Ajutați-mă - Aș dori sa înțeleg dacă nepoțelul meu de 1 an și 7 luni are probleme de autism

01-12-2018
Dino.
Nu este medic/terapeut
Dino.
Aș dori sa înțeleg dacă nepoțelul meu în vârstă de 1 an și 7 luni are probleme de autism. A început sa meargă la 1 an și 6 luni, zice doar câteva cuvinte (mama, tata, papà) se uita într-una la desene și se joaca mereu cu aceleași jucării. Agita mânuțele într-un fel ca și cum și-ar lua zborul, observ ca se da cu capul de pereți, ușă, de pământ, nu se uita când il chemi pe nume și câteodată parca are vederea pierduta în gol. Unde a ș putea sa fac un control mai amănunțit, la ce fel de doctor trebuie sa ma adresez? Și cel mai important cum aș putea să le arat părinților ca, copilul chiar are nevoie de ajutor.
5 comentarii
1
01-12-2018, ora 17:23
Psiholog Robu Madalina
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Robu Madalina
Semnele pe care le-ati relatat sunt, intr-adevar, ingrijoratoare. Diagnosticul in aceste cazuri poate fi pus de catre un medic psihiatru pediatru. Puteti incerca la spitalul Titan (Constantin Gorgos), clinica Ioana Medical Center, sau la orice asociatie care face interventie pentru copii cu autism. Persoanele respective au experienta necesara pentru a discerne daca e vorba de autism sau alta tulburare neurologica.
Cu toate acestea, daca parintii nu sunt de acord, nu prea aveti ce face. Puteti sa le spuneti ca e importanta diagnosticarea precoce tocmai pentru a putea interveni cat mai repede ca sa aiba copilul mai multe sanse de recuperare. E extrem de important sa se inceapa cat mai devreme interventia, amanarea costa.
0
01-12-2018, ora 18:51
Dino.
Nu este medic/terapeut
Dino.
Mulțumesc frumos pentru răspuns și pentru timpul acordat!
1
01-12-2018, ora 22:44
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună seara.

Diagnosticul este pus de un medic psihiatru pediatru. Cum a spus și colega mea, cu cat se începe un tratament mai devreme cu atât șansele de reușită sunt mai mari.
Dacă copilul este în București, recomand Spitalul Obregia, secția de Psihiatrie pediatrica.
0
02-12-2018, ora 10:01
Dino.
Nu este medic/terapeut
Dino.
Mulțumesc frumos!
1
02-12-2018, ora 13:29
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Un medic psihiatru pediatru și un psiholog clinician va ajuta in punerea diagnosticului
Sănătate și toate cele bune
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: