anticorpi nucleari

Buna ziua, am facut niste analize si rezultatul este astfel:
-Scl 70- negativ
-anti centromer- negativ
-anti nucleari (testul ANA)- pozitiv la limita cu aspect de imunofluorescenta granular(patat)
-Vsh- 2.
Aceste analize mi-au fost recomandate de medic dermatolog in urma unor simptome de amorteala, furnicaturi pe piele si muschii fetei, strangere a pielii pe fata si cap, pe partea stanga, senzatie de junghiuri, intepaturi in jurul ochiului si nasului, umflarea ploapei, toate numai pe partea stanga.
La ce alt medic/specializare sa merg pentru interpretare sau ce poate fi?
Sunt din provincie dar pot ajunge si in Bucuresti daca imi recomandati un spital sau medic anume.
-Scl 70- negativ
-anti centromer- negativ
-anti nucleari (testul ANA)- pozitiv la limita cu aspect de imunofluorescenta granular(patat)
-Vsh- 2.
Aceste analize mi-au fost recomandate de medic dermatolog in urma unor simptome de amorteala, furnicaturi pe piele si muschii fetei, strangere a pielii pe fata si cap, pe partea stanga, senzatie de junghiuri, intepaturi in jurul ochiului si nasului, umflarea ploapei, toate numai pe partea stanga.
La ce alt medic/specializare sa merg pentru interpretare sau ce poate fi?
Sunt din provincie dar pot ajunge si in Bucuresti daca imi recomandati un spital sau medic anume.
1 comentarii

ANA pozitivi in titru mic nu au semnificatie, decat intr-un context clinic extrem de sugestiv. 10-15% din populatia sanatoasa are ANA pozitivi. Probabil dermatologul dumneavoastra s-a gandit la o sclerodermie, dar acest diagnostic este unul predominant clinic, analizele de sange ajuta doar in evaluarea ulterioara a extinderii si severitatii. In principiu medicul care vi le-a recomandat trebuie sa vi le interpreteze, deci mergeti inapoi la dermatolog.
Vedeti si un medic neurolog.
Vedeti si un medic neurolog.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: