De la sarcină și până la menopauză: beneficiile consumului de mango
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent din revista Nutrients a analizat efectele benefice ale consumului de mango în două subgrupuri de adulți: femei de vârstă fertilă și adulți în vârstă. Studiul a utilizat datele din National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) pentru a testa ipoteza că consumatorii zilnici de mango, atât din grupul femeilor de vârstă fertilă cât și din cel al adulților în vârstă, vor avea un aport mai mare de nutrienți benefici și o calitate îmbunătățită a dietei comparativ cu non-consumatorii.
Rezultatele studiului au arătat că consumatorii de mango din ambele grupuri au avut un aport mai mare de nutrienți esențiali și scoruri mai bune ale calității dietei comparativ cu non-consumatorii. Mango oferă o varietate de componente nutritive esențiale, cum ar fi potasiu, calciu, fibre, folat, magneziu și vitamina C, cu un conținut caloric scăzut.
Pentru femeile în vârstă fertilă, care sunt adesea sub nivelul maxim recomandat pentru consumul de fructe, includerea mango în dietă ar putea ajuta la reducerea deficiențelor nutriționale și la îmbunătățirea stării de sănătate în timpul sarcinii. Consumul de mango a fost asociat cu niveluri mai ridicate de magneziu și fibre, ceea ce ar putea ajuta la reducerea condițiilor adverse de sarcină, cum ar fi diabetul gestațional și hipertensiunea. De asemenea, s-a observat un aport redus de zahăr adăugat printre consumatorii de mango din grupul femeilor de vârstă fertilă.
Pentru adulții în vârstă, creșterea consumului de mango ar putea ajuta la întârzierea sau prevenirea debutului bolilor cronice. Consumul zilnic de fructe, inclusiv mango, ar putea îmbunătăți calitatea dietei adulților în vârstă, ceea ce, la rândul său, ar putea stimula sistemul imunitar.
În concluzie, studiul recomandă includerea mango în dieta atât a femeilor în vârstă fertilă, cât și a adulților în vârstă, pentru a îmbunătăți aportul nutrițional și calitatea dietei în aceste etape specifice de viață. Studiul subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare asupra impactului diferitelor fructe în satisfacerea nevoilor nutriționale ale diferitelor grupuri de vârstă.
sursa: News Medical
foto: Parkin Srihawong/Shutterstock.com
Rezultatele studiului au arătat că consumatorii de mango din ambele grupuri au avut un aport mai mare de nutrienți esențiali și scoruri mai bune ale calității dietei comparativ cu non-consumatorii. Mango oferă o varietate de componente nutritive esențiale, cum ar fi potasiu, calciu, fibre, folat, magneziu și vitamina C, cu un conținut caloric scăzut.
Pentru femeile în vârstă fertilă, care sunt adesea sub nivelul maxim recomandat pentru consumul de fructe, includerea mango în dietă ar putea ajuta la reducerea deficiențelor nutriționale și la îmbunătățirea stării de sănătate în timpul sarcinii. Consumul de mango a fost asociat cu niveluri mai ridicate de magneziu și fibre, ceea ce ar putea ajuta la reducerea condițiilor adverse de sarcină, cum ar fi diabetul gestațional și hipertensiunea. De asemenea, s-a observat un aport redus de zahăr adăugat printre consumatorii de mango din grupul femeilor de vârstă fertilă.
Pentru adulții în vârstă, creșterea consumului de mango ar putea ajuta la întârzierea sau prevenirea debutului bolilor cronice. Consumul zilnic de fructe, inclusiv mango, ar putea îmbunătăți calitatea dietei adulților în vârstă, ceea ce, la rândul său, ar putea stimula sistemul imunitar.
În concluzie, studiul recomandă includerea mango în dieta atât a femeilor în vârstă fertilă, cât și a adulților în vârstă, pentru a îmbunătăți aportul nutrițional și calitatea dietei în aceste etape specifice de viață. Studiul subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare asupra impactului diferitelor fructe în satisfacerea nevoilor nutriționale ale diferitelor grupuri de vârstă.
sursa: News Medical
foto: Parkin Srihawong/Shutterstock.com
Data actualizare: 25-01-2024 | creare: 25-01-2024 | Vizite: 425
Bibliografie
From pregnancy to pension: Mangoes improve diet, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20240123/From-pregnancy-to-pension-Mangoes-improve-diet-study-shows.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Anumite slujbe au fost asociate cu un risc crescut de cancer ovarian
- Femeile cu ovare polichistice au un risc de deces cu 47% mai mare
- Crioconservarea țesutului ovarian ar putea amâna la nesfârșit menopauza
- Legătura dintre parametrii somnului și rezerva ovariană diminuată la femeile care caută tratament pentru infertilitate
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni