Ajutați-mă - Aș dori sa înțeleg dacă nepoțelul meu de 1 an și 7 luni are probleme de autism
Aș dori sa înțeleg dacă nepoțelul meu în vârstă de 1 an și 7 luni are probleme de autism. A început sa meargă la 1 an și 6 luni, zice doar câteva cuvinte (mama, tata, papà) se uita într-una la desene și se joaca mereu cu aceleași jucării. Agita mânuțele într-un fel ca și cum și-ar lua zborul, observ ca se da cu capul de pereți, ușă, de pământ, nu se uita când il chemi pe nume și câteodată parca are vederea pierduta în gol. Unde a ș putea sa fac un control mai amănunțit, la ce fel de doctor trebuie sa ma adresez? Și cel mai important cum aș putea să le arat părinților ca, copilul chiar are nevoie de ajutor.
5 comentarii
Semnele pe care le-ati relatat sunt, intr-adevar, ingrijoratoare. Diagnosticul in aceste cazuri poate fi pus de catre un medic psihiatru pediatru. Puteti incerca la spitalul Titan (Constantin Gorgos), clinica Ioana Medical Center, sau la orice asociatie care face interventie pentru copii cu autism. Persoanele respective au experienta necesara pentru a discerne daca e vorba de autism sau alta tulburare neurologica.
Cu toate acestea, daca parintii nu sunt de acord, nu prea aveti ce face. Puteti sa le spuneti ca e importanta diagnosticarea precoce tocmai pentru a putea interveni cat mai repede ca sa aiba copilul mai multe sanse de recuperare. E extrem de important sa se inceapa cat mai devreme interventia, amanarea costa.
Cu toate acestea, daca parintii nu sunt de acord, nu prea aveti ce face. Puteti sa le spuneti ca e importanta diagnosticarea precoce tocmai pentru a putea interveni cat mai repede ca sa aiba copilul mai multe sanse de recuperare. E extrem de important sa se inceapa cat mai devreme interventia, amanarea costa.
Mulțumesc frumos pentru răspuns și pentru timpul acordat!
Bună seara.
Diagnosticul este pus de un medic psihiatru pediatru. Cum a spus și colega mea, cu cat se începe un tratament mai devreme cu atât șansele de reușită sunt mai mari.
Dacă copilul este în București, recomand Spitalul Obregia, secția de Psihiatrie pediatrica.
Diagnosticul este pus de un medic psihiatru pediatru. Cum a spus și colega mea, cu cat se începe un tratament mai devreme cu atât șansele de reușită sunt mai mari.
Dacă copilul este în București, recomand Spitalul Obregia, secția de Psihiatrie pediatrica.
Un medic psihiatru pediatru și un psiholog clinician va ajuta in punerea diagnosticului
Sănătate și toate cele bune
Sănătate și toate cele bune
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5celulele stem pot vindeca autismul?
- 0Aspecte ale consilierii familiei copilului cu autism
- 1Kinetoterapie autism
- 6Semne autism?
- 0Semne autism?
- 3Are baietelul meu autism?
- 23Copilul meu are multe semne de autism dar este foarte afectuos
- 1Copil 3 ani cu tulburari de spectru autist?
- 2Altă explicație în afară de autism?
- 0Ulei de canabis in tratarea autismului
- 2Dieta fără gluten si lactate in autism
- 0Uleiul de peste ajuta copiii cu autism ?
- 7Tonotil este de ajutor pt un copil de 6 ani cu Autism?
- 3Sunt semne din spectrul autist?
- 0Metoda BM Bci - copil autism
- 1Autism
- 2Autism? nu răspunde la nume când o strig!
- 2Autism?
- 1Autism adulti
Mai multe informații despre: Autismul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: