Alimentatie bebelus
![anathrya](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna seara. Revin cu o intrebare. Am un bebelus (baietel) de aproape o luna si am cateva nelamuriri. Il alaptez si as vrea sa stiu cateva lucruri.
- Sunt unele seri in care este destul de agitat, da din manute, 'pufaie ca un tauras', plange, ii dau suzeta si trage din ea de parca ar vrea sa o inghita, dar nu pare a avea colici, ca nu duce genunchii la piept si se linisteste imediat ce il duc la san si il las sa suga si asta imediat dupa ce l-am schimbat si i-am dat deja sa manance, de regula noaptea, dupa ora 3.. Ii pot da ceai? Unii imi spun ca e bine, altii ca nu trebuie sa ii dau decat san, ca afecteaza imunitatea. Unii ca daca ii dau, sa ii dau baby drink, altii ca ii pot da ceai de tei, dar ca uneori agita mai tare copilul.
- Apoi, ii dau infacol preventiv. E vreo problema? Iarasi mi s-a zis sa nu ii mai dau daca nu are colici. De ce?
- Hrana mea afecteaza starea lui? Eu mananc mancaruri 'problematice' in cantitati mici - fasole, mazare, varza, piper, ardei iute, mustar, rosii, fructe. Dar e posibil sa fie agitat de la putinul piper, ardei iute pe care le mananc in unele mancaruri, sau de la portiile mici de rosii, mazare, etc, din care mai mananc si eu, in vreo zi?
Nu stiu ce sa mai cred.
- Sunt unele seri in care este destul de agitat, da din manute, 'pufaie ca un tauras', plange, ii dau suzeta si trage din ea de parca ar vrea sa o inghita, dar nu pare a avea colici, ca nu duce genunchii la piept si se linisteste imediat ce il duc la san si il las sa suga si asta imediat dupa ce l-am schimbat si i-am dat deja sa manance, de regula noaptea, dupa ora 3.. Ii pot da ceai? Unii imi spun ca e bine, altii ca nu trebuie sa ii dau decat san, ca afecteaza imunitatea. Unii ca daca ii dau, sa ii dau baby drink, altii ca ii pot da ceai de tei, dar ca uneori agita mai tare copilul.
- Apoi, ii dau infacol preventiv. E vreo problema? Iarasi mi s-a zis sa nu ii mai dau daca nu are colici. De ce?
- Hrana mea afecteaza starea lui? Eu mananc mancaruri 'problematice' in cantitati mici - fasole, mazare, varza, piper, ardei iute, mustar, rosii, fructe. Dar e posibil sa fie agitat de la putinul piper, ardei iute pe care le mananc in unele mancaruri, sau de la portiile mici de rosii, mazare, etc, din care mai mananc si eu, in vreo zi?
Nu stiu ce sa mai cred.
2 comentarii
![c0rina](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Colicile la sugari provin de la greselile facute de mame cuma ar fi : consumul de alimente care fermenetaza si produc gaze (varza, fasole, etc), iuteli (in cele mai mici cantitati), cafea, carne de porc. etc. In plus ele provin des sie de la furie si manie care se transmite in lapte prin hormoni. Schimbati alimentatia si evitate enervarea de orice fel. Va spun sin experienta !
![Mabel](/arata_img.php?img=cont_77743.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua!
Intrati pe blogul Oliviei Steer. O sa aflati de acolo ce trebuie sa-i dati copilului ca sa fie sanatos. Asta dupa ce terminati cu alaptarea. Pana atunci, poate va schimbati si D-voastra alimentatia. E bine ca sunteti la inceput si nu ati apucat sa-i dati porcarii bietului copilas.
Sa auzim de bine!
Intrati pe blogul Oliviei Steer. O sa aflati de acolo ce trebuie sa-i dati copilului ca sa fie sanatos. Asta dupa ce terminati cu alaptarea. Pana atunci, poate va schimbati si D-voastra alimentatia. E bine ca sunteti la inceput si nu ati apucat sa-i dati porcarii bietului copilas.
Sa auzim de bine!
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Bebe 1luna plange cand e schimbat
- 2Răceala mucii galbeni
- 1Scaun des
- 2Scaunul bebelui la 3 zile, vârsta bebe 6 săptămâni
- 2Un ajutor vă rog - antibiotice la bebeluș de o lună
- 0Dexametazona in alăptare
- 0Bebe 2 sapt
- 0Lapte praf, probleme bebe 6 saptamani
- 0Revenirea la vechea formula de lapte praf
- 0Bebe mănâncă foarte des și doarme foarte putin