ROmedic Cabinete medicale Vatra Dornei Ortodonție și ortopedie dento-facială Ortodonție și ortopedie dento-facială Vatra Dornei

Ortodonție și ortopedie dento-facială în Vatra Dornei

Tratamentul consta in reducerea defectelor de pozitionare si aranjarea corecta a dintilor pe arcada.



Dintii strambi sau cei care nu sunt corect aliniati pe arcadele dentrare sunt mai greu de intretinut si pot fi perduti datorita cariei si parodontopatiei, solicita suplimentar muchii masticatori ce pot provoca dureri si ofera un aspect inestetic zambetului.





Tratamentele ortodontice prin aparate dentare indicate atat in cazul copiilor cat si a adultilor, corecteaza pozitia anormala a dintilor, ajuta la mentinerea sanatatii orale prin faptul ca dintii pot fi mai usor de curatat, scade riscul aparitiei cariei si a bolilor parodontale, ajuta la dezvoltatea faciala, creste eficienta masticatorie (dupa ce maxilarele ajung in pozitie corespunzatoare) si cel mai important pacientul va zambi si mai mult.





Tipuri de aparate ortodontice:

Aparate ortodontice fixe (clasice) sunt cele mai frecvente sunt formate din bracketuri si un arc metalic care se ancoreaza pe dinti si inele elastice care asigura mentinerea arcului in pozitie. Pot fi aparate dentare metalice, din ceramica sau safir.

Ele se ajusteaza de obicei lunar pentru obtinerea rezultatelor dorite iar purtatea lor poate dura de la cateva luni la cativa ani. In prezent aparatele ortodontice fixe sunt mai putin voluminoase, mai usoare si contin mai putin metal. Pentru copii sunt disponibile in culori vii in timp ce adultii prefera variantele transparente, invizibile.



Aparate ortodontice mobile:



Gutierele - alternativa a aparatelor ortodontice clasice pentru adulti, gutierele in serie sunt recomandate din ce in ce mai frecvent de un numar mare de ortodonti, pentru realinierea dintilor in acelesi mod in care actioneaza si aparatele, insa fara sarme si bracketuri metalice. Gutierele sunt practic invizibile si se scot in timpul mesei si a periajului dentar.



Arc transpalatinal – un dispozitiv utilizat pentru largirea arcadei maxilarului. Aceasta consta intr-o placa fixata pe valul palatin. Presiunea exterioara exercitata de placa prin strangerea unor suruburi forteaza articulatiile osoase ale palatului sa se distanteze, largind bolta palatina.



Dispozitive cranio-cervicale de tractiune – acestea au o chinga in jurul gatului, atasata in fata de un arc facial extraoral metalic. Dispozitivul cranio-cervical de tractiune incetineste cresterea maxilarului superior si tine pe loc dintii posteriori, in timp ce dintii frontali sunt trasi inapoi.

Listă servicii:

 
Programare