Amorteala in timpul somnului

14-06-2012
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Buna ziua! Poate stie cineva sa-mi raspunda... In timpul somnului imi amortesc mainile, indiferent de pozitia in care dorm. Cand ma trezesc sa alaptez, nici nu pot lua copilul in brate de multe ori, efectiv nu am putere sa misc mana... De cativa ani mi se intampla, cu pauze de cateva luni. Nu am fost la nici un medic, nu stiu unde sa merg, probabil tine de circulatie proasta, nu stiu... Ce poate fi?
7 comentarii
0
14-06-2012, ora 15:17
iacmary
Nu este medic/terapeut
iacmary
Am o luna de cind patru degetele de la mina stinga sint amortite, va rog ma poate ajuta cineva cu un sfat, nu am posibilitatea sa merg la medic nu sint in tara si aici nu am asigurare medicala.Va multumesc
0
14-06-2012, ora 15:33
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
alina23mai: ce intelegeti prin amortire mainilor? numai mana de la incheietura mainii? toate degetele? se poate provoca amortelala printro miscare a mainii sau a coloanei cervicale? este simetrica pe ambele parti? cum trece amorteala? de sine sau cumva puteti sa-l influentati?
iacmary: care patru degete? toata ziua sau numai noaptea? poate fi provocata amorteala?
nu este un lucru bun sa nu aveti o asigurare, se intampla ceva grav si va treziti cu o chitanta de o suta de mii de euro
0
14-06-2012, ora 15:45
iacmary
Nu este medic/terapeut
iacmary
Doar degetul mic il simt, iar celelalte sint zi si noapte amortite si mai nou de citeva zile inelarul de la mina dreapta imi este putin amortit.De asigurare nici nu poate fi vorba, lucreaza doar sotul, sintem la 60 de ani si am doi studenti de intretinut inca cel putin trei ani.Va multumesc
0
14-06-2012, ora 16:01
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
ar trebui un examen neurologic si EMG, prima idee ar fi o boala numita "carpal tunnel".
este un tunel in incheietura mainii prin care trece nervul median, cateodata (deobicei de la munca grea, insa nu intotdeauna) tunelul devine prea stramt si comprima nervul. insa diagnostic sigur se poate pune cu un examen EMG.
sper sa nu aveti nevoie niciodata de asigurare
0
14-06-2012, ora 23:07
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Simt amorteala pana la umar, dar cel mai tare amorteste palma (toate degetele si palma pana la incheietura). Imi trece mai repede daca misc mana mai violent sau daca ating ceva rece (cam intr-un minut), daca las asa, parca simt ca amorteste si mai tare, pana la durere.
0
14-06-2012, ora 23:59
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
ar trebui un examen neurologic cu EMG pentru a putea determina unde este lezat nervul (nervii), poate sa fie ceva periferic insa poate veni si de la coloana cervicala
0
15-12-2012, ora 23:25
Corydon
Nu este medic/terapeut
Corydon
Salutare! ca toata lumea de aici am si io cam aceeasi problema..in timpul nooptii 6 zile din 7 sau 7 din 7...amoarteala si dureri aproape indiferent de pozitie (doar pe burta si pe spate cand dorm e mai bine) LOCATIE:mana stanga antebrat, iar degetul mijlociu, cand strang pumnul si apoi il desfac, pur si simplu trebuie sa folosesc mai multa forta pentru a l indrepta si pe el.*cateodaata si mana dreapta dar doar putin(intensitatea scazuta a durerii) si rar.. IMPORTANT:trebuie sa aduc ca muncesc mult cu mana stanga, si sunt intradevar constient ca de la munca e dar nu prea imi dau seama cum adica ce mi poate face munca asa de rau incat sa ma trezesc in fiecare noapte aproape cu mana amortita si cu dureri nici prea mari nici de trecut cu vederea(caci eu pana acum nu ma trezeam niciodata noaptea, iar acum de cateva ori ca sami gasesc o pozitie favorabila)deci cum poate munca sa mi amorteasca in timpul nopii mana? TREBUIE sa precizez ca in momentele cand o muncesc(mana) e totul normal, adica daca ma trezesc noaptea cu ia amortita si ridic de cateva ori ceva mai greu sau o folosesc putin e ok..pana ma culc iar si ca sa fac asa defiecare data... deci ce ma gandesc ca as putea sa mai research_uiesc eu singur cand ma trezesc noaptea sami verific pulsul cat de puternic este..in rest daca este cineva dornic sa raspunda si stie sau are vreo explicatie medicala sau logica..va rog.dati va drumu la gura(degete)...Ciao
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •