Ajutor nu respir cum trebuie noaptea si dimineata

05-04-2009
sanchito
Nu este medic/terapeut
sanchito
Salutare, am sa descriu problema mea, nu am intrat aici cu gandul ca voi gasi o rezolvare rapida, mai degraba vreau niste sfaturi, pareri si idei.

Toamna asta am fost racit aproape mereu, nasul infundat permanent ( nasul infundat il am de cand ma stiu ), ultima data mi-a dat injectabil pentru ca nu imi trecea, odata cu racelile, nu puteam nici respira, noaptea si dimineata aveam o incapacitate pulmonara. M-am gandit ca este de la raceala, dar dupa ce am scapat de ea problemele cu respiratul au ramas. Am mai trait ceva asemanator in urma cu cativa ani dar la un moment dat a incetat sa ma mai supere.

Am revenit la medicul de familie si am cerut trimitere la pneumoftiziologie, suspect de astm bronsic, am facut spirometrie si raze la plamani, au iesit normale. M-au trimis la ORL, acolo din primul control am fost suspectat de polipi ( eu am si amigdalitele si polipii scosi, cu toate ca cei din urma cresc inapoi ), mi s-a dat ceva pentru respiratie si pentru cresterea imunitatii, am facut un set de analize printre care si raza la nas. Cand m-am intors diacnosticul a fost cu totul altul: deviate de sept, mi s-a dat tratament destul de serios, crizele respiratorii au incetat pe timpul tratamentului, dupa tratament am urmat sa fac de 2 ori (cu pauza de 2 saptamani) o injectie in nas cu diprohos. Acum am nasul desfundat complet, ambele nari, nici nu pot descrie cat de bine este sa nu mai umblu cu servetele nazale dupa mine sau ca in sfarsit nu mai trag aer rece direct pe gura, probabil asta era una din cauzele racelilor mele atat de dese, de asemenea in primele 5-10 minute dupa ce ma trezeam dimineata stranutam violent si imi curgea tare nasul, a trecut si asta.

Cu toate astea de aproximativ 2 saptamani au reaparut insuficientele respiratorii noaptea si dimineata, saptamana trecuta am fost din nou la ORL pentru controlul de dupa diprohos, mi s-a spus ca am reactionat grozav si ca pe la 24 de ani trebuie sa ma operez, mi s-a spus sa revin cand apare puful plopilor pentru viitoarea injectie. I-am spus ca de cateva zile nu respir cum trebuie noaptea si dimineata, raspunsul a fost unul stupefiant, gen: " nu stiu, chiar nu stiu, poate e de la calciu ". Nu a specificat daca am prea mult sau am nevoie, asa ca mi-am cuparat niste calciu, m-am uitat pe analize si calciul il am in limitele normale, precum si restul analizelor care le-am facut, toate se incadreaza in limitele normale.

Medicul de familie pe durata cat am fost racit si nu puteam respira mi-a dat un spray pentru astm, nu mai stiu exact cum se numeste, oricum acest spray ma ajuta foarte mult, dormeam cu el sub perna si il foloseam numai odata pe noaptea si odata dimineata, exact atunci cand nu puteam respira normal, dupa ce il foloseam totul revenea la normal si puteam sa dorm ca tot omul...
L-am folosit si acum in ultima spatamana pana s-a terminat ca mai avea putin, la fel, m-a ajutat... acum ca nu mai am, nu pot sa dorm, cand am ocazia sa dorm si eu pana mai tarziu ma trezesc la 6-7 si trebuie sa stau treaz sau sa ies la aer cam 30 de min dupa care ma culc iar si nu mai am probleme.

Ok, si acum daca aveti: sfaturi, pareri, ide, impartasiti. Am de gand sa ma intorc la ORL cu toate ca nu mi-a placut ultimul raspuns care l-am primit.
Sa mai cumpar un spray ? sau provoaca dependenta ?
Din cate am citit, eu ma regasesc in categoria de astm bronsic, chiar si ORL-istul mi-a spus sa nu stau intr-un mediu cu praf si mai ales cu mucegai care probabil este factorul principal al crizelor nocturne, cu toate ca nu am mucegai in casa, mi s-a spus ca este la nivel microscopic si ca ar trebui sa ma mut.
1 comentarii
0
05-04-2009, ora 17:21
sanchito
Nu este medic/terapeut
sanchito
multumesc pentru raspuns, sunt dispus sa incerc orice momentan, dimineata asta am avut din nou o criza de respiratie, nu ma pot odihni si daca fac efor obosesc repede, ma oftic ca am ignorat in trecut dupa ce mi-a trecut. Cat despre ganoderma lucidum, sa inteleg ca este un remediu naturist, cat timp dureaza tratementul respectiv?

Momentan nu am unde sa ma mut, am schimbat perna, sters praful si cam atat, dar fara rezultat...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.