anatomie aptologica.. unde trimit un rezultat?
as vrea sa stiu si eu daca imi poate explica cineva un rezultat la o anatomie patologica.unde pot trimite un document cu rezultatul pt ca eu nu inteleg mai nimic.va multumesc
6 comentarii
In principiu, ori la medicul de familie, ori la medicul care te-a trimis sa faci analiza respectiva. Daca intelegi ce scrie pe buletin, poti transcrie si aici, poate te ajuta careva, dar tot un medic trebuie sa vada despre ce e vorba, daca trebuie si tratament.
multumesc dar tocmai am primit asta de la medic si in nici un caz nu e un buletin de analize, e doar ceva scris pe o reteta.este vb despre tatal meu si a fost operat de neoplasb bronhopulmonar superior la plamanul stang.ni s-a spus k este malign inainte de biopsie si dupa mi-a scris niste baliverne pe o reteta
scrie cam asa:NEOPLASM BRONHOPULMONAR LL SUP.SFT STG, SGL INTERLOMBARI.SGL LIGAMENT TRIUNGHIULAR, LAT SUP PLAMAN STANG ADENOCARCINOM BRONSIC SI ZONA DE BRONHOPNEUMONIE CU ABCESE MULTIPLE SI GANGLION FARA METASTAZE.eu nu inteleg mai nimic.ce e asta?
trebuia sa fie trecuta dimensiunea si toate datele
trebuia sa fie trecuta dimensiunea si toate datele
Este vorba de cancer bronhopulmonar, ar trebui sa consultati un medic oncolog, va va indruma spre ceva??!!!!!
Multa sanatate.
Multa sanatate.
Buna seara!
Sunt mama unui baietel in varsta de 1 an si jumatate si va rog sa aveti bunavointa de a-mi oferi unele lamuriri cu privire la rezultatul unui buletin de analize emis pe numele baietelului meu:
Diagnostic trimitere: Abces presternal - recidivat - suspect TBC granulomatoasa - lame consult
Histopatologic: Fragmente tisulare cu tegument in suprafata si muschi striat in profunzime
prezentand in derm inflamatie granulomatoasa epitelioida, giganto-celulara
fara necroza.
Imunohistochimic: CD117 pozitiv in rare mastocite; CD68 pozitiv in macrofage; S100 pozitiv in
celule interdigitate dendritice
Coloratii speciale: Giemsa: pozitiv in rare mastocite dispersate.
Ziehl-Neelsen: nu evidentiaza prezenta de bacili acid alcoolo-rezistenti.
Concluzii: Aspect de inflamatie granulomatoasa epitelioida si giganto-celulara fara
necroza la nivelul tegumentului.
Se recomanda testare PCR pentru Mycobacterium Tuberculosis.
Va multumesc anticipat.
Sunt mama unui baietel in varsta de 1 an si jumatate si va rog sa aveti bunavointa de a-mi oferi unele lamuriri cu privire la rezultatul unui buletin de analize emis pe numele baietelului meu:
Diagnostic trimitere: Abces presternal - recidivat - suspect TBC granulomatoasa - lame consult
Histopatologic: Fragmente tisulare cu tegument in suprafata si muschi striat in profunzime
prezentand in derm inflamatie granulomatoasa epitelioida, giganto-celulara
fara necroza.
Imunohistochimic: CD117 pozitiv in rare mastocite; CD68 pozitiv in macrofage; S100 pozitiv in
celule interdigitate dendritice
Coloratii speciale: Giemsa: pozitiv in rare mastocite dispersate.
Ziehl-Neelsen: nu evidentiaza prezenta de bacili acid alcoolo-rezistenti.
Concluzii: Aspect de inflamatie granulomatoasa epitelioida si giganto-celulara fara
necroza la nivelul tegumentului.
Se recomanda testare PCR pentru Mycobacterium Tuberculosis.
Va multumesc anticipat.
buna ziua!eu chiar m-am documentat mult pe tema asta pt ca initial asta am crezut ca are tata meu.Din cate stiu eu din ce scrie acolo micutul d-voastra este suspect de TBC.Testele PCR sunt pt tuberculoza.SA va ajute dumnezeu sa iasa bine pt ca am si eu o bebita de 8 lunite si ma doare sufletul sa aud de copilasi k li se intampla asta!!!!O sa ma rog pt copilul d-voastra dar cel mai bine intrebati un medic.Daca nu aveti cunosc unul f bun si am sa-l sun sa-l intreb despre rezultatul copilului.sanatate multa lui bebe
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5analize medicale
- 12analize cu semnul intrebarii... PDW, MPV si pH urina
- 3analize medicale.. calciu 10.23
- 14Rog interpretare analize
- 11transaminaze marite
- 3raport de analize medicale
- 5ajutati-ma.. infectie urinara la copil + anemie
- 4analiza cito-bacteriologica...
- 4interpretare examen citologic cervico-vaginal
- 4de o luna ma simt rau si analizele au iesit ok
- 4analize sange depistare cancer
- 6Ameteala, oboseala, nervozitate excesiva!
- 6ce inseamna aceste valori care mi-au iesit la o hemoleucograma?
- 4Interpretare analize
- 4Interpretare analiza medicala (+poze)
- 3rezultate analize
- 0Analize de sange
- 1Decontare analize
- 1Analize și investigatii
Mai multe informații despre: analizele medicale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: