pot scapa natural de ea..
Vreau sa stiu in ce masura poate afecta alcoolul anxietatea si acest blocaj..pur si simplu eu nu imi mai pot reveni dintr-o mahmureala natural..raman blocat intro- stare anxioasa. din care corpul meu iesea inainte natural.
0
24-10-2017, ora 22:29
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Intr-o astfel de situatie recomandarea mea este o internare intr-un spital: Spitalul de Psihiatrie Titan "Dr. Constantin Gorgos" ar fi o solutie. Este un spital mic, ultramodern, ce ofera conditii si specialisti. In felul acesta obtineti: gasirea rapida a celui mai potrivit tratament + evaluare psihologica si consiliere psihologica pe perioada internarii. Cu alte cuvinte maximum de beneficii in minimum de timp/eforturi.
Cu cat actionati mai repede cu atat va fi mai bine pentru dumneavoastra.
0
24-10-2017, ora 22:51
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Da, in conditiile astea poate e util sa incepi cu o internare.
Nu uita de psihoterapie si dupa ce te externezi. E important sa mentii schimbarea in bine.
Succes!

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
25-10-2017, ora 10:32
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Alcoolul consumat excesiv afecteaza sistemul nervos central dand diferite tulburari, de la caz la caz, anxietatea fiind una dintre aceste tulburari pe care alcoolul o poate cauza, dar si alte probleme de sanatate, afectiuni la ficat, etc. Una din marile dificultati in cazul alcoolismului, este dificultatea persoanei consumatoare de a recunoaste ca are o problema cu consumul de alcool. Este foarte important sa recunoasteti acest fapt si sa luati decizia de a rezolva aceasta problema, pentru ca este primul pas in vindecarea atat de alcoolism cat si a problemelor care deriva din consumul de alcool. Anxietatea este doar o tulburare cauzata de alcool, efectele nocive ale alcoolului asupra organismului, in general, fiind nenumarate, dar si asupra relatiilor cu familia si prietenii, asupra vietii profesionale, vietii personale, de cuplu, asupra vietii in general, in toate aspectele ei. Dvs trebuie sa lucrati aspura cauzei alcoolismului, caci de aici pornesc toate celelalte efecte. De cat timp consumati alcool excesiv? Ati avut si alte dependente inainte de a incepe sa consumati alcool? Este foarte importanta psihoterapia pentru a va rezolva dificultatile de a va accepta asa cum sunteti si de a invata modalitati noi de a va valoriza, de a nu mai fugi de realitate ci de a va schimba optica asupra ei. Pot fi evenimente din trecut, din copilarie, nerezolvate, negestionate, care au generat teama de abandon, de respingere, de neacceptare, conflicte de neperformanta, esecuri, etc, constientizate sau neconstientizate.

Toate cele bune!
0
25-10-2017, ora 11:11
Ionut.f
Nu este medic/terapeut
Ionut.f
As vrea sa nu recurg la internare pt ca am mai fqcut acelasi ttatament si a dat roade..in cateva saptamani eram ca nou..pana cand iar am exagerat ai mi a revenit starea..iau din nou rivotril si alte adjuvante care reusesc sa ma aduca pe linia de plutire.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Tulburarile psihice induse de alcool

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea aparută în urma consumului de alcool
  •