alergie sau nu?
buna.am un baietel de 1 an si 8 luni si i-au aparut pe picior mai intai si apoi la o diferenta de 1 luna pe mana stanga, niste bubite mari rosii, tari si in mijloc puriginos transparent care provoaca mancarimi.apar cate 3, 4 si aproape de incheieturi.am fost la medic si mi-a dat claritin, au trecut la scurt timp.ce poate fi?mi-au dat sa fac analize copilului, dar peste o luna.
multumesc
multumesc
2 comentarii
Daca bubitele au trecut temportar sub Claritine, atunci e posibil sa fie o alergie, posibil dermatita atopica. Medicul alergolog poate recomanda dozarea Ig E, care indica o posibila alergie, se pot administra (dupa efectuarea analizelor) antialergice sau tratament de scurta durata cu corticosteroizi locali (Elocom). De asemenea, regim alimentar fara ciocolata, alune, conservanti, capsuni, fragi, rosii, etc. si clatirea lenjeriei si a asternuturilor foarte bine (exista in farmacii si detergent hipoalergenic pentru copii).
Exista si o afectiune virala "boala gura-mana-picior" care poate duce la eruptia acestor vezicule; in majoritatea cazurilor trece de la sine.
Exista si o afectiune virala "boala gura-mana-picior" care poate duce la eruptia acestor vezicule; in majoritatea cazurilor trece de la sine.
va multumesc mult pt raspuns si multa sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11alergie in timpul sarcini
- 3alergie de la o crema
- 3alergie la prezervative
- 3infectii ale sangelui
- 10Alergie, giardia sau altceva?
- 28stranut si mancarimi ale nasului
- 6bubite si iesiri in afara ale pielii
- 5bebe are o alergie pe burtica
- 17intoleranta la histamina
- 10Bube pe piele
- 3Alergie, laringita cronica si fata foarte umflata
- 4alergie sau astm?
- 4Alergie, nu stiu ce sa mai fac ! AJUTOR!
- 5probleme cu gatul sau alergie
- 12secretii abundente si uneori suierat pe piept
- 4Alergie la dulciuri.
- 1Alergie la capsuni si aloe
- 3alergia la un decongestionant nazal
- 2Simptome multiple: nas-gat-ureche
- 1Alergie numita dermografie
Mai multe informații despre: Reactia alergica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: