ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Stomatologie Stomatologie Bucuresti

Albirea profesională a dinților

Care sunt metodele folosite pentru albirea dintilor

Există mai multe metode populare pe care dentiștii le folosesc pentru albirea dinților. Înainte de a examina în detaliu aceste aspecte, să analizăm rapid cum funcționează albirea dinților, astfel încât să înțelegeți ce se întâmplă atunci când vă albiți dinții la un medic stomatolog.

 

Care sunt procedurile pe care le folosesc medicii stomatologi

Orice tratament alegeți, procesul de albire a dinților implică aplicarea unui agent de albire (adesea peroxid de hidrogen) pentru a îndepărta petele și pentru a da dinților un aspect mai alb.

Personalul stomatologic calificat are voie să utilizeze concentrații mai mari de agent de albire decât veți găsi în kiturile de albire a dinților din comerț. Aceasta înseamnă că albirea profesională oferă rezultate mai bune.

 

Albirea externa a dinților

Majoritatea procedurilor pentru albirea a dinților funcționează prin aplicarea unui agent de albire pe exteriorul dintelui. Sub stratul exterior dur de smalț care în mod normal este translucid se afla dentina galbenă care le oferă dinților culoarea gălbuie. Produsul de albire penetreaza smalțul si albește dentina, ceea ce face ca dinții să fie mai albi și strălucitori.

In cabinetele stomatologice se folosesc lasere, lumini LED sau alte produse aplicate pe dinți pentru a accelera accțiunea agentul de albire și a face procesul de albire a dinților mai rapid. Deși aceste metode pot produce rezultate aproape instantanee, nu există dovezi că acest tip de tratamente (laser, led) mențin dintii albi pentru o perioada mai mare de timp decăt metodele clasice..

 

Albirea internă a dinților

Este posibila aplicarea agentului de albire în interiorul dinților. Această metodă este utilizată pentru albirea unui singur dinte care a fost decolorat, de exemplu, ca urmare a intervenției pe canulul radicular.

Pentru albirea internă a dinților, medicul stomatolog făce o mică gaură în dinte și introduce agentul de albire în zona vizată. Gaura este închisă cu o plomba temporară iar înălbitorul este lăsat un timp pentru a acționa asupra dentinei. Acest proces va fi repetat până când se va obține rezultatul dorit.

 

Beneficiile tratamentului de albire dentara la stomatolog

Deși costul de albire a dinților la dentist este mai mare decât alternativele la domiciliu, există o serie de beneficii în privinta siguranței tratamentului pentru că:

  • Dentistul va verifica dacă sunteți un candidat potrivit pentru albirea sigură a dinților. Dacă aveți gingii inflamate sau carii dintare, de exemplu, albirea nu este recomandată.

  • La tratamentul de albire aplicat in cabinetul stomatologic, gingiile dvs. vor fi protejate cu un sigiliu sau scut.

  • Gutierele sunt făcute la comandă pentru a se potrivi perfect cu dinții și pentru a asigura o acoperire uniformă a acestora cu agent de albire.

  • Dentistul îți controlează intensitatea și durata tratamentului pentru a produce rezultatele dorite.

 

Cât durează albirea dinților

Rezultatele profesionale de albire a dinților variază pentru fiecare persoană în funcție de:

  • Culoarea naturală a dentinei

  • Metoda de albire folosită

  • Cât de bine îți îngrijești dinții după tratmentul de albire

  • Tipurile de mâncare și băuturi pe care le consumi după albire

Dintii pot ramane mai albi pana la 2 ani dupa albirea profesionala însă rezultatele obținute se vor diminua mai devreme dacă nu vă mențineți dinții curățați sau dacă veți consuma in excess alimente și băuturi care provoacă petele dinților (ex: afine, cafea ceai, vin rosu s.a.).

 

Albirea dinților cu laser

Această formă de albire, cunoscută și sub denumirea de „albire cu laser” sau „albire cu putere”, utilizează lasere pentru a accelera efectul de albire a unui gel concentrat care se aplică pe dinți.Lumina strălucitoare accelerează procesul de albire

Albirea dinților cu laser costă mai mult decât alte metode, dar este, cea mai la indemână metoda pentru albirea „instantă” a dinților. Dacă rezultatele rapide sunt principala dvs. preocupare, aceasta ar putea fi cea mai bună metodă profesională de albire a dinților pentru dvs. Primul pas al procesului de albire a dinților cu laser este aplicarea unui sigiliu sau scut pentru a proteja gingiile. Apoi, dinții sunt acoperiți cu un agent de albire – conținând de obicei peroxid de hidrogen. Fascicolul laser aplicat pe dinți în timpul tratamentului este ceea ce face această tehnică de albire atât de rapidă și eficientă. Rezultatele albirii cu laser ar trebui să fie vizibile după o singură vizită, dar dentistul dvs. vă poate recomanda repetarea procesului pentru a obține rezultatele dorite.

