Deficiențe nutritive importante constatate la femeile însărcinate

©

Autor:

Deficiențe nutritive importante constatate la femeile însărcinate
O cercetare condusă de Universitatea Southampton, în colaborare cu experți internaționali, a constatat că majoritatea femeilor însărcinate din țările cu venituri ridicate, inclusiv Marea Britanie, Noua Zeelandă și Singapore, au deficiențe de vitamine esențiale pentru sarcini sănătoase și bunăstarea fătului. Studiul, publicat în PLOS Medicine, a evaluat sănătatea a peste 1.700 de femei și a constatat că 90% dintre ele aveau deficiențe de vitamine B12, B6 și D, acid folic și riboflavină, care sunt abundente în produsele din carne și lactate și esențiale pentru dezvoltarea fătului.
Profesorul Keith Godfrey, autorul principal al studiului, a subliniat preocuparea serioasă privind prevalența deficiențelor de vitamine printre femeile care încearcă să devină însărcinate în țările bogate. A adăugat că tendința de a reduce dependența de carne și lactate pentru a atinge obiectivele de emisii zero de carbon ar putea agrava aceste deficiențe, având efecte de durată asupra copiilor nenăscuți.

Studiul a arătat că aproape toate femeile care încercau să conceapă aveau niveluri insuficiente de una sau mai multe vitamine. Profesorul Wayne Cutfield, co-autor al studiului, a subliniat că, deși acidul folic este recomandat femeilor care planifică concepția și în timpul sarcinii, ar trebui să li se ofere multivitamine fără prescripție pentru a reduce deficiențele de nutrienți.

Rezultatele au indicat că nouă din zece femei aveau niveluri marginale sau scăzute de folat, riboflavină, vitaminele B12 și D în jurul momentului conceperii, iar multe dezvoltă deficiență de vitamina B6 în sarcina târzie. Profesorul asociat Shiao-Yng Chan de la Universitatea Națională din Singapore a menționat că, pe măsură ce lumea se orientează către diete cu mai puțin carne și produse lactate, deficiențele de vitamine vor continua să crească dacă femeile nu iau mai multe suplimente sau nu primesc sfaturi specifice despre alimente bogate în nutrienți. Acesta a fost primul studiu care a arătat că suplimentele, disponibile fără prescripție, pot reduce insuficiențele de vitamine în perioadele preconcepționale, de sarcină și de lactație.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 07-12-2023 | creare: 07-12-2023 | Vizite: 702
Bibliografie
Pregnant women are missing vital nutrients needed for them and their babies, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2023/12/231205144417.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nivelul scăzut de vitamina D în sarcină a fost asociat cu obezitatea la băieți
  • O dietă sănătoasă poate substitui suplimentele administrate pe perioada sarcinii?
  • Majoritatea suplimentelor prenatale nu conțin cantități adecvate de colină și iod
  •