Durere in piept dupa ce am mancat hering - perforatie os de peste?

27-06-2022
Geo999
Nu este medic/terapeut
Geo999
Buna ziua!
Vineri, adica acum 3 zile, am mancat peste congelat numit hering(cuplea).Pestele nu este prea mare, este lunguet si subtire, iar oasele sunt destul de mici si par moi.Eu cand am manacat, am simtit ca mi-ar fi ramas in gat undeva blocat acel os.Am mai simtit si in acea zi senzatia ca ar fi in gat ceva, dar nu era ceva deranjant, puteam sa mananc fara sa ma intepe sau ceva.Ideea e ca de ziua urmatoare, adica de sambata, am inceput sa am un fel de disconfort in capul pieptului, o durere sa zic asa, care tine de atunci si are momente cand sunt usoare si momente cand simt mai tare.Ideea este ca imi e frica ca osciorul sa nu se fi dus din gat unde fusese blocat prima data direct in plamani.Imi este frica sa nu imi perforeze plamanul sau esofagul.Precizez ca nu simt nimic in zona gatului, nu ma doare, nu ma inteapa, este totul normal, doar in piept simt disconfort.Mi-am luat tensiunea si o am 11 cu 7/8 sau cum se spune 118 cu 78 pe acolo. Saturatia oxigenului in sange o am de 98%, iar pulsul il am undeva la 76-80, temperatura corpului 36 cu 8.Precizez ca de ieri iau biseptol cu argint coloidal, propolis si albastru de metilen spray de 3 ori pe zi.Ideea este ca nu vreau sa imi fac endoscopie la spital, pentru ca in zona unde locuiesc daca ma programez ar dura 2 saptamani pana sa fac endoscopie, dar oricum nu as face, pentru ca e dureros si am fobie la faza asta, sa imi bage furtunul pe gat.Acum dumneavoastra, ca stiti cum arata pestele hering cumparat din magazin, acesta chiar nu era mare, nici oasele nu prea sunt mari, sunt firicele asa moi, in fine, e posibil sa imi perforeze ceva?practic problema asta o am de 3 zile.Se poate doar sa imi fi zgariat esofagul sau plamani cumva si sa se fi dus in stomac?sa fi ramas doar senzatia aceea?e posibil sa fie si de la anxietate si ipohondrie acest simptom de durere in piept?La ce ar trebui sa fiu atent?Va multumesc mult de tot!
2 comentarii
0
27-06-2022, ora 22:45
drweather
Identitate neconfirmată
drweather
Sa incep cu ce e mai simplu. Daca osul ajungea in plamin trebuia sa o ia cum se zice pe "ulita tiganeasca". Adica tuseai... stii poate cum patesti cind te inneci bind prea repede apa.
Deci partea cu plaminul zgiriat cade. Perforatia de esofag se manifesta prea zgomotos ca sa iti permita sa scrii pe forum.
Daca atunci cind ai banuit ca ai ramas cu osul in git te-ai chinuit sa il elimini forțind tusea se explică oarecum și durerea toracică.
Oricum pentru siguranta ta endocopia superioara e cea mai singura explorare valabila. Desi, vorba ta, daca astepti doua saptamini si nu ai patit numic.
0
27-06-2022, ora 23:04
Geo999
Nu este medic/terapeut
Geo999
nu pot face endoscopie superioara doar pentru un disconfor in piept, poate va trece.Ma sperie oricum ideea de a face endoscopie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: os de peste in gat

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Os de pește în gât - sfaturi, remedii, tratament
  •