Deoarece albirea cu laser este o metodă atât de intensă, există un potențial mai mare de a rămâne cu o sensibilitate dentara în urma tratamentului.

Orice sensibilitate ar trebui să scadă destul de repede, dar poate fi incomodă pentru unii pacienți și extrem de dureroasă pentru alții. Prin urmare, această metodă ar trebui evitată de către persoanele care doresc albirea dinților pentru dinți sensibili.

 

Procedura de albire a dinților Zoom (LED)

O alta procedură de albire utilizata în medicina dentară este albirea Zoom. Folosind tehnologia de la Phillips, aceasta funcționează într-un mod similar cu albirea cu laser, dar folosește în schimb luminile LED pentru a accelerarea acțiunii agentului de albire. În majoritatea cazurilor albirea dinților Zoom costă mai puțin decât albirea cu laser. Sistemele de albire a dinților cu LED-uri precum Zoom nu sunt la fel de intense ca tratamentul cu laser, așa că este posibil să aveți nevoie de mai mult de o sesiune pentru a vedea rezultatele pe care le doriți, deși Phillips susține că pot albi dinții cu până la opt nuanțe într-o oră. În tratamentul de albire Zoom, fiecare sesiune durează 45 de minute până la o oră, cu lumina aplicată timp de două sau trei perioade de 15 minute. Acest lucru poate fi urmat de o sesiune de albire a dinților de acasă pentru a prelungi rezultatele. Albirea cu LED-uri a înlocuit în mare parte albirea cu UV, deoarece este mai sigură și s-a dovedit a fi mai eficientă. S-a constatat că lumina UV care poate provoaca arsuri și cancer de piele, astfel încât utilizarea acesteia în gură poate deteriora gingiile, obrajii și buzele.

 

Truse profesionale de albire a dinților de la dentist

Cea mai bună metodă de albire profesională a dinților la domiciliu este cu ajutorul unui kit oferit de medicul stomatolog. Acestea aplică pe dinți un gel profesional de albire a dinților folosind gutiere de înălbire dentare personalizate . Deoarece gelul este administrat de un medic dentist, agentul de albire este mai concentrat decât kiturile de albire care se găsesc in farmacii sau magazine specializate. Acest tratament începe cu o vizită la medicul stomatolog pentru a se lua amprenta dințiilor ce trebuie albiți. Aceasta va fi utilizată pentru realizarea unei gutiere personalizate, care se vor potrivi perfect în gură pentru a asigura o acoperire uniformă cu agentul de albire. Trusele vin cu seringi pentru introducerea gelului în gutieră. După ce gutierele au fost făcute se poate începe tratamentul în cabinet sau medicul stomatolog vă poate arăta cum să folosiți trusa acasă. Unele truse vin cu gutiere de albire preumplute, dar majoritatea includ un set de gutiere și mai multe seringi umplute cu gel. Dentistul îți va spune cât de mult gel folosești pentru fiecare aplicație. Nu fiți tentat să depășiți acest lucru în speranța că veți obține rezultate mai bune – agentul de albire se poate scurge cu ușurință din gutierele supraîncărcate și vă poate deteriora gingiile. În funcție de tipul de tratament, gutierele pot fi lăsate timp de 30-60 de minute sau până la opt ore (acesta din urmă este util pentru persoanele care nu le pot purta în timpul zilei și le pot lăsa peste noapte în timp ce dorm).

Trusele de albire la domiciliu ar putea fi cea mai bună metodă de albire a dinților pentru dvs. dacă doriți beneficiul unei supravegheri profesionale sigure, dar nu aveți nevoie de rezultatele instantanee oferite de tratamente mai scumpe de albire a dinților.

În concluzie calea sigură de a ne proteja sănătatea dinților și a gingiilor este utilizarea cu moderație a tratementelor pentru albire și doar după consultarea unui medic stomatolog. Aplicarea peroxidului nu mai devreme de  6 luni este considerată lipsită de efecte secundare. Dacă folosești mai multe produse simultan pentru albirea dinților, riscurile unor probleme pe termen mediu și lung pot crește. Nu începe niciun astfel de tratament fără să te asiguri că dinții tăi nu vor suferi, lucru pe care ți-l poate confirma un medic stomatolog cu experiență.

Sună acum la 0754.407.604! Fă o programare și ai reducere de 20% la tratamentele de albire profesionala!

 
Programare