analize medicale

05-03-2009
cocuti
Nu este medic/terapeut
cocuti
Am 52 ani, 1, 67m si 60kg. Am facut un set de analize medicale, (in urma unei cresteri a colesterolului)si au iesit in limitele normale mai putin colesterolul total =299mg/dl, iar HDL =76, 8mg/dl, trigliceridele =85 mg/dl, glicemia =103, 4mg/dl. Pot sa spun ca nu mananc prajeli, carne grasa mai mult pui si peste, (colesterolul mi-a crescut in urma unei operatii de fibrom cand am avut o anemie mare Hb=7, 32g/dl, acum Hb= 15g/dl, si mi s-a spus sa maninc ficat de pasare, de vita, branza, oua ).Va rog daca puteti sa-mi spuneti ce pot face sa-mi scada colesterolul si daca cafeaua (o ceasca/zi) are influenta.Va multumesc!
1 comentarii
0
10-03-2009, ora 02:17
Popa Viorica
Nu este medic/terapeut
Popa Viorica
pt Cocuti: nu stiu de ce te-a sfatuit sa mananci exact ceea ce nu trebuie :). Bietii doctori romani :)). Branza si ficatul sunt alimente cu foarte mult colesterol. Iti spun din experienta proprie, branza e inamicul nr.1. elimin-o sau consum-o mai rar, nu mai mult de 1 data la saptamana si atunci sa o mananci proaspata nu din-aia sarata si pusa cu conservanti.din anii trecuti, face mult rau!!! Oua sa nu mananci mai mult de 1, max 2 la saptamana si alea mai bine fierte, nu prajite. Chiar si dulciuri sa nu mananci daca au oua ca materie prima si deja ai consumat 2 in acea saptamana. Mananca peste daca iti e posibil, peste proaspat facut la gratar sau intr-o tigaie teflon fara sa o ungi cu ulei, o sa-i pui ulei, usturoi, lamaie si altele in farfurie. ca are OMEGA 3 si te curata de colesterolul acela mult. Poti manca peste max de 3 ori pe saptamana. Ti-a mai ramas carnea, care sa o mananci 1 data, maxim 2 ori pe saptamana. Atentie, cand ti-am scis 1 data inseamna la o masa, nu la doua mese in aceeasi zi. Cafeaua nu influenteaza colesterolul din cate stiu eu. Despre ficat iti spun ca este un rezervor de colesterol, iti spun sigur, nu-l manca mai ales pt o perioada. Sunt sigura ca dumnezeu te va ajuta sa te cureti daca vei manca sanatos asa cum ti-am scris. Astept noutati, iti doresc numai bine. curaj!!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.