Analiza CT

Buna ziua!
Am o pisica persana, care acum o luna nu mai manca. In acest timp am facut un examen ecogrofic, urmand apoi un CT. am rezultatele, dar nu prea le inteleg. Este cineva care ma poate ajuta?
Multumesc!
Rezultat:
– ficat: moderat marit in volum, margini rotunjite; canale biliare intrahepatice usor- moderat destinse; duct biliar comun moderat destins de continut fluid (max. 0, 4 cm);
– rinichi (bilateral): discrete structuri punctiforme hiperintense prezente la nivelul pelvisului renal;
– L7-S1: protruzie discala cu mineralizare in portiunea dorsala ce produc compresie usoara asupra filetelor nervoase; cantitate redusa de gaz prezent la nivelul spatiului intervertebral;
– depunere severa de os nou in portiunea ventrala a: T10-T13, L1-S1; DISH L4-L7;
– sonda endotraheala prezenta.
Concluzii:
– ddx. pentru modificarile prezente la nivelul canalelor biliare intrahepatice/ductului biliar comun poate include: proces inflamator/infectios insotit de posibila stenoza la nivelul papilei duodenale;
– microlitiaza renala bilaterala;
– L7-S1: protruzie discala ce produce compresie usoara asupra filetelor nervoase; fenomen tip “vacuum” la nivel intervertebral;
– depunere severa de os nou in portiunea ventrala a: T10-T13, L1-S1; DISH L4-L7.
Am o pisica persana, care acum o luna nu mai manca. In acest timp am facut un examen ecogrofic, urmand apoi un CT. am rezultatele, dar nu prea le inteleg. Este cineva care ma poate ajuta?
Multumesc!
Rezultat:
– ficat: moderat marit in volum, margini rotunjite; canale biliare intrahepatice usor- moderat destinse; duct biliar comun moderat destins de continut fluid (max. 0, 4 cm);
– rinichi (bilateral): discrete structuri punctiforme hiperintense prezente la nivelul pelvisului renal;
– L7-S1: protruzie discala cu mineralizare in portiunea dorsala ce produc compresie usoara asupra filetelor nervoase; cantitate redusa de gaz prezent la nivelul spatiului intervertebral;
– depunere severa de os nou in portiunea ventrala a: T10-T13, L1-S1; DISH L4-L7;
– sonda endotraheala prezenta.
Concluzii:
– ddx. pentru modificarile prezente la nivelul canalelor biliare intrahepatice/ductului biliar comun poate include: proces inflamator/infectios insotit de posibila stenoza la nivelul papilei duodenale;
– microlitiaza renala bilaterala;
– L7-S1: protruzie discala ce produce compresie usoara asupra filetelor nervoase; fenomen tip “vacuum” la nivel intervertebral;
– depunere severa de os nou in portiunea ventrala a: T10-T13, L1-S1; DISH L4-L7.
1 comentarii

Din ce inteleg eu interpretarea spune ca pisica are niste probleme la coloana si ceva inflamatie la ficat. Gen, ficat gras sau o chestie de acest tip.
Spune ca mai are si pietre la rinichi si niste probleme cu coloana vertrebrala.
Cel mai bine dati o fuga la veterinar sa va spuna precis ce si cum.
Spune ca mai are si pietre la rinichi si niste probleme cu coloana vertrebrala.
Cel mai bine dati o fuga la veterinar sa va spuna precis ce si cum.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Alergie dar nu se știe la ce
- 1Veterinar bun Ploiesti
- 1Ajutor sunt necajita, alergie la pisica
- 1Pisoi bolnav, ajutor!!
- 0Crampe si tremur la pisica
- 0Ulei pe blănița pisicilor
- 0Ajutați-mă. Pisica mea a facut de 2 ori pipi maro si cu putin sânge.
- 0Lactatie falsa dupa sterilizare
- 0Ochi roșu și care curge și nasul care curge la pisoi
- 0A treia pleoapa la pisica e vizibila