Analiza CT

16-06-2023
AlexB97
Nu este medic/terapeut
AlexB97
Buna ziua!
Am o pisica persana, care acum o luna nu mai manca. In acest timp am facut un examen ecogrofic, urmand apoi un CT. am rezultatele, dar nu prea le inteleg. Este cineva care ma poate ajuta?
Multumesc!

Rezultat:
– ficat: moderat marit in volum, margini rotunjite; canale biliare intrahepatice usor- moderat destinse; duct biliar comun moderat destins de continut fluid (max. 0, 4 cm);
– rinichi (bilateral): discrete structuri punctiforme hiperintense prezente la nivelul pelvisului renal;
– L7-S1: protruzie discala cu mineralizare in portiunea dorsala ce produc compresie usoara asupra filetelor nervoase; cantitate redusa de gaz prezent la nivelul spatiului intervertebral;
– depunere severa de os nou in portiunea ventrala a: T10-T13, L1-S1; DISH L4-L7;
– sonda endotraheala prezenta.

Concluzii:
– ddx. pentru modificarile prezente la nivelul canalelor biliare intrahepatice/ductului biliar comun poate include: proces inflamator/infectios insotit de posibila stenoza la nivelul papilei duodenale;
– microlitiaza renala bilaterala;
– L7-S1: protruzie discala ce produce compresie usoara asupra filetelor nervoase; fenomen tip “vacuum” la nivel intervertebral;
– depunere severa de os nou in portiunea ventrala a: T10-T13, L1-S1; DISH L4-L7.
1 comentarii
0
16-06-2023, ora 15:31
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Din ce inteleg eu interpretarea spune ca pisica are niste probleme la coloana si ceva inflamatie la ficat. Gen, ficat gras sau o chestie de acest tip.

Spune ca mai are si pietre la rinichi si niste probleme cu coloana vertrebrala.

Cel mai bine dati o fuga la veterinar sa va spuna precis ce si cum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.