De 5,6 zile dureri in dreapta jos - e apendicele?
Buna seara! Am dureri de 5 6 zile in partea dreapta jos, cred ca e apendicile. Nu sunt in tara si nu am acces la doctor atat de usor. Iau antibiotic cefuroxima pentru infectie si nurofen pt durere, si nu imi trece. Ce sa fac ?? Ma tem sa nu imi crape :-(:-(. Ar trebui sa tin un regim alimentar ?? Multumesc !!
2 comentarii
Daca intr-adevar e apendicita exista riscul sa "crape" si infectia sa difuzeze in spatiul peritoneal = peritonita - care este o urgenta chirurgicala extrema.
Si apendicita este o urgenta chirurgicala asa ca va recomand sa mergeti la urgente. Urgentele sunt gratuite si acolo va fac o ecografie si o formula leucocitara si vad daca apendicele este inflamat.
Tratamentul antibiotic poate "calma" o apendicita o perioada de timp, dar asta nu inseamna ca e suficient. Peritonita, ca si complicatie, poate aparea si sub tratament antibiotic. Sa spuneti ce medicatie ati luat.
Doar un consult chirurgical poate sa decida daca apendicele trebuie scos sau nu.
Poate sa fie si o litiaza renala dreapta - calculi pe ureterul drept, dar o apendicita trebuie exclusa oricum atunci cand aveti dureri in acea zona.
Mergeti la urgente!
Si apendicita este o urgenta chirurgicala asa ca va recomand sa mergeti la urgente. Urgentele sunt gratuite si acolo va fac o ecografie si o formula leucocitara si vad daca apendicele este inflamat.
Tratamentul antibiotic poate "calma" o apendicita o perioada de timp, dar asta nu inseamna ca e suficient. Peritonita, ca si complicatie, poate aparea si sub tratament antibiotic. Sa spuneti ce medicatie ati luat.
Doar un consult chirurgical poate sa decida daca apendicele trebuie scos sau nu.
Poate sa fie si o litiaza renala dreapta - calculi pe ureterul drept, dar o apendicita trebuie exclusa oricum atunci cand aveti dureri in acea zona.
Mergeti la urgente!
Sau poate o anexită... Doare continuu? iradiază undeva ( în sus, în jos, pe membru inferior, în zona genitală)? Este colicativă( te strânge, te lasă, iar te strânge iar te lasă) ? Se accentuează la mişcări? la care? Există vreo poziţie în care nu mai doare?
Aceste întrebări au nevoie de răspunsuri pentru a încerca un diagnostic.
Aceste întrebări au nevoie de răspunsuri pentru a încerca un diagnostic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11durere in partea dreapta
- 9ma inteapa ceva jos in partea dreapta niste intepaturi cate o data zici ca este o lama de cutit
- 11durere in partea dreapta de cam un an
- 3ma suspectez de apendicita, cateva intrebari despre operatie
- 4Ochi, gat, mana
- 6simt pur si simplu inainte de a avea scaun, am dureri foarte acute, care imi taie respiratia
- 5Ameteli persistente, dureri in partea dreapta
- 3Durere in partea dreapta
- 2durere continua in dreapta, amplificata dupa mese
- 0aderente ovariene dupa operatia de apendicita
- 0Apendicita?
- 5operaţie uflata de apendicita
- 1Durere in partea dreapta !
- 1Durere mare partea dreapta sold.
- 6Probleme cu ficatul
- 34Durere abdominala care nu cedează
- 13Durere abdominala nespecificata Va rog frumos un sfat!
- 4Durere de spate si înțepături abdomen
Mai multe informații despre: Apendicita Fosa iliaca dreapta durerea in partea dreapta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: