adenocarcinom de colon

86 comentarii 1 23 Înainte ›
0
11-01-2010, ora 20:45
alexandrab
Nu este medic/terapeut
alexandrab
Buna ziua, doamna doctor si La multi ani!
Va rog, daca puteti sa ma ajutati cu cateva lamuriri (orice puteti sa-mi spuneti) si pe mine. Mama mea a fost operata la colon pe 30 decembrie (neoplasm de colon drept stenozant-unghi hepatic) iar in urma analizei anatomo-patologica am primit urmatorul diagnostic histopatologic:
Macroscopie:
Piesa de hemicolectomie dr 16cm ileon + 35cm colon cu tum. cvasicircumf. de 2, 5cm, situata la 12 cm de valvula ileo-cecala pe colonul ascendent seroasa neteda, lucioasa.
Microscopie:
Adenocarcinom de colon moderat diferentiat, ulcerat, infiltrativ in toata grosimea peretelui, cu zone de penetrare a seroasei. Stroma tumorala cu zone desmoplazice, redusa inflamatie cronica si embolii tumorale in limfatice.
1 din 20 ggl limfatici prezinta metastaze.
pT4N1Mx-G2
Am observat ca sunteti din Iasi, ca si noi, evenetual poate ne ajutati cu cateva indrumari. Noi abia am primit rezultatul si am fost indrumati spre dnul dr Volovat.
Va multumesc anticipat pentru orice informatii cu care ne puteti ajuta.
0
25-01-2010, ora 23:02
mika02
Nu este medic/terapeut
mika02
buna seara ! mama mea in varsta de 60 ani a fost operata pe data de 14 01 2010, gastrectomie totala, va rog frumos sa ma ajutati sa aflu mai multe despre rezultatul de la biopsie.
piesa de gastrectomie totala prezentand la nivelul micii curburi, o formatiune tumorala ulcerata in suprafata (diametru 4, 5cm) cu aspect histopatologic de adenocarcinom microglanular moderat-slab diferentiat, G2-G3, invaziv in intregul perete (pT2b).marginile de rezectie prezinta arhitectura conservata.
limfoganglinii regionali/ peritumorali recoltati (nr.18;diametru 0, 4-1, 2cm) prezinta metastaze carcinomatoase (10) si aspect imunoreactiv (8
(pT2b, pN2, pMx).
este f grav ?
trebuie sa faca chimioterapie ?
0
25-01-2010, ora 23:11
Color9
Nu este medic/terapeut
Color9
Buna seara,
revin cu o intrebare la dvs. care ma tot framanta de multa vreme, la iesirea din spital pe biletul de externare la diagnostic s-a scris stadiul III (T4N2M0) si ca tumora a fost invadata in vagin, cand a iesit rezultatul de la biopsie acesta prevede T2N0M0 (tumora infiltreaza peretele rectal pana in tunica musculara, fara sa o depaseasca). Ce sa inteleg, ca urmare a faptului ca s-a administrat chimio si radioterapie preoperator, acest lucru a imbunatatit diagnosticul? sau ca urmare a radioterapiei urmele lasate au lasat impresia invadarii in vagin?
cu stima.
0
27-01-2010, ora 22:01
Color9
Nu este medic/terapeut
Color9
va reamintesc ca rezultatul la biopsie a fost
- adenocarcinom moderat diferentiat ce infiltreaza peretele rectal pana in tunica musculara fara sa o depaseasca
- peretele rectal cu fibroza interstitiala la nivelul submucoasei si muscularei
- tesut fibroadipos perirectal si structuri limfoide fara elemente tumorale
- margini de rezectie fara elemente tumorale
credeti ca initial a fost T4N2M0 si ca urmare a tratamentului administrat inainte de operatie s-a imbunatatit la T2N0M0?
0
08-02-2010, ora 15:17
corocs
Nu este medic/terapeut
corocs
Buna ziua.Am o intrebare :am 26 ani sunt insarcinata in 31 saptamani.de o luna sunt in spital deoarece am contractii si a trebuit sa fiu monitorizata in spital.de 8 zile insa am 3-4 scaune pe zi, nu apoase ci doar putin mai moi, care contin un mucus galbui iar de 2 ori in acest mucus am observat si 2 firicele cam de 2 mm de sange.am citit pe internet ca poate fi cancer.asa este?
0
02-04-2010, ora 21:09
X3nia
Nu este medic/terapeut
X3nia
Buna ziua. Mama mea in varsta de 61 de ani a fost operata...din cate am inteles a avut cancer de colon si i s-a facut rezectie. Problema este ca doctorii sunt cam reticenti in a ne da prea multe detalii, si as dori daca poate cineva sa ne interpreteze analizele.
Operatia a mers bine, i s-a facut biopsie, iar rezultatul suna asa:
-diagnostic histopatologic: : adenocarcinom intestinal bine diferentiat G1"
-descriere microscopica: "proliferare anarhica de glande cu forme si dimensiuni variate tapetata de un epiteliu unistratificat cu stipii si mitoze, proliferarea mergand pana la nivelul musculaturii"
Am mers la un oncolog si mama urmeaza un tratament cu Xeloda, pana acum nu a avut probleme. Singura problema e ca adevarul despre starea ei il stie doar matusa, eu fiind mai mica de varsta.Asa ca as dori sa imi spuna cineva exact ce stadiu este, dc sunt metastaze si exact la ce sa ne asteptam. De asemenea, ce fel de regim ar trebui sa urmeze?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Sarbatori fericite si multa sanatate!
0
30-08-2010, ora 23:09
roza39gab
Nu este medic/terapeut
roza39gab
Revin cu o intrebare cu rugamintea ca raspunsul sa-l primesc, daca se poate de la d-na Dr.I.F.
Spuneti-mi va rog daca exista ca citostaticele sa se faca deodata cu cobaltoterapia, adica in aceeasi zi cate o sedinta din fiecare.Medicul chirurg care a operat-o pe mama a fost nervos cand ne-am intors la control, atunci cand i-am spus ca mama a terminat cu citostaticele si a inceput cobaltoterapia.Mie mi se pare crima curata sa se faca ambele proceduri atat de "otravitoare" deodata.Nu mai inteleg nimic. O alta intrebare: mamei i s-au prescris 24 sedinte de cobaltoterapie.Este mult?Este in regula?
Va multumesc.
Cu stima Balint Gabriela.
0
26-11-2010, ora 14:27
rivcolor
Nu este medic/terapeut
rivcolor
Buna ziua,

Mai intai va multumesc ca pot vorbi cu dvs., pe aici.

Mama mea (73 ani), a fost operata de colon pentru extirpare tumoare colon (hemicolectomie dreapta), pe data de 4 nov. 2010.

1. Va rog frumos sa ne interpretati si noua (benign sau malign) urmatorul rezultat obtinut la biopsie:
"Adenocarcinom colorectal slab diferentiat, invaziv, la nivelul tesutului adipos pericecal, cu invazie perineurala si la nivelul spatiilor angiolimfatice prezenta.
S-au examinat 9 limfoganglioni din care unul avea metastaza. Formatiune tumorala cu dimensiunea maxima de 5 cm, situata la 2 cm de valva ileo-cecala, stadiul PT 3 N1 G3.

2. De asemenea, va rugam sa ne dati un sfat privind necesitatea tratamentului cu citostatice sau alta recomandare.

Va multumim mult,
0
08-01-2011, ora 20:45
manyescu@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
manyescu@yahoo.com
Buna seara. Ma numesc Carmen. Va rog frumos sa ma ajutati in a intelege mai bine rezultatul unei biopsii dupa operatie de colon. Este vorba de sotul meu, are 53 de ani si a fost operat pe data de 09.12.2010. Rezultatele au venit pe 04.01.2011.
MACRO: 1. Splina : de 12/8/4cm. fara adenopatii la nivelul hilului. 2. Epiploon : 4 fragmente cu lungime variabila de la 14 la 20 cm cu noduli albiciosi avand dimensiuni de 0, 7- 2 cm diametru.3 Colon descendent : Piesa de rezectie intestinala in lungime de 20 cm cu o formatiune difuz stenozata ce se extinde larg in seroasa. S-au gasit ganglioni albiciosi cu dimensiuni 4-6 mm.
Diagnostic histopatologic : Adenocarcinom de colon :
- forma macroscopica difuz infiltrativa si stenozata ;
- moderat diferentiat ( G1) ;
- infiltrativ in seroasa ( T3), cu marcata reactie desmoplastica peritumorala ;
- fara aspecte invazive limfoganglionare(0 din 6 ggl)tranversal, ce ocupa 3, 5cm din circumferinta de 8 cm a lumetului. Marginea de rezectie profunda la 2cm. 3. Piesa de 7/7/2cm.
MICRO:1. Materia fara lul examinat este reprezentat de un tesut conjunctivo-adipos cu granuloame de fir, liber de tumora. 2. Tumora descrisa la macroscopie corespunde unui adenocarcinom moderat diferentiat G2 cu 30% componenta mucinoasa ce determina ulceratia mucoasei, infiltreaza submucoasa, musculoasa si focal tesutul adipos perirectal. Reactia desmoplazica este moderata. Reactia inflamatorie limfo-plasmocitara peritumorala este redusa. Sunt prezenti embolitumorali intralimfatici. Nu s-au evidentiat emboli tumorali intravenosi si nici infiltrare tumorala perineurala. Marginile de rezectie proximala si distala libere de tumora, cu staza si edem in submucoasa. S-au izolat si examinat 30 de limfogahlioni din care 2 reprezinta metastaze, dimensiunea depozitului tumoral de 2, 7mm.
3. Materialul trimis ca, , recupa recto-sigmoidiana este reprezentat de un perete colonic liber de tumora. De la nivelul recupei s-au izolat si examinat 5 limfonoduli fara metastaze.
CONCLUZIE: Adenocarcinom moderat diferentiat (G2) cu 30% componenta mucinoasa.
pT3 N1 Mx L1 Vo Dukes C MAC C2/C3
Trebuie sa faca chimioterapie, dar nu stiu ce fel.
Ceea ce incerc sa inteleg si eu, este agresivitatea si gravitatea si ce sfaturi imi puteti da.
Va multumesc.
0
08-01-2011, ora 21:09
manyescu@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
manyescu@yahoo.com
Buna seara. Ma numesc Carmen si revin cu mesajul corect pentru ca cel anterior s-a transmis eronat . Va rog frumos sa ma ajutati in a intelege mai bine rezultatul unei biopsii dupa operatie de colon. Este vorba de sotul meu, are 53 de ani si a fost operat pe data de 09.12.2010. Rezultatele au venit pe 04.01.2011.
MACRO: 1. Splina : de 12/8/4cm. fara adenopatii la nivelul hilului. 2. Epiploon : 4 fragmente cu lungime variabila de la 14 la 20 cm cu noduli albiciosi avand dimensiuni de 0, 7- 2 cm diametru.3 Colon descendent : Piesa de rezectie intestinala in lungime de 20 cm cu o formatiune difuz stenozata ce se extinde larg in seroasa. S-au gasit ganglioni albiciosi cu dimensiuni 4-6 mm.
Diagnostic histopatologic : Adenocarcinom de colon :
- forma macroscopica difuz infiltrativa si stenozata ;
- moderat diferentiat ( G1) ;
- infiltrativ in seroasa ( T3), cu marcata reactie desmoplastica peritumorala ;
- fara aspecte invazive limfoganglionare(0 din 6 ggl) = N0, intravasculare, perineurale, in transele de excizie
- epiplom cu numerosi noduli tumorali ;
- splina fara aspecte invazive ;
- pT3 N1 stadiul III G1 cod 8410/3
Mentionez ca pe biletul de externare la diagnostic secundar au fost trecute : HVC ( despre care nu stiam nimic si nici nu ni s-a explicat ) ;
Psihoza depresiva ( sufera de aceasta boala din 1995 si este si acum sub tratament).
Am mers la oncologie si am fost fost programati pentru analize si inceperea tratamentului oncologic pe 19 ianuarie.
Va rog sa-mi explicati cat de grava este situatia si cum ma sfatuiti sa procedez, pentru ca medicul oncolog, in fata sotului meu, probabil din cauza ca sufera de psihoza si pentru a nu-l deprima, nu mi-a dat prea multe explicatii.
Va multumesc.
0
10-01-2011, ora 14:30
krysty88
Nu este medic/terapeut
krysty88
Buna ziua...intamplator am dat de dumneavoastra pe acest forum si as avea o intrebare cu privire la acest subiect.mama are 51 de ani si a fost diagnosticata tot cu adenocarcinom la colon diferentiat (G1) si prezinta metastaze, chiar a dat si in ficat. tocmai a fost internata la Elias si medicul de acolo i-a spus ca rectul e mult prea obturat ca sa mai poata face ceva sa aduca intestinul la locul lui dupa operatie...chiar nu mai este posibil???...nu avea scaune deloc ci numai senzatia de scaun cu gaze, in rest nimic si odata cam la 3 zile avea scaune subtiri si ff. scurte... mi s-a mai spus ca din aceasta cauza va sta cu punga toata viatza cat va mai trai :(( (ma doare sufletul si nu-mi pot reveni ). mi s-a mai spus ca vor exista perioade in care trebuie sa faca citostatice de 3 luni pe urma pauza, iar sa revina etc... ce credetzi ca se poate face in acest caz ?... exista sanse sa nu umble cu punga toata viatza de acum incolo ??
0
10-01-2011, ora 14:32
krysty88
Nu este medic/terapeut
krysty88
Buna ziua...intamplator am dat de dumneavoastra pe acest forum si as avea o intrebare cu privire la acest subiect.mama are 51 de ani si a fost diagnosticata tot cu adenocarcinom la colon diferentiat (G1) si prezinta metastaze, chiar a dat si in ficat. tocmai a fost internata la Elias si medicul de acolo i-a spus ca rectul e mult prea obturat ca sa mai poata face ceva sa aduca intestinul la locul lui dupa operatie...chiar nu mai este posibil???...nu avea scaune deloc ci numai senzatia de scaun cu gaze, in rest nimic si odata cam la 3 zile avea scaune subtiri si ff. scurte... mi s-a mai spus ca din aceasta cauza va sta cu punga toata viatza cat va mai trai :(( (ma doare sufletul si nu-mi pot reveni ). mi s-a mai spus ca vor exista perioade in care trebuie sa faca citostatice de 3 luni pe urma pauza, iar sa revina etc... ce credetzi ca se poate face in acest caz ?... exista sanse sa nu umble cu punga toata viatza de acum incolo ??
0
15-02-2011, ora 00:58
lenuta57
Nu este medic/terapeut
lenuta57
sotul meu afost dianosticat cu ingrosare parietala rectala tumorala infiltrativa cu adenopatii locoregionale.Adenopatiile sunt mai multe in zona iliaca si cea mai mare e de 15 mm, Peste asta mai are si o pancreatita toxica severa cu microcalcificari diseminate difuz in corpul pancreasului.dilatatie a canalului wirsung si calcificari cefalice pancreatice.Mai are 3 sedinte de radioterapie la galati si apoi se recomanda tratamentul chirurgical.Sunt extrem de ingrijorata cum va putea suporta operatia de colon are tratament cu kreon.insulina si xeloda
0
26-02-2011, ora 23:18
lenuta57
Nu este medic/terapeut
lenuta57
buna seara astept un raspuns la comentariul meu
0
05-03-2011, ora 00:41
Alina Medrea
Nu este medic/terapeut
Alina Medrea
Buna seara,
mama mea a fost operata de adenocarcinom rectal, biopsia dupa operatie a iesit bine dar avem o problema...mancarea. Ar trebui sa aiba un orar fix pentru mese?Cam ce ar trebui sa manance ca sa nu se baloneze si sa nu faca acid la stomac?Am uita sa mentioneza ca ia fost amputat rectul si poarta stoma.
Multumesc!
0
27-06-2011, ora 23:34
valy_0765
Nu este medic/terapeut
valy_0765
buna seara, as vrea sa stiu daca se poate daca este o problema ca markerii tumorali au crescut in decursul a 9 luni dar sunt totusi departe de a nu fi in limite adica:CEAde la 6la 11 si ca 19-9 de la 1, 6 la 2, 3.au zis fetele de la laborator ca este in limite de nefumator (chiar nu fumeaza de 26 ani si nu gusta bauturi alcoolice de inainte de operatie.va multumesc anticipat.sunt 2.1 ani dela operatie fara chimioterapie si se simte excelent.
0
13-10-2011, ora 13:17
danezu90056
Nu este medic/terapeut
danezu90056
Buna ziua! Am fost operat pe data de 19 09 si am primit diagnostic de tumora de colon transvers.In urma ex histopatologic m-i sa dat urmatorul diagnostic: adenocarcinom mucosecretant, ulceratcu prezenta de lacuri intinse de mucus, invaziv la nivelul seroasei.Limite de rezectie si apendic fara invazie neoplazica. la 15 limfoganglioni examinati 2 au prezentat metastaza de adenocarcinom. pT3 pN1 pMx G3.Am fost trimis la inst oncologic fundeni pt cred chimioterapie.Pot urma si tratament naturist ca adjuvant?Mentionez ca am varsta de 37 de ani.Ce sfaturi imi puteti da.Multumesc anticipat!
0
16-10-2011, ora 01:20
alexandrab
Nu este medic/terapeut
alexandrab
Buna ziua!
In 11.01.2010 am postat situatia mamei mele, fiind atunci avida de orice informatie ne-ar putea ajuta.
Acum insa, scriu doar pentru a observa, oricat de cliseistic ar suna, cat de mica poate fi lumea. Verificand daca am mai primit vreun raspuns la postare, v-am vazut fotografia din nou si am realizat ca ne-am vazut acum o saptamana si ceva, la Cluj, la domnul doctor Marcel Tantau. Eu sunt cu mama, din Iasi. Sper, din suflet, ca tatal dumneavoastra sa fie bine dupa interventie si sa se bucure cu toata inima si toata fiinta de minunea care va veni pe lume.
Mama nu se simte bine, e in spital la Gastroenterologie, cu complicatii multiple.
Multa multa sanatate va doresc si poate ne mai auzim!
0
17-10-2011, ora 21:29
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna seara draga Alexandra,

In primul rand imi cer scuze ca nu am mai dat raspunsuri, fata de toata lumea; a devenit in timp un subiect mult prea delicat pentru mine, de cand boala s-a complicat la tata si atunci cred ca a intervenit un fel de bariera psihologica - desi vedeam tot ce se scrie aici, nu mai puteam raspunde pentru ca, pe langa faptul ca e un subiect dureros si pentru mine, nu mai eram in stare sa incurajez pe nimeni atat timp cat eu traiam un fel de "esec"...

Sa stii draga Alexandra ca ma gandesc foarte des la tine si la mama ta, chiar zilele acestea am zis ca am sa incerc sa te sun, dar nu am mai gasit numarul tau in arhiva telefonului...
Si acum cand iti scriu tremur de emotia vestii pe care mi-ai dat-o despre mama, imi pare nespus de rau.
Tata se straduieste sa se refaca, totul evolueaza foarte lent fata de cum ar fi trebuit (ma refer la remiterea icterului), dar deocamdata ne multumim si cu atat.
Am sa-ti las numarul meu de telefon pe mesaj privat, poate ne auzim.
Cu drag, Iris
0
24-11-2011, ora 17:36
dovera
Nu este medic/terapeut
dovera
buna ziua. Am 60 de ani si am fost operata de cancer la clon drept unghi hepatic pe data de 21 septembrie 2011.. La biopsie a rezultat urmatoarele analize.Fragment de tesut fibro-adipos cu vasodilatatie difuza.Limfoganglion de reactie.Fragment de tub digestiv cu placarde de adenocarcinom situate in submucoasa musculara, tesut adipos.Fragment de tub digestiv cu placarde de adenocarcinom si adenocarcinom mucipar infiltrand toate straturile anatomice. Margine de rezectie -fragment cu placarde de adenocarcinom si adenocarcinom mucipar infiltrativ toate straturile anatomice.Alt fragment cu vasodilatatie de tip angimatos. Dupa operatie dupa 6 saptamini am inceput sa fac citostatice care pana in prezent le-am suportat bine. Va rog din suflet cat de grav este.Am inteles caci este cancer malign dar nu-mi dau seama de gravitatea bolii.Eu si inaine de operatie si dupa cu psihicul stau foarte bine. Am spus cu dumnezeu inainte.Va multumesc anticipat si va urez multa sanatate
0
24-11-2011, ora 19:25
Dr. Frumuzache Iris
Dr. Frumuzache Iris
Buna seara,

Avand in vedere ca marginile de rezectie prezinta fragmente de adenocarcinom, asta insemnand ca exista posibilitatea sa mai fi ramas ceva celule tumorale dupa efectuarea operatiei, sfatul meu este sa nu lasati niciodata garda jos, indiferent cat de bine ar arata analizele. Sa speram ca citostaticele vor distruge eventualele celule tumorale ramase.
Chiar daca veti face un numar limitat de sedinte de chimioterapie, controalele sa fie dese, sa nu treaca 3 luni fara analize care sa includa markeri tumorali - CEA si CA 19-9, colonoscopie la maxim 6 luni si tomografie la un an sau, daca nu, macar ecografie abdominala la un ecografist bun.
In rest, mult optimism, pentru ca fara asta nu se poate.
Multa sanatate si sa auzim de bine!
0
25-11-2011, ora 09:50
dovera
Nu este medic/terapeut
dovera
Buna ziua.Multumesc mult pentru raspuns si pentru promtitudine.Sfatul dumneavoastra imi este foarte util pentru ca m-ati pus in garda sa fiu mai atenta cu boala sa nu o neglijez chiar daca ma simt bine..Inca o data va multumesc din suflet.
0
25-11-2011, ora 10:13
Dr. Frumuzache Iris
Dr. Frumuzache Iris
Exact asta am vrut sa intelegeti, insa nici nu vreau sa va sperii; e posibil ca totul sa decurga foarte bine si sa nu mai aveti probleme, dar e o boala parsiva care nu trebuie lasata nesupravegheata.
Deci nu trebuie sa fiti speriata, dar nici sa renuntati la controale!!
Sa aveti o alimentatie echilibrata, cu reducerea produselor animale pe cat se poate si fara consum de preparate cu conservanti si toate minunatiile, totul sa fie cat mai natural.
Multa sanatate!
0
22-12-2011, ora 15:17
dovera
Nu este medic/terapeut
dovera
Buna ziua doamna doctor. Va multumesc mult pntru toate sfaturile primite.Cu ocazia sarbatorilor de iarna va urez multa sanatate, putere de munca, si sa aveti parte in viata numai de bucurii.
0
23-12-2011, ora 21:17
Dr. Frumuzache Iris
Dr. Frumuzache Iris
Va multumesc mult pentru urari! Va doresc si eu multa sanatate si tot ce va doriti, sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
0
06-02-2012, ora 15:07
Memet Camelia
Nu este medic/terapeut
Memet Camelia
Buna ziua,
soacra mea a fost operata in data de 4 noiembrie 2011 la spitalul clinic Fundeni:

diagnosticul : ocluzie intestinala prin tumora de sigmoid.
piesa : rezectie segmentara sigmoidiana
rezultat : piesa de rezectie colonica de 25 cm, care prezinta - central o proliferare tumorala infiltrativa, intinsa pe 10 cm, cu aspect microscopic de adenocarcinom bine diferentiat - G1, hipersecretant mucipar predominant extracelular, invaziv in intregul perete (pT3). Limfoganglionii regionali recoltati (diametrul maxim 0, 8 cm)- patru prezinta metastaze tumorale.
CONCLUZIE: adenocarcinom colonic bine diferentiat, G1, hipersecretant mucipar predominant extracelular, pT3, pN2, pMx ; cod 8480 / 3.
Rezultatul a iesit in data de 20 ianuarie 2012.
Va rog sa-mi interpretati acest rezultat, este nevoie de tratament cu citostatice, daca da, cat de urgent?
Mentionez ca in urma interventiei s-a pus colostoma (ni s-a spus ca nu este definitiva) - dupa cat timp se poate relua tranzitul normal?necesita o interventie chirurgicala la fel ca prima?

multumesc,
camelia
Tulcea
0
27-02-2012, ora 11:44
mihaelamihai27
Nu este medic/terapeut
mihaelamihai27
D-na doctor as avea o intrebare:un prieten care a fost diagnosticat cu neoplasm de cec, a fost operat, rezultatul biopsiei fiind cancer colon faza III.In prezent urmeaza tratament cu Xeloda.Mi s-a plans ca are incontinenta urinara si isi simte ganglionii pulsand(in spatele picioarelor, la nivelul globilor oculari si prostatei), este obosit si ca simptomatologie subiectiva mi-a spus ca efectiv isi pierde memoria, uita unde se afla, nu doarme noaptea.Intrebarea mea este daca macar unul dintre aceste simptome are legatura cu efectele secundare ale acestui anticancerigen Xeloda.Va multumesc din suflet
0
03-04-2012, ora 16:48
SANDY 65
Nu este medic/terapeut
SANDY 65
buna ziua am fost operat pe colon pe data de 07-02-2012 de vreo cinci zile nu am scaun ies la toilete des cu putin mucus si multe gaze pe 17 aprilie sunt programat ptr. radioterapie dupa care urmeaza chimioterapia.Sunt speriat sa nusi fi revenit iarasi tumora, cu toate ca doctorul ma asigurat ca sunt bine la operatie.Rezultatul histopatologic este ;adenocarcinom moderat diferentiat al rectului cu invazie pana in pecrosa, ulcerat.Marginile rejectiei chirurgicale fara amprente tumorale.Linfoganglionii adiacenti pereteluirectal2 fara metastaze.
0
03-05-2012, ora 21:21
Onutza8383
Nu este medic/terapeut
Onutza8383
Buna seara..Doamna Doctora va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate...bunica mea in varsta de 77 ani a dost diangnosticata cu :"fragmente de mucoasa colonica ce asociaza leziuni histopatologice compatibile cu diagnosticul de adenocarcinom tip intestinal, acompaniate de fenomene necro-inflamatorii"sfatuiti-ma ce trebuie sa fac:( ni s-a recomandat sa o operam...dar ne este tare frica.asteptam nerabdatori un raspuns de la D-voastra.multumim frumos
0
15-06-2012, ora 21:59
violetta_86
Nu este medic/terapeut
violetta_86
buna seara!
As vrea daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu un anumit diagnostic:
adenocarcicom infiltrativ moderat diferentiat dezvoltat pe un polip tubulovilos. pT3NOG2. polipoza colonica
Tin sa precizez ca tatal meu de 72 de ani a fost operat in ianuarie la iasi, prin februarie a inceput tratament cu xeloda 500 mg, si o data la 3 sapt merge la iasi la control, i se fac analize si in functie de analizele respective i se mai facea o perfuzie.(nu stiu ce fel de perfuzie)
pe 24 mai a mers la iasi si i s-au facut din nou analizele si el zice ca au iesit 'bunisoare'(tin sa precizez ca desi am o relatie buna cu el, tot timpul s a ascuns si niciodata nu a adus vorba de cancer, si la intrebarile mele se eschiva mereu), precizez ca a slabit cam 25 de kg de la operatie si a ramas si fara par in cap,
pe 25 mai a mancat ceva care l a deranjat l a intestine, l am dus cu salvarea la spital unde l au tinut 6 zile, i s au facut clisme, ptr ca voma mult si era fff slabit, l am scos pe targa din casa(a vomat toata noaptea si era sleit de puteri)
mai pe scurt dupa externare, acasa nu putea inghiti nimic, diaree intre 4- 6 scaune pe zi, la spital nu vroia sa mearga, asa ca l-am luat in evidenta la oncologie in orasul nostru si dc oncolog i a prescris ser, glucoza, arginina capsule, no-spa si metoclopramid(tin sa preciez ca in timpul internarii nu a mai luat tratamentul oncologic)...dupa 6 7 perfuzii a inceput sa manance bine, sa mearga, chiar sa faca piata
ce vreau sa subliniez, doctorul de pe salvare atunki cd l am internat s -a uiat peste ultimile analize facute la iasi si ne-a zis sa ne asteptam la orice, la ce e mai rau ca nu se stie cate zile mai are, ne-am speriat ffff tare cand l am vazut in starea aia dupa externare
la tomograf fct un februarie scria de ficat marit, necroza centrala 33/23 si 25/15...asta ce inseamna ca cancerul s-a extins la ficat?
si scria si MTS multiple(astea sunt metastaze la ficat)?
acum pe data de 12.6 a fost la Iasi la control si i s-a facut o analiza sa faca cat e de rezistent organismul cred(cred ca imunologie, nu vreau sa gresesc).si rezultatul era ca de la 5 a crescut la 10.e de bine?
nu am la indemana analizele lui sau rezultatul de la tomograf sa va pot da mai multe detalii, dar sper ca ma puteti ajuta...ptr ca si medicul de familie cand a vazut de metastaze multiple mi-a zis verde in fata ca asta e sfarsitul...nu stiu cum sa procedam..si la ce sa ne asteptam.precizez ca are si diabet (meguan 500) si mai ia crestor de 10 sau 20.acum a inceput sa ia din nou xeloda desi nu i-a zis cei de la iasi sa le ia...
daca imi puteti explica pe intelesul meu va multumesc din suflet.ptr ca doctorii din ziua de azi iti arunca in fata 2 3 termeni medicali de stai si cauti prin dictionare sau pe internet de iti sar capacele...multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns
86 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  •