ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Ajutor !!! dureri mari la incheietura mainii si deget, ca si cum as avea mana rupta

14-02-2024
Ioana Atena
Nu este medic/terapeut
Ioana Atena
Va rog sa imi dati un sfat sau ceva raspuns. de cateva zile am dureri mari la incheietura mainii drepte, degetul mic de la mana si umflarea acelui os de deasupra degetului mic, nu stiu cum se numeste acel os ce se vede mai pronuntat la toata lumea. durerea urca pe antebrat pana la cot. durerile sunt mai puternice noaptea o simt ca si cum as avea mana rupta dar nu este rupta. nu m am lovit nu am cazut... am fost la urgente si mi sa spus ca ei nu au ce sa faca poate fi vorba de tendon dar sa merg la un medic ortoped, mi sa pus o atela si multe medicamente care nu isi fac efectul... programarea o am abia pedte o sapt. nu stiu ce ar putea fi !!! poate imi da cineva un raspuns pt ca durerea nu se diminueaza. va multumessc
4 comentarii
0
15-02-2024, ora 09:19
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Descrierea durerilor și simptomelor pe care le experimentați la încheietura mâinii drepte, degetul mic și zona antebratului sugerează câteva posibile cauze care ar putea necesita atenție medicală. Umflătura pe care o menționați deasupra degetului mic ar putea fi osul pisiform, unul dintre oasele carpale mici din încheietura mâinii, sau ar putea fi legată de articulația de la baza degetului mic.

Posibilele cauze ale simptomelor dumneavoastră includ:

1. Tendinită: Inflamația unui tendon poate provoca durere și umflare. Tendinita poate afecta tendoanele din încheietura mâinii și poate fi rezultatul suprasolicitării sau utilizării repetitive a mâinii și a încheieturii.

2. Sindromul de tunel carpian: Compresia nervului median în tunelul carpian al încheieturii mâinii poate provoca durere, furnicături și slăbiciune în mână și degete, deși de obicei afectează degetele mijlociu, inelar și uneori jumătatea degetului mare.

3. Artrită: Diferite forme de artrită, inclusiv artrita reumatoidă sau osteoartrita, pot afecta încheietura mâinii și degetele, provocând durere, umflare și dificultate de mișcare.

4. Fractură de stres sau leziuni minore nedetectate: Uneori, leziunile minore sau fracturile de stres pot să nu fie imediat evidente și pot provoca durere persistentă și umflare.

5. Tenosinovită de Quervain: O inflamație a tendoanelor de la baza degetului mare, care poate cauza durere în încheietura mâinii, se extinde uneori spre antebrat.

6. Ganglion: Un chist ganglionar este o umflătură care apare adesea pe încheieturile mâinilor sau picioarelor. Deși de obicei nu sunt dureroase, pot deveni inconfortabile dacă apasă pe structurile învecinate.

Pentru ameliorarea temporară a durerii, puteți încerca următoarele măsuri până când veți putea consulta un medic ortoped:

- Continuați să folosiți atela dacă aceasta ajută la stabilizarea încheieturii și la reducerea durerii.
- Aplicați gheață pe zona afectată pentru a reduce umflătura și inflamația, folosind o pungă cu gheață sau un pachet de gheață învelit într-un prosop subțire, pentru a preveni leziunile provocate de frig. Aplicați pentru 15-20 de minute la fiecare câteva ore.
- Mențineți mâna într-o poziție elevată pentru a ajuta la reducerea umflăturii.
- Luați în considerare utilizarea medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), dacă acestea sunt sigure pentru dumneavoastră și nu contraindicate, pentru a ajuta la controlul durerii și inflamației.

Este important să urmați recomandarea de a consulta un medic ortoped pentru o evaluare detaliată, deoarece poate fi necesar să se efectueze investigații suplimentare, cum ar fi radiografii, RMN sau ecografii, pentru a stabili un diagnostic precis și pentru a dezvolta un plan de tratament corespunzător.
0
17-02-2024, ora 07:56
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Pot mai multe cauze. Câteaodată, oasele se pot fisura și fără o lovitură directă, doar din cauza unor mișcări repetate mult, în poziții incomode (fractură de stres). Poate fi o fisură a unui os mic de la baza mâinii. Pot fi inflamații ale tendonului (tendinite, tenosinovite), sau ale cartilajului de la capătul osului. Poate fi o inflamație acută a articulației mâinii (artrită). Este greu de spus de la distanță.

Puteți combina un antiinflamator cu paracetamol și cu algocalmin, dacă durerea nu vă lasă să dormiți. Dacă tot nu este destul, puteți cere medicului un alt medicament pentru durere, și mai puternic.

Dacă faceți febră, dacă articulația se umflă sau dacă pielea de deasupra se înroșește (ca de o infecție), mergeți desigur la medic (dar probabil nu va fi cazul).

La mână, osul și articulația sunt imediat sub piele, iar unguentele ar trebui să pătrundă ușor și să aibă ceva efect. Am descoperit că un medicament băbesc simplu poate ajuta, în unele situații, mai mult decât unguente comerciale (Sindolor, Fastum, Hepatrombin etc.) - o frunză de varză zdrobită, bandajată peste regiunea mâinii. Frunza să fie bine spălată înainte, să fie curată; se folosește doar dacă pielea din zonă este intactă.
Oricum, acestea sunt doar soluții temporare.

Întrebarea de bază este dacă problema ține de ortopedie (fracturi, probleme cu tendoanele etc.) sau de reumatologie (artrită). Oricum, există tratamente eficiente pentru oricare din cazuri. Câteodată linia de fractură (dacă este fractură) nu se vede pe radiografie de la început, numai după vreo săptămână. Ortopedul vă va spune dacă este nevoie de RMN sau ecografie osteo-articulară.

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
17-02-2024, ora 10:02
Ioana Atena
Nu este medic/terapeut
Ioana Atena
Eu am de o saptamna pusa atela la mana de cei de la urgente, si astept sa merg la ortoped avand in vedere ca eu nu locuiesc in Romania, aici nu esti luat de medici de la o zi la alta. am luat diclofenac 75 timp de o sapt si am ft mari crampe abdominale noaptea plus schimbarea culorii scaunului. durerile sau mai ameliorat dar nu ft tare. :(
0
17-02-2024, ora 12:18
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Dacă vă doare stomacul, opriți Diclofenacul, probabil ați făcut gastrită de la el. Poate să doară și fără gastrită, dar oricum așa este mai sigur. Dacă scaunul și-a schimbat culoarea spre negru, poate fi din cauza hemoragiiei digestive, tot de la gastrită. Oricum, acestea sunt doar presupuneri de la distanță.

Opriți Diclofenacul și orice alt antiinflamator (AINS). Luați pentru durere doar paracetamol. Luați un antiacid (Omeprazol, Lanzoprazol, etc.), orice din clasa aceasta de medicamente. Dar, cel mai bine, vorbiți cu medicul de acolo, în special dacă aveți și alte boli și/sau luați un tratament cronic.

Multă sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: