Alergie la Henna

Acum 48 de ore mi-am vopsit parul cu henna, apoi treptat au inceput sa imi apara bubite in zona gatului si a urechilor plus maini in locurile unde am avut contact cu vopseaua. Acum insa se extind rapid pe tot corpul. Ele sunt rosi, scortoase, si putin mai mici decat intepatura de tantar. Am luat claritine si aierius, iar apoi am luat xyzal. Ce ar trebui sa fac sau cat de mult o sa dureze alergia aceasta?
Va multumesc anticipat
Va multumesc anticipat
4 comentarii

Buna seara! Durata unei reactii alergice depinde de reactivitatea dumneavoastra. O reactie usoara se poate remite de la sine in cateva zile. Daca este o alergie severa, cu extindere si pe suprafata de piele neatinsa de vopsea si mai ales in lipsa unui tratament corect, poate dura destul de mult si poate fi foarte deranjanta. Depinde cat de severa este reactia. Mergeti la un alergolog sau dermatolog pentru evaluare si un tratament adecvat tipului dumneavoastra de reactie si al severitatii episodului.

Va multumesc din sufletul pentru raspunsul rapid. Din punctul meu de vedere episodul este destul de server. O sa vorbesc cu un doctor pe tema asta si o sa fac un consult. Va multumesc mult inca o data!

Buna ziua! Acum 3 săptămâni mi am făcut un tatuaj cu henna neagra pe plaja, nu știam ca pot aparea alergii de la soluția asta, iar acum in locul in care am avut tatuajul sunt am o roșeața, pe toată suprafața, cu mâncărimi din când in când. La medic nu am fost pentru ca nu am realizat cât de rau poate fii, iar săptămâna aceasta sunt plecata. O soluție de tratament pana când ma intorc și o sa pot merge la medic? Mulțumesc

buna ziua,
Pana ajungeti la medic folositi advantan crema si tamalis 1 cp pe zi min 7 zile.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
Pana ajungeti la medic folositi advantan crema si tamalis 1 cp pe zi min 7 zile.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2tratament pentru sinuzita si alergie + gust amar
- 1alergie sau altceva
- 1Intoxicatie, alergie, prednison
- 1alergii si mancarimi pe corp
- 6Alergiile - abordare naturopată
- 0urticarie sau alergie ?
- 3Este alergie ? Va rog ajutor.
- 1alergie, astm sau raceala?
- 4in anumite incaperi, stranut... ce pot sa fac?
- 1alergia
- 1alergie, exema, dermatoza, dermatita etc: infectie bacteriana sau ce am EU?
- 1alergie sau nu
- 0eozinofilie alergie
- 4Alergic la transpiratie
- 3de 3 zile ma lupt cu o alergie crunta
- 1Ajutati-ma, va rog. Reactii alergice
- 2Stranut des insotit de secretii nazale abundente
- 5Rinita alergica și alergie din septembrie 2019
Mai multe informații despre: alergia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: