Copiii ale căror mame prezintă SOP au un risc crescut de a dezvolta boli ale copilăriei

©

Autor:

Copiii ale căror mame prezintă SOP au un risc crescut de a dezvolta boli ale copilăriei
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Montreal arată că prezența sindromului ovarelor polichistice la mame poate fi asociată cu o creștere a riscului de a dezvolta infecții, alergii sau boli ale copilăriei până la vârsta de 13 ani la copiii acestora.
Conform oamenilor de știință, SOP este o afecțiune de care suferă arpoximativ 10% din femei la nivel global, principalele simptome întâlnite în cadrul acestuia fiind reprezentate de menstruație neregulată, niveluri crescute de androgen, ovare de dimensiuni crescute și foliculi lichidieni ce le înconjoară.

Eșantionul de studiu a fost compus din 1.038.375 de copiii născuți în Quebec, Canada, între anii 2006 și 2020, dintre care 7.160, sau 0,7%, au mame ce suferă de sindromul ovarelor polichistice. Rezultatele lucrării au certificat un risc cu 32% mai mare la acești copii de a fi internați în unități medicale din cauza prezenței unor boli infecțioase și cu 47% mai mare de a necesita spitalizare din cauza unor boli alergice precum astmul. În plus, s-a evidențiat și o creștere a ratei de apariție a unor patologii în ceea ce privește metabolismul, intestinul, sistemul nervos central și urechile, cele mai îngrijorătoare creștere înregistrându-se în cadrul patologiei intestinale și cerebrale, valorile aferente fiind de 72% și, respectiv, 74%. De asemenea, pneumonia a înregistrat o creștere a ratei de dezvoltare cu 32%, iar tulburările de comportament și mintale de 68%.

Nathalie Auger, doctor și profesor de epidemiologie la universitatea canadiană, afirmă că descoperirea realizată în cadrul studiului curent furnizează informații prețioase referitoare la sănătatea pe termen lung a copiilor a căror mame suferă de SOP, sugerând ca personalul medical să ia în considerare identificarea femeilor cu sindrom al ovarelor polichistice înainte de concepție și să ofere intervenții timpurii. Printre acestea, conform doctorului, se numără și o mai bună gestionare a greutății corporale și strategii diverse în vederea prevenirii unor afecțiuni precum diabetul sau bolile cardiovasculare, astfel încât copiii să beneficieze de o reducere considerabilă a riscului de morbiditate post-natală.

Unul dintre mecanismele prin care SOP afectează copiii este bazat pe nivelurile crescute de hormoni androgeni și rezistența la insulină pe care femeile ce suferă de această afecțiune le prezintă, ambele corelate cu patologii la nivelul placentei, precum inflamația membranei perifetală sau deteriorarea funcționalității placentei.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-07-2022 | creare: 26-07-2022 | Vizite: 390
Bibliografie
Children born to mothers with PCOS have increased risk of developing childhood illnesses, link: https://www.news-medical.net/news/20220714/Children-born-to-mothers-with-PCOS-have-increased-risk-of-developing-childhood-illnesses.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sindromul ovarelor polichistice - manifestări și tratament
  • Chisturile ovariene - important de știut
  • Este dieta fără gluten necesară în sindromul de ovar polichistic?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum