abces pilonidal
Buna ziua. Va rog sa imi dati un sfat daca in urma unui abces pilonidal operat este ok epilarea imediata cu ceara la barbati. Prietenul meu a facut asa ceva si astazi medicul a recomandat epilarea. Incizia facuta este inca proapspa si ma gandeam ca epilarea cu ceara sa nu faca rau. La epilarea cu crema este mai ok insa nu smulge firele de par. Daca ati mai avut asemenea probleme va rog dati mi un sfat. Va multumesc
6 comentarii
Buna ziua.
Mai intai trebuie sa-mi spuneti ce fel de operatie a fost facuta - este inca o plaga deschisa ?
Mai intai trebuie sa-mi spuneti ce fel de operatie a fost facuta - este inca o plaga deschisa ?
Abces pilonidal operat scrie pe fisa.cred ca a fost un fel de drenaj sa iasa infectia. Nu este operatie de scoatere a chistului. Este o incizie mica facuta acolo
Timp de 4 zile am mers mereu sa vada daca mai iese infectie sau nu si inca din prima zi dupa ce a spart avedt abces nu a mai iesit nimic. Va multumesc
Buna ziua.
Dca este abces pilonidal, trebuie ca a fost o incizie de evacuare a puroiului. Probabil cu mesaj. In cazul asta, se fac panasamente locale la intervale regulate, pana la vindecarea plagii. Ulterior, functie de evolutie, se va lua o decizie.
Nu vad rostul epilarii. Dupa vindecarea plagii, se poate lua in discutie.
Dca este abces pilonidal, trebuie ca a fost o incizie de evacuare a puroiului. Probabil cu mesaj. In cazul asta, se fac panasamente locale la intervale regulate, pana la vindecarea plagii. Ulterior, functie de evolutie, se va lua o decizie.
Nu vad rostul epilarii. Dupa vindecarea plagii, se poate lua in discutie.
Am inteles.va multumesc. Spuneti mi va rog din experienta Dumneavoastra credeti ca va recidiva curand?si va fi nevoie se o interventie pentru scoaterea acelui chist? Care sunt sansele de recidiva in ambele cazuri? Exista un tratament in afara de interventie chirurgicala? Va multumesc mult si va doresc un weekend placut.
Buna ziua.
In procentaj mare, un abces pilonidal operat, recidiveaza printr-o fistula pilonidala. Aceasta urmeaza a fi operata, cam la 6 luni de la prima operatie, printr-o interventie radcala - fistulectomie.
In procentaj mare, un abces pilonidal operat, recidiveaza printr-o fistula pilonidala. Aceasta urmeaza a fi operata, cam la 6 luni de la prima operatie, printr-o interventie radcala - fistulectomie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6boala pilonidala de 10 ani
- 2aparitia unei secretii intre fese
- 2Sinus pilonidal
- 3Fistula pilonidala poate recidiva?
- 0Chist pilonidal
- 0Chist pilonidal
- 4Complicatii dupa operatie de chist pilonidal
- 1Chist pilonidal rana deschisă
- 1Boala pilonidala
Mai multe informații despre: Boala pilonidala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: