am leucemie mieloida cronica
Bună Amo la Vida am văzut comentariul tău ca o sa renunți încet la Imatinib 400 dacă Îți mai rămân ai putea sa mă ajuți te rog frumos pentru o verișoara de a mea tot de 29 ani cu aceeași boala sa vedem Cum acționează și la ea.Ea a luat Glivec 400 pana acum.Mulțumesc și sănătate Îți dorim.
Buna NicoMh.Problema e urmatoarea.Eu ma duc la analize odată la 6 luni si atunci imi iau si tratamentul de la farmacia spitalului.Eu nu am pastile acasă.Imi pare tare rau ca nu va pot ajuta.Va doresc multa sanatate.
Andreea.h.Eu sunt in Spania.Aici m-am tratat tot acest timp.Va pup.
Bună la toți! As vrea sa va spun problema mea, poate s-a mai confruntat și altcineva.Sufăr de LMC din 1999 și am fost tratata pe rand cu ureea, interferon, glivec, sprycel și acum tasigna. S-A schimbat tratamentul pe motiv ca nu mai răspundeam cu excepția Sprycel din cauza caruitat am făcut pleurezie ( răspunsul citogenetic era bun) Acum sunt de trei ani pe Tasigna. Niște dureri de cap m-au tremis catrebuie investigații și în urma unei eco doppler artera carotida interna ( dreapta) este infundata ( fără semnal Doppler )În prospectul Tasigna scrie ca pot fi probleme cu colesterolul.S-a mai confruntat cineva cu așa ceva? Dacă aveți sfaturi, va mulțumesc și va urez multa sănătate tuturor celor loviți de boli!
Buna ziua, sotul meu este bolnav de LMC de 6 ani a urmat tratament cu glivec, acum ia Sprycel, pe data de 31.12 a facut varicela.Sunt persoane care au trecut prin asta?cum ati procedat? Face febra in fiecare zi 39 cu 2 aseara a facut 40 cu 2.
Mulțumesc
Mulțumesc
Bună, știe cineva dacă sunt probleme cu asigurarea tratamentelor pentru leucemie mieloida. Tocmai am auzit ceva la TV dar chiar la sfârșitul știrii. Spunea ca bolnavii de cancer de colon, ovar, plămâni și leucemie mieloida nu au tratament. M-am cam ingrijorat, ati întâmpinat probleme? Eu mă tratez cu tasigna.
Am căutat pe site, , Medicamente lipsa" și se pare ca ieri a sesizat cineva lipsa Tasigna 150 mg. Ar putea fi aceasta explicatia anunțului de la TV. În orice caz la boala ăsta lipsa medicamentului înseamnă risc maxim, sa speram ca nu vor fi probleme. Multă sănătate!
Bună ziua, am o întrebare. Ce investigații sunt necesare pentru a stabili dacă o persoană suferă de leucemie? În ultima vreme am avut o serie de simptome ciudate: de aprox 6 luni îmi sunt inflamați niște ganglioni la gât (am fost la hematolog și mi-a zis în urma palpării și analizării unei hemoleucograme că nu e nimic malign), am senzația de arsură pe spate cu pete roșii (în special după ce fac duș), pielea de pe față este roșie și sensibilă, mi-au apărut niște vânătăi pe tibie (nu mai sunt sigur dacă m-am lovit) și din când în când văd că am sângerări gingivale(nu numai când mă spăl pe dinți). Analizele au ieșit ok ( cu excepția eozinofilelor care au fost puțin crescute), iar ganglionii sunt destul de mici(sub un cm) și mobili. Este posibil să fie eliminată o posibilă leucemie după efectuarea unor analize de sânge banale? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și vă doresc multă sănătate!
Buna ziua. Stie cineva cum se poate obtine in perioada aceasta reteta pentru tratamentul bolnavilor cronici LMC? La spital nu reusim sa luam legatura telefonic (este vorba de SUUB). Mai e cineva in aceasta situatie?
Bună ziua , luati legatura cu medicul curant si va va zice el există posibilitatea să o elibereze dr de familie, cu aprobarea medicului curant trimisă prin mail. Eu sunt la spitalul Fundeni si asa se procedează. Dacă doriți mai multe detalii pe facebook sunt Mihaela Horia, sănătate!
Buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o simpla intrebare, oare am sau nu leucemie. Am 21 de ani, student, si de cateva luni prezint unrmatoarele simptome : subfebrilitate -fara un motiv concret, durere de genunchi uneori (mai ales cand fac miscare si stau mult in picioare), imi sangereaza gingiile dimineata, dureri de cap si ameteala. nu am niciiun ganglion umflat, nu transpir cu abundeta si nu imi creste temperatura mai mult de 37.5. Analizele la sange mi-au iesit bune, am facut in 2 locuri diferite. nu am in familie cazuri de boli asemanatoare. Vreau doar sa stiu daca sa imi fac griji sau nu. Inca nu am un diagnostic, medicul de familie da vina pe oboseala. Ar fi cazul sa ma adresez unui hematolog? Pana acum mi-am facut destul de multe analize (Rmn, consultatii pe la gastrologie plus ecografii, consulturi Orl, raze la plamani, analize de sange/scaun si urina).. Multumesc anticipat.
Bună dimineața, numele meu este Alina și am un băiețel în vârstă de 10 ani care în urma cu 2 luni a fost diagnosticat cu leucemie mieloida acuta, va rog din suflet dacă îmi puteți da unele sfaturi cu privire la boala și în legătură cu alimentație, ce alimente m ar putea ajuta sau ce tratamente naturiste ar conta pentru boala asta (sunt foarte speriata) am depășit prima cura de citostatice, am avut o pauza de 2 săptămâni și acum ne pregătim pentru a doua cura de citostatice, va multumesc
Buna seara, sunt diagnosticata de 3 luni cu LMC, dar parerile catorva medici si rezultatele analizelor efectuate in Cluj si Iasi creeaza confuzii mari, astfel incat mi-a fost recomandat sa ajung cat mai repede la IC Fundeni-hemato; de asemenea, am fost cumva sfatuita sa incerc ajung la dna dr Varady Zsofia de la IC Fundeni.Ma puteti ajuta cu o parere sincera despre dna doctor Varady? Sunt disperata si recunosc ca am emotii destul de mari,
Va multumesc anticipat cu sperantaa cat mai multe raspunsuri sincere!
Va multumesc anticipat cu sperantaa cat mai multe raspunsuri sincere!
Buna ziua, eu sunt Ionut am 34 de ani si locuiesc in Spania.in septembrie 2020 am fost diagnosticat cu LMC, am inceput tratamentul cu tasigna 600 mg/24 h si de aproape un an mi-a scazut doza la 400mg/24 h si sunt foarte bine.Anul acesta ma v-oi intoarce in Romania si as vrea sa stiu pasii care trebuie sa ii urmez in ce tine de boala mea.aici fac analizele la spital la fiecare 3 luni si e totul gratis.analize si tratament, bineinteles ptr.cei care cotizeaza.am inteles ca in Romania sunt doar doua laboratoare in care se fac analize pentru aceasta boala si sunt inafara spitalelor si contracost.sunt din Petrosani judetul Hunedoara.multumesc mult.sanate tuturor
Buna! Imi puteti spune ce simptome ati avut si ce analize ati facut pt depistare? De 2 luni jumatate ma confrunt cu dureri in hipocondrul stg ( toraco -abdominale ), a început totul cu un ganglion axilar inflamat pe stânga, ma durea toata partea ( ganglionul l am avut si anul trecut la eco mamara), mi au zis ca este inflamatoriu, moale, flexibil..am mers la chirurg si a spus că este necanceros..Am făcut inclusiv mamografie..au început dureri crunte, tuse, wheezing, transpiră, frisoane, greață..leucocite marite, vsh/pcr/fibrinogen marite..urmat tratam cu antibiotic Tavanic 10 zile, cu agravarea simptomele, inca 5 zile cu alte antibiotice...plimbata intre infectioase-Nasta..Am exclus probl de coloana prin Rmn toracal ( 2 hernii minore ) unde mi a văzut condensare pulmonara, apoi CT pulmonar care a evidențiat pnrumonia/infectir pulmonara...abia la privat mi A depistat un pneumolog Mycoplasma pneumonie, recoltat Igm a doua zi care a iesit pozitiv...tratament cu 2 antibiotice alte 15 zile, inhalatoare prednison...s a dus tusea persistenta, wheezing, s a mai dezinflamat ganglionul si am revenit la simptomele inițiale, dureri in hipocondrul stg, nu cedează la antiinflamatoare.au scazut leucocitele, cele de coagulare + mpv modificate, imi mai curge sânge din nas, dar am pus pe seama sufletului, cu fierul am avut mereu probl, dar nu majore, în sarcina era f scazut...dureri si de lombara, cap, tensiune la tample si greață...dar cele din hipocondrul stg ma termina...am repetat Igm Mycoplasma, e tot pozitiv, dar mi au zis la infectioase ca poate persista, sa merg la hematolog si reumoatolog. Deja mi am facut toate gândurile posibile, am mai vazut si o echimoza din senin..ce mai am slăbiciune in acelasi picior, pe partea stg., balonare..am făcut acum 2 luni beta 2 globulina sau cv de genul, de teama unui limfom si era in limite..la gastro, organe în limite..doar pneumonia si sunt cam răcită din ianuarie..ceva nu f anormal la mn, aduc copii si asa patesc mereu. Ce sfaturi imi puteti da ? Si Idp mi - au mai facut, care era scazut
Buna ziua.Este cineva din județul Hunedoara cu LMC??As vrea sa stiu unde face analize, la ce medic merge…spital sau clinica privata.Multumesc si sănătate tuturor
Cautati un spital de stat cu sectie de Hematologie si faceti-va programare. Reteta trebuie sa fie gratuita. Altfel costa in jur de 1.000 de euro.
Ok, multumesc.Deci analizele se fac tot in spital??Am inteles ca analizele se fac la clinica contra cost.Eu sunt venit din Spania de unde am fost diagnosticat iar analizele si medicamentele erau gratis dar revenind acasa m-am angajat si o sa trebuiasca sa fac aici analizele
Sa stiti ca sunt cozi mari la analize, la spital. Eu daca fac analizele la spital astept vreo 4 ore si nu dau intotdeauna peste asistenti buni. Am avut neplaceri foarte mari la spital cu analizele. Am tot LMC si dr. ma pune sa fac 3 analize care ma costa 70 de lei in privat, o data la doua luni. Prefer sa fac analizele in privat. Mi le fac cu fluturas.
Ok, mulțumesc mult.
Multă sănătate va doresc
Multă sănătate va doresc
Multumesc, asemenea!
P.S.: Sa va faceti programarea din timp ca sunt cozi mari la Hematologie.
La mine, in Bucuresti, poate dura si o luna, doua, pana la programare.
P.S.: Sa va faceti programarea din timp ca sunt cozi mari la Hematologie.
La mine, in Bucuresti, poate dura si o luna, doua, pana la programare.
Buna ziua, este cineva care se tratează cu tasigna 200 mg??As vrea sa stiu in ce farmacie le gaseste.Eu sunt din Petrosani si nu le gasesc pe niciunde.Multumesc și multă sănătate
Incercati la Farmacia Catena, str. Coltei nr. 1, Bucuresti. Sunati si intrebati daca au. Se afla langa Spitalul Coltea care sectie de Hematologie si aduc medicamente pentru leucemie frecvent.
Sunt din Petrosani Hunedoara si farmacia Catena de aici imi poate aduce doar tasigna de 150 iar mie imi trebuie de 200.
Totusi Multumesc.o zi buna si sanatate
Totusi Multumesc.o zi buna si sanatate
Spuneti-le ca in Bucuresti se gaseste la Catena si Farmacia Tei. Ar trebui sa va aduca. E interesul lor.
Multumesc! Multa sanatate!
Multumesc! Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Tatăl meu are leucemie mieloida cronica. Are 79 de ani.
- 0Leucemie sau leucocitoza cortizonica ??
- 0URGENT Transfuzii de Sange
- 0Ponatimib sau Iclusig
- 2Ponatimib sau Iclusig
- 0Transplant de celule stem
Mai multe informații despre: Leucemia mieloida cronica - LMC
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: