Consumul de cafea este sigur în timpul sarcinii, conform unor noi informații genetice

Gunn-Helen Moen, doctor la Institutul de BioÈ™tiință Moleculară din cadrul Universității, afirmă că directivele OrganizaÈ›iei Mondiale a Sănătății privind consumul de cafea în timpul sarcinii sunt stricte, sugerând ca femeile ce urmează să dea naÈ™tere unui copil să nu bea mai mult de 300 mg de cofeină pe zi, echivalentul a două, maximum trei căni pe zi. Cu toate acestea, doctorul menÈ›ionează faptul că aceste sugestii sunt bazate pe studii observaÈ›ionale în care este dificil de separat consumul de cafea de alÈ›i factori de risc care pot determina insuccesul unei sarcini, precum fumatul, alcoolul sau alimentaÈ›ia necorespunzătoare.
În plus, doctorul Daniel Hwang, coleg de-al doctorului Moen, afirmă că există anumiÈ›i factori genetici care dictează comportamentul oamenilor privitor la consumul de cafea, factori ce nu sunt întâlniÈ›i doar la populaÈ›ia generală, ci È™i la femeile însărcinate. Prin intermediul unei metode È™tiinÈ›ifice de analiză numită randomizare mendeliană, în cadrul căreia s-au utilizat opt factori genetici ce pot prezice comportamentul femeilor însărcinate privitor la consumul de cafea, aceÈ™tia au observat că riscul de a suferi un avort spontan sau de a avea o naÈ™tere prematură nu a fost influenÈ›at de obiceiurile alimentare asociate cu această băutură.
Doctorul Hwang subliniază faptul că majoritatea femeilor sunt încurajate să renunÈ›e la consumul de cafea în timpul sarcinii, însă studiul curent arată că acestea nu trebuie să facă astfel de compromisuri, putând să se bucure în continuare de aceasta fără să existe vreun risc de evenimente patologice în cadrul sarcinii. Cu toate acestea, cercetătorii evidenÈ›iază faptul că studiul s-a concentrat majoritar asupra impactului pe care cofeina îl are asupra sarcinii, fără să ia în calcul influenÈ›ele posibile ale acesteia asupra dezvoltării fetale. În consecință, oamenii de È™tiință sugerează ca, până la apariÈ›ia unor studii care să cerceteze în detaliu problematica pe care aceÈ™tia au propus-o, femeile însărcinate să consume cu prudență cafea, fără să facă excese.
sursa: Science Daily
foto: Adobe
Data actualizare: 17-06-2022 | creare: 17-06-2022 | Vizite: 549
Bibliografie
Genes reveal coffee is safe during pregnancy, study suggests, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/06/220614095624.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O dietă sănătoasă la începutul sarcinii reduce riscul de diabet gestațional
- Vaccinul antigripal în timpul sarcinii protejează mama și copilul
- Femeile însărcinate cu băieți, mai predispuse la complicații ale sarcinii
- Implicațiile hiperglicemiei în complicațiile nașterii la femeile cu diabet gestațional
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni