Dieta cu conținut scăzut de zahăr în primele 1000 de zile de viață reduce riscul de boli cronice la vârsta adultă

©

Autor:

Dieta cu conținut scăzut de zahăr în primele 1000 de zile de viață reduce riscul de boli cronice la vârsta adultă
Un studiu publicat în revista Science demonstrează că o dietă săracă în zahăr în timpul sarcinii și în primii doi ani de viață poate reduce semnificativ riscul de boli cronice la vârsta adultă, precum diabetul de tip 2 și hipertensiunea arterială. Cercetătorii au constatat că copiii expuși la restricții de zahăr în primele 1.000 de zile după concepție au avut un risc cu până la 35% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 și un risc cu până la 20% mai scăzut de hipertensiune în viața adultă.
Studiul a profitat de o situație istorică unică: raționalizarea zahărului în Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care a durat până în septembrie 1953. Această perioadă a creat un „experiment natural”, permițând cercetătorilor să compare sănătatea pe termen lung a adulților concepuți înainte și după încheierea raționalizării zahărului, folosind date din U.K. Biobank.

Rezultatele au arătat că restricțiile de zahăr în uter erau suficiente pentru a reduce riscurile de boli cronice, dar continuarea unei diete sărace în zahăr după naștere a amplificat beneficiile. Persoanele care au experimentat aceste restricții au avut, de asemenea, o întârziere în debutul bolilor, cu patru ani pentru diabet și doi ani pentru hipertensiune.

Cercetătorii subliniază impactul semnificativ al acestor descoperiri asupra sănătății publice, evidențiind necesitatea reducerii consumului de zahăr în primii ani de viață. Ei atrag atenția asupra dificultăților actuale în limitarea aportului de zahăr la copii, din cauza prezenței larg răspândite a zahărului adăugat în alimente și a marketingului agresiv al produselor zaharoase către copii.

Acest studiu face parte dintr-un efort de cercetare mai amplu care explorează modul în care restricțiile de zahăr în prima parte a vieții afectează diverse aspecte ale sănătății și bunăstării la vârsta adultă, inclusiv educația, prosperitatea economică, inflamația cronică și funcția cognitivă. Cercetătorii speră că aceste informații vor conduce la politici și intervenții care să îmbunătățească sănătatea pe termen lung a populației.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-11-2024 | creare: 07-11-2024 | Vizite: 110
Bibliografie
Low-sugar diet in early life reduces risk of chronic diseases in adulthood, link: https://www.news-medical.net/news/20241101/Low-sugar-diet-in-early-life-reduces-risk-of-chronic-diseases-in-adulthood.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ești ceea ce au mâncat părinții tăi!
  • Cât zahăr conțin sucurile și băuturile din fructe pentru copii?
  • Căsnicia șubredă nu înseamnă neapărat o sănătate proastă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum