Alveolita uscata

04-02-2018
Laura_laura_
Nu este medic/terapeut
Laura_laura_
Buna seara,
Acum 11 zile mi-a fost făcută o extracție de molar de minte, pe arcada superioară. Totul a decurs bine iar după circa 7 zile de la extracție nu mai luam calmante.
Însă in cea de-a 12-a zi, seara am început sa am dureri cum nu mai avusem pana la acel moment. Durerea m-a lovit instant și deși am luat 2 pastile de nurofen forte a fost ca și cum nu luasem nimic. In pragul disperării am pus comprese cu gheata iar durerea a cedat. Însă a revenit din 20 in 20 min.
Deși sunt in vacanța a trebuit ca astăzi sa apelez la serviciul de urgentă stomatologica datorită faptului ca durerea era insuportabila.
La serviciul de Stomatologie de urgentă, Stomatologul mi-a pus diagnosticul de alveolita uscata, ceea ce na așteptăm de altfel. Mi-a aplicat un fel de rășină cu gust puternic in gaura rămasă de la extracție și m-a trimis acasă spunându-mi ca nu este absolut nici o infecție dar gaura era destul de uscata.
Întrebarea mea este: poate apărea alveolita și la 12 zile de la extracție?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
4 comentarii
1
05-02-2018, ora 07:37
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna dimineata,
Da poate aparea si la 12 zile de la extractie, sau mai bine zis acum a aparut o simptomatologie evidenta care sa va dea semnalele clare.
Multa sanatate!
0
05-02-2018, ora 08:19
Laura_laura_
Nu este medic/terapeut
Laura_laura_
Mulțumesc pentru răspuns !
1
05-02-2018, ora 08:20
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Alveolita uscata este o complicatie a extractiei dentare si apare dupa 7-10 zile de la interventia chirurgicala.
0
09-02-2018, ora 20:04
Laura_laura_
Nu este medic/terapeut
Laura_laura_
Buna seara din nou,
M-am întors din vacanța in țara unde locuiesc și am fost direct la urgentă stomatologica având dureri enorme după zbor, cauzate de alveolita uscata.
Am fost imediat luată in primire de o doamna doctor care mi-a pus un pansament in gaura unde fusese molarul de minte, acest lucru fiind făcut sub anestezie deoarece aveam dureri. La circa doua zile de la aceasta procedura obrazul meu s-a umflat extrem de mult și am fost nevoită sa ma reîntorc la urgente unde un alt medic stomatolog mi-a prescris antibiotic spunându-mi ca semnele sunt ale unei Infecții, deși cu doua zile in urma nu prezentam urma de infecție. Astăzi am fost chemată din nou la cabinet pentru a verifica evoluția hematomului. Este mult mai mic decât in ziua precedenta și nu mai am acele dureri insuportabile. Însă întrebarea mea este alta: simt deasupra maselor de lângă cea de minte( fosta) niște țesut foarte întărit care este foarte incomod, nu pot deschide gura și nu pot rade. Ma întreb ce este acel țesut extrem de tare și dacă este posibilitatea sa se absoarbă de la sine?
Mulțumesc pentru răspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  •