Consumul de cafea este sigur în timpul sarcinii, conform unor noi informații genetice
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Queensland arată că introducerea cafelei în alimentaÈ›ie este sigur pentru femeile gravide, dacă aceasta este consumată în cantități moderate. Conform oamenilor de È™tiință, analiza pe care au realizat-o a certificat faptul că băutura nu influenÈ›ează ratele de avort spontan, naÈ™tere prematură sau riscul de a naÈ™te un copil decedat.
Gunn-Helen Moen, doctor la Institutul de BioÈ™tiință Moleculară din cadrul Universității, afirmă că directivele OrganizaÈ›iei Mondiale a Sănătății privind consumul de cafea în timpul sarcinii sunt stricte, sugerând ca femeile ce urmează să dea naÈ™tere unui copil să nu bea mai mult de 300 mg de cofeină pe zi, echivalentul a două, maximum trei căni pe zi. Cu toate acestea, doctorul menÈ›ionează faptul că aceste sugestii sunt bazate pe studii observaÈ›ionale în care este dificil de separat consumul de cafea de alÈ›i factori de risc care pot determina insuccesul unei sarcini, precum fumatul, alcoolul sau alimentaÈ›ia necorespunzătoare.
În plus, doctorul Daniel Hwang, coleg de-al doctorului Moen, afirmă că există anumiÈ›i factori genetici care dictează comportamentul oamenilor privitor la consumul de cafea, factori ce nu sunt întâlniÈ›i doar la populaÈ›ia generală, ci È™i la femeile însărcinate. Prin intermediul unei metode È™tiinÈ›ifice de analiză numită randomizare mendeliană, în cadrul căreia s-au utilizat opt factori genetici ce pot prezice comportamentul femeilor însărcinate privitor la consumul de cafea, aceÈ™tia au observat că riscul de a suferi un avort spontan sau de a avea o naÈ™tere prematură nu a fost influenÈ›at de obiceiurile alimentare asociate cu această băutură.
Doctorul Hwang subliniază faptul că majoritatea femeilor sunt încurajate să renunÈ›e la consumul de cafea în timpul sarcinii, însă studiul curent arată că acestea nu trebuie să facă astfel de compromisuri, putând să se bucure în continuare de aceasta fără să existe vreun risc de evenimente patologice în cadrul sarcinii. Cu toate acestea, cercetătorii evidenÈ›iază faptul că studiul s-a concentrat majoritar asupra impactului pe care cofeina îl are asupra sarcinii, fără să ia în calcul influenÈ›ele posibile ale acesteia asupra dezvoltării fetale. În consecință, oamenii de È™tiință sugerează ca, până la apariÈ›ia unor studii care să cerceteze în detaliu problematica pe care aceÈ™tia au propus-o, femeile însărcinate să consume cu prudență cafea, fără să facă excese.
sursa: Science Daily
foto: Adobe
Gunn-Helen Moen, doctor la Institutul de BioÈ™tiință Moleculară din cadrul Universității, afirmă că directivele OrganizaÈ›iei Mondiale a Sănătății privind consumul de cafea în timpul sarcinii sunt stricte, sugerând ca femeile ce urmează să dea naÈ™tere unui copil să nu bea mai mult de 300 mg de cofeină pe zi, echivalentul a două, maximum trei căni pe zi. Cu toate acestea, doctorul menÈ›ionează faptul că aceste sugestii sunt bazate pe studii observaÈ›ionale în care este dificil de separat consumul de cafea de alÈ›i factori de risc care pot determina insuccesul unei sarcini, precum fumatul, alcoolul sau alimentaÈ›ia necorespunzătoare.
În plus, doctorul Daniel Hwang, coleg de-al doctorului Moen, afirmă că există anumiÈ›i factori genetici care dictează comportamentul oamenilor privitor la consumul de cafea, factori ce nu sunt întâlniÈ›i doar la populaÈ›ia generală, ci È™i la femeile însărcinate. Prin intermediul unei metode È™tiinÈ›ifice de analiză numită randomizare mendeliană, în cadrul căreia s-au utilizat opt factori genetici ce pot prezice comportamentul femeilor însărcinate privitor la consumul de cafea, aceÈ™tia au observat că riscul de a suferi un avort spontan sau de a avea o naÈ™tere prematură nu a fost influenÈ›at de obiceiurile alimentare asociate cu această băutură.
Doctorul Hwang subliniază faptul că majoritatea femeilor sunt încurajate să renunÈ›e la consumul de cafea în timpul sarcinii, însă studiul curent arată că acestea nu trebuie să facă astfel de compromisuri, putând să se bucure în continuare de aceasta fără să existe vreun risc de evenimente patologice în cadrul sarcinii. Cu toate acestea, cercetătorii evidenÈ›iază faptul că studiul s-a concentrat majoritar asupra impactului pe care cofeina îl are asupra sarcinii, fără să ia în calcul influenÈ›ele posibile ale acesteia asupra dezvoltării fetale. În consecință, oamenii de È™tiință sugerează ca, până la apariÈ›ia unor studii care să cerceteze în detaliu problematica pe care aceÈ™tia au propus-o, femeile însărcinate să consume cu prudență cafea, fără să facă excese.
sursa: Science Daily
foto: Adobe
Data actualizare: 17-06-2022 | creare: 17-06-2022 | Vizite: 507
Bibliografie
Genes reveal coffee is safe during pregnancy, study suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220614095624.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un nou studiu evidențiază legătura potențială dintre deficiența de vitamina D și sănătatea mintală a mamei
- Uleiul de măsline este benefic pentru sănătatea materno-fetală
- Consumul de alcool la bărbați înaintea conceperii unui copil este un factor de risc pentru sănătatea copilului
- Deficiența de zinc poate afecta în mod negativ fertilitatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni