am fost sfatuiti de medicul pediatru

26-08-2009
lilivasi
Nu este medic/terapeut
lilivasi
Buna ziua !!
Sper din toata inima ca nu deranjez pe nimeni ca ca cineva imi va raspunde la ceea ce intreb. La data de 01 aprilie 2009 s-a nascut nepotelul meu. Totul a fost perfect normal pina cind am fost chemati si instiintati ca bebelusul nostru nu are decit un rinichi. Bineinteles ingrijorarea de moment si tristetea de dupa marea bucurie pe care am avut-o la nasterea lui.
Ok... toate bune, ne-am calmat, milioane de persoane in aceasta lume traiesc cu un singur rinichi, iar cei mai multi nici nu stiu ca traiesc la aceasta maniera.
Intrebarea este urmatoarea: Supus unor controale lunare la niste spitale si doctori de specialitate mergem tot inainte. Doctorita pediatra in grija careia suntem insa, a tinut sa precizeze ca acest copil trebuie sa bea cit mai putina apa... Stupoare in familie, dupa cum stim cu totii "apa este izvorul vietii", cum sa tinem insetat un copilas si daca este corect ceea ce sustine pediatra noastra.
Va multumesc din suflet in speranta unui raspuns.
1 comentarii
0
27-08-2009, ora 08:38
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Rinichii sunt filtrul sangelui si indirect si a apei si in cazul copilului existand doar un singur rinichi acesta nu poate sa proceseze tot aceeasi cantitate de sange ca si 2 rinichi.
De aceea trebuie evitat bautul de prea multa apa sau lichide, mai ales atunci cand nu exusta sete si nu numai: trebuie avut grija de o alimentatie sanatoasa fara nici un fel de conservanti si substante chimice caci acestea vor bloca rinichii cu timpul. Laptele praf trebuie evitat si trebuie alaptat cat mai mult de la san.
Orice lucru bun consumat in exces poate deveni letal si o cauza de boala. Acest lucru este valabil pt. apa, soare cat si remedii vindecatoare.

Doctorita nu v-a spus sa tineti insetat copilul si numai sa aiba grija sa NU BEA prea multa apa !
Rinichiul copilului poate dezvolata o capacitate mai mare decat un rinichi normal si poate compensa celalalt rinichi, boala nu este asa de grava. Nu trebuie sa va speriati.

Pt. mai tarziu: trebuie evitata in mare si carnea, numai carne de pui putina si cel mult de 2 ori pe saptamana. De asemenea cand copilul trece la o alimentatie normala trebuie redus f. mult laptele si produsele lactate caci acestea nu sunt deloc sanatoase nici pt. un om complet sanatos.
Pe scurt: sangele copilului trebuie mentinut curat si aceasta inseamna in primul rand alimentatie sanatosa s MAI ALES evitarea medicamentelore chimice de orice fel.

Mai ales tratamente cu cortizon trebuie complet evitate la astfel de afectiune caci cortizonul distruge functii importante.

Pentru o alimentatie sanatoasa pt. mai tarziu cititi aici: www.leacuri.net/html/hildegard/dieta_alimentara_la_boli.htm

Pt. astfel de afectiuni ar trebui folosite numai tratamente naturiste sau homeopate cu care se poate face totul mai bine decat cu medicamentele chimice. Gasiti un doctor homeopat bun la dvoastra in apropiere ( ca de ex. Dr. Gheorge Jurj sau Dr. Pavel Chirila) care sa va ajute in caz de boala, infectii, boli de copii ca sa nu aveti nevoie de nici un medicmante. Homeopatia face minuni la copii si toate problemele copiior se pot trata si preveni chiar in mod homeopat.

V-as recomanda de asemenea sa evitati si orice vaccin pt. acest copil, caci acestea nu sunt deloc necesare asa cum se crede si contin o sumedenie de toxine declarate pe hartia insotitoare care inhiba MULTE functii importante in corp. Daunele aduse de orice vaccin sunt mult mai mari decat folosul lor care inca nu a putut fi dovedit in mod stiintific inca si se bazeaza numai pe prezumtii si pe faptul ca "trebuie facute si ca toti le fac"
Acest lucru este insa inca foarte putin cunoscut in Romania din pacate si probabil si greu de crezut de cei mai multi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.