Afecțiune neurologică sau Borelioza?

03-10-2016
795
Nu este medic/terapeut
795
Buna ziua!
Va scriu în speranța că cineva ma poate ajuta. Nu mai stiu la cine să apelez sau la ce doctor să mai merg :((:((:((. Va rog daca cineva știe sau are o părere să mă ajute si pe mine pentru că sunt disperata. Am fost pe rând la doctori :
NEUROLOGIE: posibil meningita, recomandare RMN cervical si cerebral, diagnostic infirmat de analize pentru că sunt în parametrii normali.
CARDIOLOGIE: puls mare (130) EKG-5 până acum, analize sânge inima toate în parametrii normali dar pulsul este tot mare; recomandare metroprolol 50 g jumătate/zi, iau si in prezent.
ENDOCRINOLOGIE: analize sânge și radiografie tiroida, în parametrii normali.
PSIHOLOGIE: anxietate si atacuri de panica, terapie de câteva luni fara medicamentate, s-au rezolvat ( părerea psihologului este ca problema mea este fizica).
ORL: (3 ori) totul în regulă.
ANALIZE: Hiv negativ, mononucleoza infectioasa negativ, transaminaze în parametrii normali, exudat faringian si nazal negativ, homeleucograma(5 ori) în regulă, Vsh, Aslo, Pcr în regulă, ecografie ganglioni în regulă, radiografie pulmonara in regula.

Deci pur si simplu nu stiu ce sa mai fac. Acum 4 luni am avut o nevralgie intercostala urmată de o răceală tratata iar mai apoi puroi in gat ( amigdalita recurenta criptica). Am rămas cu o căldură pe fata, gat, spate, torace si abdomen. Deasemenea ganglioni latero-cervicali inflamația. Nu am febra. Dar a rămas căldură pe care nu o explica nici un doctor si durerile de ceafa, gat, coaste, coloana. Reacționează la apa, dacă fac dus pielea se răcește. Imediat ce ies din baie căldură este prezentă. Pe timpul verii transpiram pe abdomen si spate, se mai răcea dar la câteva minute revenea. Pe fata nu am transpirat deloc. Au trecut 4 luni de când sunt asa si nu stiu ce sa mai cred. Toate analizele bune eu mă simt rău :(( Am si o stare de vajaiala în zona frunții si o slăbiciune permanenta.
Dacă aveți o părere sau idee ce ar putea fi sau la ce doctor să mai merg va rog să mă ajutați și pe mine pentru că nu mai rezist. Nu mai stiu unde sa merg, ce sa cred. Ma gândesc acum la Borelioza. Am dreptate? Să merg să îmi fac testele? Și dacă da, unde? Am înțeles că cei de la Lyme diagnostic ar fi printre cei mai buni.

Va rog din tot sufletul să mă ajutați și pe mine.
6 comentarii
0
03-10-2016, ora 18:14
795
Nu este medic/terapeut
795
Nu este nimeni care să știe ceva ? :( Va rog măcar o părere sau un sfat. Poate sunt medici sau persoane care au auzit sau s-au confruntat cu probleme în genul acesta.
Oricum ar fi va mulțumesc!
0
03-10-2016, ora 19:45
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna seara. Spuneti-mi va rog varsta si genul. Si ce simptome aveti mai exact. Inafara de faptul ca simtiti caldura in partea de sus a corpului aceasta zona se si inroseste? Ma gandesc de ce neurologul a suspicionat meningita. Iar RMN ul l-ati facut? Pe de alta parte cum stati cu tensiunea arteriala? Iar acel puls marit s-a confirmat pe EKG? Daca nu, se poate monta un monitor Holter care verifica ekg 24 ore. Nu vreau sa va sperii dar acum ma gandesc la 2 posibilitati, care sunt rare si putin probabile dar trebuie excluse. Si anume coarctatie de aorta si feocromocitom. Iar in legatura cu borellioza puteti face analize de sange si anume anticorpi pt borellia tip IgG si IgM. Aceasta fiind o boala ascunsa, cu multe fatete, nu o putem exclude decat prin analize de sange.
0
03-10-2016, ora 21:20
795
Nu este medic/terapeut
795
Buna seara.
In primul rand va multumesc din tot sufletul meu pentru raspunsul dvs.

Am 26 de ani, sunt femeie. RMN-ul l-am efectuat la indrumarea medicului neurolog, dupa un examen fizic. Mi s-a spus ca in urma racelii fie am contactat un virus mai puternic fie am meningita. Rezultatul RMN-ului a fost urmatorul " RMN cerebral si cervical in limite normale conform varstei". Dupa care mi-a spus ca imi va trece, ca nu stie ce ar putea fi dar ca nu pare grav d.p.d.v. neurologic.
EKG am facut la UPU, unde am ajuns intr-o dimineata din cauza pulsului mare si durerilor in zona inimii, Acolo mi-au facut si analize la sange ( ptr. inima ) si au spus ca nu am nimic.
Avand in continuare pulsul mare, am fost la un consult la cardiologie, unde mi s-a facut o alta EKG si mi s-a spus ca alte investigatii nu sunt necesare. Ii spusesem ca am luat metroprolol, insa doamna doctor mi-a recomandat sa renunt la el treptat ( 5 zile 1 pastila, 3 zile jumatete, s.a.m.d. ), insa eu am ramas la jumate de pastila in fiecare zi, pentru ca pulsul este in continuare mare. Se manifesta numai dimineata ( valori intre 100-130 ) dupa ce iau pastila, toata ziua nu am nici o problema, insa tensiunea ramane mica 9 sau 10.

Simptome ( de 4 luni ) : - caldura pe fata, gat, spate, torace si abdomen, fara modificari ale pielii, fara mancarime sau usturime, doar pielea care este constant fierbinte.
- dureri de gat, ceafa, coloana, coaste, iar astazi am simtit si o durere pe bratul drept de la cot in jos. Durerile sunt fie " surde ", difuze fie accentuate, se simte gatul " greu "ca o piatra la fel si spatele. Apar si dispar din senin neconditionate de efort sau medicamente.
- stare de slabiciune cu o vajaiala in zona capului.

M-am gandit la parazitologie, respectiv Borelia fiind singura optiune ramasa. Chiar am facut o programare la cei de la Lyme Diagnostic, pentru testarea in camp intunecat. Dvs. credeti ca nu este metoda potrivita potrivita? Sa optez pentru IgM si IgG?

In final, nu am ce sa va mai spun decat sa va multumesc inca o data din tot sufletul meu domana doctor Cocirla si astept din toata inima parerea dvs.
Imi sunteti de un foarte mare ajutor doar pentru faptul ca va-ti exprimat parerea si mi-ati dat un sfat. Pentru ca asa cum v-am spus nu mai stiu in ce parte sa merg, ma simt epuizata de toate variantele :(( si nu mai vad nici o solutie. Imi cer scuze daca v-am deranjat prezentand atatea detalii.

Va multumesc.
0
03-10-2016, ora 21:24
795
Nu este medic/terapeut
795
Imi cer scuze pentru greselile de gramatica.
0
03-10-2016, ora 21:45
795
Nu este medic/terapeut
795
Am analizat atât cât mi-au permis cunoștințele ( internet ) variantele de diagnostic menționate de dvs. Pot doar să vă spun că pulsul mare l-am avut mereu. Până în 100 bătăi/minut, niciodată nu am depășit această valoare și nici nu m-am deranjat până în dimineața în care am avut din senin 130. În ceea ce privesc alte analize la inima asi face însă medicii nu mi-au recomandat altceva, spunandu-mi ca nu este necesar.
0
05-10-2016, ora 07:35
795
Nu este medic/terapeut
795
Va rog din tot sufletul :(( chiar nu mai este nimeni care să știe ceva sau să fii pățit la fel? Durerile sunt mai puternice acum și nici nu stiu unde sa mai merg. La urgenta nu au ce să îmi facă, mi-au spus că analizele sunt în regulă, să merg la neurolog sau la boli infectioase. Dar nici nu stiu unde sa merg ce analize să fac. La boli infectioase îmi spun că trebuie trimitere de la doctor. Și așa de capul meu nu stiu ce analize să fac iar eu sunt atât de rău încât stau numai în pat :(( mă arde pielea, este fierbinte mă dor coastele toracele, spatele din ce în ce mai rău :(( am pulsul mare :(( off :(( sper ca cineva care citește să se îndure si de mine pentru că nu mai pot.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.