ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

am alunecat pe parchet si am cazut cu falangele piciorului drept sub mine

46 comentarii 1 2
0
04-08-2014, ora 19:40
slincu gabriela
Nu este medic/terapeut
slincu gabriela
Buna ziua, domnule doctor,
În urmă cu trei săptămâni sotul meu a jucat fotbal şi a căzut în genunchi( stâng). Pe moment n-a simţit nimic, după care( la vreo 30 minute) a observat că locul respectiv s-a înroşit şi s-a umflat. Local a pus gheaţă şi comprese cu apă rece. Văzând că umflătura nu cedează( locul era fierbinte, mai umflat ca în ziua anterioară, iar la palpare se simţea o perniţă de lichid) a doua zi am mers la Urgenţe, unde medicul ortoped i-a făcut o radiografie care a ieşit în regulă şi a decis că trebuie scos lichiul acumulat. După eliminarea lichidului, i-a prescris tratament cu Arcoxia( de 90 mg), unguent cu diclofenac şi antibiotic( pentru o săptămână), precum şi repus total. Tratamentul medicamentos a fost urmat întocmai dar repausul total a fost respectat doar în prima zi. Începând de a doua zi s-a simţit mai bine, drept urmare a mai folosit genunchiul( nu exagerat). La controlul ( după 5 zile) medicul a spus că evoluţia este spre bine. În timpul care a urmat a mai aplicat comprese reci.
Deoarece perniţa de lichid s-a refăcut azi a fost la un alt medic ortoped. Acesta i-a pus diagnosticul de higromă( cred c-am descifrat bine) prerotuliană posttraumatică genunchi stâng. A mai spus că doar chirurgical se poate înlătura acumularea de lichid. Până la intervenţie( care ar trebui făcută cu anestezie rahidiană, fiind mai puţin traumatizantă pentru pacient), i-a indicat să poarte o genunchieră elastică şi să aplice comprese cu apă rece.
Cum credeţi că este mai bine să procedeze?
Precizez că soţul are înălţimea de 1, 92 cm, greutatea de 94 kg, de profesie funcţionar iar fotbalul îl practică ocazional.
Mulţumesc anticipat pentru răspuns.
O seară bună!
0
04-08-2014, ora 20:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Daca mentine genunchiera elastica si evita eforturile medii/mari, are sanse de 99, 99% sa evite interventia chirurgicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
04-08-2014, ora 21:43
slincu gabriela
Nu este medic/terapeut
slincu gabriela
Multumesc pentru raspuns! Genunchiera cred ca-i va fi nelipsita( e mai mare frica de operatie).
Cu stima, Gabriela Slincu
0
21-08-2014, ora 23:26
radu1973
Nu este medic/terapeut
radu1973
Stimate domnule doctor, multumind inca odata pentru amabilitatea dvs, as dori sa va intreb : cat de utile sunt, consecutiv unei artroscopii de interventie pentru cartilaj injectiile cu viscoseal? In alta ordine de idei, considerati ca este un tratament cu real succes cel practic in SUA privind regenerarea cartilajului? -* Va multumesc.

(*modificat de admin)
0
22-08-2014, ora 09:07
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu exista inca nici un tratament acceptat, util si benefic pentru "regenerarea" cartilajului. Este vorba despre multe experimente, insa rezultatele sunt inca profund deceptionante.
Injectiile mentionate sunt extrem de controversate, sunt fabulos de scumpe si nu vi le-as recomanda.
Ramane doar sa incercati sa prezervati "capitalul articular" actual, prin mentinerea unei greutati normale si prin evitarea eforturilor agresive (jogging, foot-ball, tenis etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-08-2014, ora 14:25
radu1973
Nu este medic/terapeut
radu1973
Va multumesc mult domnule doctor
0
24-09-2014, ora 17:10
vanman
Nu este medic/terapeut
vanman
Ma numesc Lucian Baia si locuiesc in Vancouver Canada
De cateva lini la soldiul stang mi-a aparut o umflatura si dureri doar cand stau pe scaunul de la calculator.
Am fost la doctor ma trimis la radiografie si sa constatat ca am un inceput de artrita.
Cand meg simt doar simt ca ma tine ceva.
Vreau sa percizes ca am avut o cazatura de la o inaltime joasa pe beton exact pe articuulatia stanga unde am de fapt problema.
Asta a fost acuma aprov 2 ani si nu am avut de suferit a fost totul normal pana acuma.
Poate influenta acea cazatura acest inceput de artrita???
Mi sa recomandat de catre doctor sa slabesc.
Care este racomandarea dumneavoastra in acest caz??
0
24-09-2014, ora 17:57
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu cred ca traumatismul mentionat a generat suferinta. Mai curand este vorba despre supra-solicitarea cronica a articulatiilor.
Nu am inteles exact: ce greutate/inaltime aveti?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurga ante-picior
0
04-10-2014, ora 17:38
naghidorel
Nu este medic/terapeut
naghidorel
Domnule dr Marius Uscatu va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in urmatoarea situatie.

Am 65 de ani, HTA stadiul doi, guta, de doi ani, inaltime 172cm, greutate 95kg, analizele din mai 2014 sunt in limitele normale.
In ultimele trei luni de zile a aparut la piciorul stang o durere in zona calcaiului, durere ce apare numai cand merg.Mersul este permanent schiopatat, mai mult sau mai putin.Medicul ortoped m-a dignosticat cu tendinita achiliana stg si mi-a prescris arcoxia 90mg/1/zi /5 zile si perozin gel.Durerea este suportabila dar nu cedeaza la arcoxia.perozin gel inca nu a adus la farmacie, dar o sa-l primesc saptamana viitoare.Nici la unguent diclac gel nu cedeaza durerea decat foarte putin.Dr reumatolog mi-a recomandat doreta dar si la cestea durerea se amelioreaza foarte putin.De azi o durere usoara apare si cand nu merg.

Cu stima si mii de multumiri pentru daruirea de care dati dovada.
0
04-10-2014, ora 17:46
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atat hiper-tensiunea, cat si guta, dar mai ales tendinopatia calcaneeana au o singura cauza: cele 30 kg in exces.
Prin urmare, tratamentul medicamentos (anti-inflamator sau similar) este nu numai ilogic, dar si contra-productiv: durerea de la nivelul tendonului este extraordinar de utila, amintindu-va permament ca trebuie sa slabiti 30 kg si mai ales sa reduceti drastic efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Daca incercati sa aboliti durerea si sa faceti abstractie de cauza (greutate, efort), va veti confrunta foarte repede cu ruptura (dezinsertia) tendonului calcaneean (arhaic, ""achilean""), o adevarata catastrofa chirurgicala in cazul unui pacient cu greutatea D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurga ante-picior
0
13-10-2014, ora 15:00
CarmenDaniela2014
Nu este medic/terapeut
CarmenDaniela2014
Buna ziua. Tatal meu (75 ani) a fost operat de fractura col femural si i s-a pus o proteza cimentata. Operatia a decurs normal. A treia zi dupa operatie a inceput sa-l doara piciorul si am observat ca era iarasi mai scurt decat celalalt.Medicul mi-a spus ca i-a sarit proteza de la loc.I-au pus-o la loc. Dupa 2 saptamani a inceput recuperarea tot in spital a inceput sa mearga cu un cadru special, s-a simtit bine dar intr-o dimineata iar s-a trezit cu durere de picior si iar i-a sarit proteza de la loc. Va rog sa-mi spuneti daca e normal sa sara proteza asa de des, care sunt cauzele care duc la acest fenomen si care e solutia ca proteza sa nu mai sara de la locul ei. Va multumesc.
0
13-10-2014, ora 15:03
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista cateva mii de cauze ale luxatiei protezei: tipul si calitatea protezei, adecvarea acesteia (lungime, pozitie, angulatie), tipul de abord chirurgical, tonicitatea musculaturii fesiere, dar un factor foarte important este reprezentat de greutatea pacientului (nu am inteles ce greutate/inaltime are).
In functie de cauza reala se opteaza pentru mijloace conservatoare sau chirurgicale (inlocuirea unor componente ale protezei sau a intregii proteze).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurga ante-picior
0
13-10-2014, ora 15:16
CarmenDaniela2014
Nu este medic/terapeut
CarmenDaniela2014
Are 80 kg si inaltimea 1, 65. Dar interesant este ca luxatia apare in timpul repausului. Medicul a spus ca probabil s-a miscat in timpul somnului. E normal sa te misti in timpul somnului, dar oare e normal sa sara proteza de la locul ei doar pentru ca te misti in pat?
Va multumesc mult pentru raspunsuri, si va doresc o zi buna.
0
13-10-2014, ora 16:03
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cele 20 kg in plus constituie un puternic factor cauzator si agravant, dar nu singurul.
Exista, asa dupa cum va precizam, alte mii de cauze posibile.
Daca situatia persista, este necesara schimbarea protezei (exista unele modele de tip "contentiv"), care nu permit luxarea capului femural din componenta acetabulara.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurga ante-picior
0
15-10-2014, ora 23:09
tionela
Nu este medic/terapeut
tionela
;Buna ziua, domnule doctor
Am nevoie de sfatul dv.Fetita mea are 11ani si se plange in fiecare seara ca ii amortesc ambele picioare de la genunchi in jos si ca o si dor, doar in momentul cand sta nu cand alearga sau merge. Va rog sa- mi spune-ti unde sa ma duc sau ce analize trebuiesc facute, care ar putea fi cauza acestor dureri si amorteli la un copil de 11ani. Sunt foarte ingrijorata. Cu respect, multumesc!!!
0
16-10-2014, ora 09:58
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
V-as sfatui sa consultati un neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurga ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
46 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vanataile - primul ajutor
  •