Alimentatie bebelus

08-09-2011
anathrya
Nu este medic/terapeut
anathrya
Buna seara. Revin cu o intrebare. Am un bebelus (baietel) de aproape o luna si am cateva nelamuriri. Il alaptez si as vrea sa stiu cateva lucruri.
- Sunt unele seri in care este destul de agitat, da din manute, 'pufaie ca un tauras', plange, ii dau suzeta si trage din ea de parca ar vrea sa o inghita, dar nu pare a avea colici, ca nu duce genunchii la piept si se linisteste imediat ce il duc la san si il las sa suga si asta imediat dupa ce l-am schimbat si i-am dat deja sa manance, de regula noaptea, dupa ora 3.. Ii pot da ceai? Unii imi spun ca e bine, altii ca nu trebuie sa ii dau decat san, ca afecteaza imunitatea. Unii ca daca ii dau, sa ii dau baby drink, altii ca ii pot da ceai de tei, dar ca uneori agita mai tare copilul.
- Apoi, ii dau infacol preventiv. E vreo problema? Iarasi mi s-a zis sa nu ii mai dau daca nu are colici. De ce?
- Hrana mea afecteaza starea lui? Eu mananc mancaruri 'problematice' in cantitati mici - fasole, mazare, varza, piper, ardei iute, mustar, rosii, fructe. Dar e posibil sa fie agitat de la putinul piper, ardei iute pe care le mananc in unele mancaruri, sau de la portiile mici de rosii, mazare, etc, din care mai mananc si eu, in vreo zi?
Nu stiu ce sa mai cred.
2 comentarii
0
09-09-2011, ora 10:05
c0rina
Nu este medic/terapeut
c0rina
Colicile la sugari provin de la greselile facute de mame cuma ar fi : consumul de alimente care fermenetaza si produc gaze (varza, fasole, etc), iuteli (in cele mai mici cantitati), cafea, carne de porc. etc. In plus ele provin des sie de la furie si manie care se transmite in lapte prin hormoni. Schimbati alimentatia si evitate enervarea de orice fel. Va spun sin experienta !
0
09-09-2011, ora 13:11
Mabel
Nu este medic/terapeut
Mabel
Buna ziua!
Intrati pe blogul Oliviei Steer. O sa aflati de acolo ce trebuie sa-i dati copilului ca sa fie sanatos. Asta dupa ce terminati cu alaptarea. Pana atunci, poate va schimbati si D-voastra alimentatia. E bine ca sunteti la inceput si nu ati apucat sa-i dati porcarii bietului copilas.
Sa auzim de bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul