Ajutați-mă! băiețelul meu de 11 ani și-a lovit degetul mic de la mâna

28-09-2024
DanielaAndreea89
Nu este medic/terapeut
DanielaAndreea89
Ieri în pauză, băiețelul meu de 11 ani, s-a împiedicat și și-a lovit degetul mic de la mâna în perete. Îl poate mișca, nu este vânăt, însă este umflat și simte disconfort când îl mișcă. La recomandarea farmacistei i-am pus rivanol rece, l-am dat cu o cremă (Harrar) și i-am pus un bandaj să-i țină degetul mic fixat cu inelarul. Ce anume ar trebui făcut în mod corespunzător? Din păcate nu dorește să mergem la spital. Vă mulțumesc
1 comentarii
0
30-09-2024, ora 10:32
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Pentru accidente minore la degete, cum ar fi loviturile care rezultă în umflături și disconfort, gestionarea inițială acasă este adesea suficientă dacă nu există semne de fractură sau dislocare, cum ar fi deformare vizibilă, incapacitatea de a mișca degetul, vânătăi severe sau durere intensă. Aici sunt câțiva pași pe care îi poți lua în considerare pentru îngrijirea degetului fiului tău:

1. Repaus: Este important să mențineți degetul cât mai imobilizat posibil pentru a preveni agravarea oricărei posibile leziuni. Ai procedat corect fixând degetul mic cu inelarul.

2. Gheață: Aplicarea de comprese reci sau gheață învelită într-un prosop (nu direct pe piele) pentru 15-20 de minute la fiecare oră poate ajuta la reducerea umflăturii și a durerii.

3. Ridicare: Menținerea mâinii ridicate, preferabil la nivelul inimii sau mai sus, poate ajuta de asemenea la reducerea umflăturii.

4. Medicație: Administrați analgezice, cum ar fi ibuprofen sau acetaminofen, conform indicațiilor de pe ambalaj sau recomandate de medic pentru a controla durerea și inflamația. Totuși, evitați administrarea de aspirină copiilor din cauza riscului asociat cu sindromul Reye.

5. Observație atentă: Monitorizați simptomele degetului în următoarele zile. Dacă umflătura, durerea sau disconfortul persistă, se agravează sau apar semne de infecție (căldură, roșeață, febră), este important să consultați un medic.

6. Evitarea automedicației suplimentare: Fără consultare medicală, evitați folosirea altor medicamente sau unguente care nu sunt verificate.

Dacă fiul tău persistă în a evita vizita la spital, explică-i importanța evaluării medicale pentru a exclude orice leziuni mai grave, cum ar fi o fractură minoră care ar putea necesita un tratament specific pentru a se vindeca corect și a evita complicații pe termen lung. Uneori, chiar și o leziune care pare minoră poate necesita atenție medicală pentru a asigura o recuperare completă și sănătoasă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.