Epilarea definitiva – o metoda sigura, eficienta si cu rezultate rapide
©
Autor: Nordestetica
![Epilarea definitiva – o metoda sigura, eficienta si cu rezultate rapide](https://www.romedic.ro/uploadart/content/27542.jpg)
Advertorial oferit de Clinica Nordestetica
Epilarea definitiva este o tehnologie special conceputa pentru eliminarea firelor de par nedorite de pe orice zona a corpului. Procedura are efecte rapide, este sigura si fara durere gratie metodelor prin care este efectuata: laser ori IPL (Intense Pulsed Light).
Epilarea cu IPL este metoda care se foloseste cel mai des in salonele de cosmetica, insa cel mai performant tip de epilare este cel pe baza de laser, care se utilizeaza in special in centrele de estetica medicala. Rezultatele sunt mai satisfacatoare in cazul celei de-a doua metoda – epilarea cu laser.
Tratamentul de epilare definitiva este personalizat in functie de nevoile fiecarei paciente. Acesta incepe cu o consultatie in care se va hotari procedura si numarul de sedinte necesare.
Care sunt beneficiile epilarii definitive?
Cel mai important avantaj pe care il ofera epilarea definitiva este ca asigura indepartarea parului nedorit, care va creste cu pana la 90% mai putin dupa sedintele recomandate de specialist. Aceasta tehnica moderna este fara durere, in comparatie cu celelalte metode clasice (epilator si ceara) si asigura rezultate sigure. Riscul de a avea fire de par crescute pe sub piele scade foarte mult in cazul epilarii definitive, la fel ca si cel al aparitiei iritatiilor.Pe termen lung, beneficiile pe care le ofera epilarea definitiva nu pot fi egalate de niciunul dintre celelalte tipuri de indepartare a parului nedorit. Investitia este mai mare la inceput, insa in timp isi va dovedi eficienta.
Cum functioneaza procedura de epilare definitiva?
Epilarea definitiva functioneaza prin emiterea unor impulsuri luminoase de inalta intensitate. Lumina este absorbita de melanina din firul de par, care are ca tinta foliculul pilos. In acest mod sunt distruse celulele care hranesc radacina firului de par si ii stimuleaza dezvoltarea. Este important de retinut faptul ca sunt distruse firele de par aflate in faza activa. Firul de par are urmatoarele stadii de crestere: faza de crestere activa (anagen), faza de regresie, de repaus (catagen). La acestea se adauga si faza de pauza, cand parul este in pregatire pentru o noua crestere (telogen).Sedintele de epilare definitiva se efectueaza la 3-4 saptamani ori chiar mai rar, dupa ciclul de crestere a firelor de par. Iar numarul de sedinte depinde de mai multi factori ce vor fi discutati impreuna cu medicul specialist. Se ia in calcul zona tratata, nuanta firului de par, adancimea radacinii, sexul persoanei si varsta. De regula, dupa cele 5-7 ședințe de tratament vor fi necesare ședințe de intretinere la un interval de 6 – 12 luni.
In ce consta etapa de pregatire pentru epilarea definitiva?
Inainte de procedura de epilare definita, specialistii recomanda respectarea urmatoarelor reguli:- evitarea expunerii la soare cu cel putin 3 saptamani inainte de sedinta;
- evitarea metodelor de epilare prin smulgere (ceara, penseta, epilator);
- utilizarea unei creme epilatoare sau a lamei de ras;
- evitarea consumului de alcool cu minimum 24 de ore inainte de sedinta.
Ce presupune etapa dupa o sedinta de epilare definitiva?
Dupa incheierea sedintei de epilare definitiva, pielea va fi rosie timp de cateva ore, apoi isi va reveni. Specialistii nu recomanda expunerea la soare si nici baia fierbinte in ziua tratamentului.De asemenea, in etapa post epilare definitiva este indicata aplicarea unor creme cu factor de protectie mare, in special in zilele urmatoare si pe zonele expuse la soare.
Contraindicatii in cazul epilarii definitive
Tehnica de epilare definitiva este contraindicata femeilor insarcinate si femeilor care alapteaza. Totodata, nu este recomandata nici persoanelor care au boli fotosensibile (lupus eritematos diseminat) si nici celor care urmeaza un tratament pe baza de medicamente fotosensibilizante (unele antibiotice, antidepresive), impotriva acneei acute sau anticoagulante ori care urmeaza tratamente hormonale.Exista si contraindicatii referitoare la zona care va fi epilata. Nu se aplica impulsuri luminoase pe zonele cu tatuaje ori pe cele unde exista suruburi sau placute metalice. Pot reprezenta un impediment si varicele, iritatiile si alunitele, insa situatia depinde de la un caz la altul. Epilarea definitivă este contraindicata si persoanelor care au suferit operatii pe zona tratata in ultimele sase luni.
Te asteptam pentru un consult in cadrul clinicii!
Clinica Nordestetica - 0724656273
www.nordestetica.ro
Data actualizare: 23-10-2018 | creare: 23-10-2018 | Vizite: 881
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeasi sectiune:
- Cum să alegi clinica potrivită pentru implanturi dentare
- Care sunt primele semne și simptome ale depresiei
- Tratamentul Ghidat al Plăcii Bacteriene (Guided Biofilm Therapy) Standardul Modern al Îngrijirii Dentare
- Povestea din spatele InteroCloud: Cum 4 antreprenori români transformă sistemul medical cu cel mai intuitiv software pentru clinici
- Cum să ai relații mai sănătoase prin înțelegere și comunicare. Sfaturi pentru situații dificile de la psihologul Letiția Abrudan
- Suntem OVOBANK - Prima si cea mai mare banca de ovocite din Europa
- Tratament ortodontic cu dispozitive Carriere Motion și gutiere aligner, o soluție rapidă pentru un zâmbet frumos și sănătos, mai ales în viața adultă
- De la copilul care se legăna pe genunchii tatălui la adolescentul necunoscut
- Perfuzii de vitamine și nutriție intravenoasă la domiciliu: O soluție vitală pentru pacienții vulnerabili
- Roluri asumate în cuplu: Cum influențează dinamica relației și cum poți transforma provocările în oportunități pentru o viață de cuplu mai armonioasă
- Ce presupune recuperarea după implanturile dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru o vindecare rapidă
- Implanturi dentare fără tăietură și fără durere, cu revoluționarul sistem X-Guide de la Nobel Biocare
- Ecocardiografia și avantajele inteligenței artificiale în această procedură
- Cabinet Stomatologic Iași – Dentia: Îngrijire dentară de top pentru zâmbetul tău
- Diabetul zaharat: diferențe între tipul 1 și tipul 2
- Terapia ONLINE poate schimba viața ta: găsește ajutor pe www.MindPowerClinic.ro
- Vreau să DORM. Tratamentul INSOMNIEI prin terapie cognitiv-comportamentală
- Importanța Tomografiei Computerizate de Cord (Coronariene)
- Alignerele dentare, soluția modernă pentru un zâmbet perfect
- Beneficiază de tratamente laser revoluționare pentru a te bucura de o dantură sănătoasă și de un zâmbet încrezător