Consumul de nuci în sarcină scade riscul de tulburări de comportament la copil

Consumul de nuci în sarcină scade riscul de tulburări de comportament la copil

©

Autor:

Consumul de nuci în sarcină scade riscul de tulburări de comportament la copil
Un studiu publicat în Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition a evaluat impactul consumului de nuci în timpul sarcinii asupra riscului de probleme comportamentale în copilărie. Cercetarea se bazează pe datele obÈ›inute din Studiul Kyushu Okinawa despre Sănătatea Maternă È™i Copilului (KOMCHS), un studiu de cohortă pre-natală desfășurat pe femei gravide japoneze.
Nucile, recunoscute pentru conÈ›inutul lor bogat în acizi graÈ™i mono- È™i polinesaturaÈ›i, proteine, fibre dietetice, vitamine (folat, niacină, tocoferol, vitamina B6) È™i minerale (calciu, potasiu, magneziu), sunt asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate. Studii anterioare în Japonia au arătat că un aport mai mare de vitamina B6 È™i calciu în timpul sarcinii este legat de un risc scăzut de probleme emoÈ›ionale la copiii de 5 ani. Similar, consumul matern de acizi graÈ™i mononesaturaÈ›i, acid alfa-linolenic È™i acid linoleic în timpul sarcinii a fost asociat cu o reducere a riscului de probleme emoÈ›ionale în copilărie.

Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat datele a 1.199 de perechi mamă-copil din KOMCHS pentru a determina relaÈ›ia dintre consumul matern de nuci în timpul sarcinii È™i riscul de probleme comportamentale în copilărie. Aproximativ 12,9% până la 29,2% dintre copiii cu vârste între 59 È™i 71 de luni au prezentat probleme emoÈ›ionale, de conduită, hiperactivitate, probleme cu colegii È™i probleme comportamentale sociale.

Dintre mamele participante, 618 au raportat consumul de nuci în timpul sarcinii, cu un consum mediu de 0,8 grame pe zi. Analiza a arătat că copiii născuÈ›i din mame care au consumat nuci în timpul sarcinii au avut un risc semnificativ mai scăzut de a avea probleme cu colegii, indiferent de cantitatea de nuci consumată.

Studiul subliniază importanÈ›a consumului de nuci în timpul sarcinii pentru reducerea riscului de probleme de relaÈ›ionare între colegi la copiii de 5 ani, luând în considerare mai mulÈ›i factori confuzori dietetici È™i non-dietetici. Cu toate acestea, cercetătorii recunosc că există posibilitatea unor confuzori reziduali È™i că chestionarele de istoric dietetic folosite ar putea oferi doar o estimare aproximativă a consumului. De asemenea, ei sugerează necesitatea unor studii viitoare pentru a înÈ›elege legătura mecanică dintre consumul matern de nuci în timpul sarcinii È™i problemele comportamentale în copilărie.

sursa: News Medical

Data actualizare: 13-03-2024 | creare: 13-03-2024 | Vizite: 651
Bibliografie
Eating nuts during pregnancy may lessen children's peer problems, study suggests, link: https://www.news-medical.net/news/20240312/Eating-nuts-during-pregnancy-may-lessen-childrens-peer-problems-study-suggests.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul frecvent de fructe oleaginoase a fost asociat cu reducerea inflamaÈ›iilor
  • O mână de nuci sau alune pe zi poate reduce riscul apariÈ›iei mai multor afecÈ›iuni
  • Copiii lăudaÈ›i sunt mai cuminÈ›i È™i mai fericiÈ›i
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum