Consumul de alcool crește riscul de cancer
©
Autor: Vasiliu Alina
Potrivit unui nou studiu realizat în Japonia, consumul de alcool uÈ™or până la moderat a fost asociat cu un risc mai mare de cancer.
DeÈ™i unele studii au asociat consumul limitat de alcool cu un risc mai mic de anumite tipuri de cancer, chiar È™i consumul uÈ™or până la moderat a fost asociat cu un risc mai mare de cancer.
Cercetătorii de la University of Tokyo și Harvard T. H. Chan School of Public Health au examinat informațiile din perioada 2005-2016 din 33 de spitale generale din Japonia. Echipa a examinat datele clinice de la 63.232 de pacienți cu cancer. Toți participanții au raportat cantitatea lor medie zilnică de băuturi alcoolice și durata consumului.
„În Japonia, cauza principala a decesului este cancerul. Având în vedere situaÈ›ia actuală a incidenÈ›ei generale a cancerului, ar trebui să încurajăm în continuare promovarea educaÈ›iei publice cu privire la riscul de cancer legat de alcool”, a declarat Masayoshi Zaitsu, autorul studiului.
Cercetătorii au sugerat că un nivel scăzut de băuturi alcoolice, precum 10 băuturi pe an ar creÈ™te riscul de cancer cu cinci procente. Cei care au consumat două sau mai puÈ›ine băuturi pe zi aveau un risc crescut de cancer. De asemenea, analizele clasificate în funcÈ›ie de sex, comportamente de băut / fumat È™i clasă profesională au arătat în mare parte aceleaÈ™i rezultate.
sursa: Science Daily
DeÈ™i unele studii au asociat consumul limitat de alcool cu un risc mai mic de anumite tipuri de cancer, chiar È™i consumul uÈ™or până la moderat a fost asociat cu un risc mai mare de cancer.
Cercetătorii de la University of Tokyo și Harvard T. H. Chan School of Public Health au examinat informațiile din perioada 2005-2016 din 33 de spitale generale din Japonia. Echipa a examinat datele clinice de la 63.232 de pacienți cu cancer. Toți participanții au raportat cantitatea lor medie zilnică de băuturi alcoolice și durata consumului.
„În Japonia, cauza principala a decesului este cancerul. Având în vedere situaÈ›ia actuală a incidenÈ›ei generale a cancerului, ar trebui să încurajăm în continuare promovarea educaÈ›iei publice cu privire la riscul de cancer legat de alcool”, a declarat Masayoshi Zaitsu, autorul studiului.
Cercetătorii au sugerat că un nivel scăzut de băuturi alcoolice, precum 10 băuturi pe an ar creÈ™te riscul de cancer cu cinci procente. Cei care au consumat două sau mai puÈ›ine băuturi pe zi aveau un risc crescut de cancer. De asemenea, analizele clasificate în funcÈ›ie de sex, comportamente de băut / fumat È™i clasă profesională au arătat în mare parte aceleaÈ™i rezultate.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 16-12-2019 | creare: 16-12-2019 | Vizite: 497
Bibliografie
Even light alcohol consumption linked to higher cancer risk in Japan. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/12/191209182002.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Terapia neoadjuvantă îmnunătățește prognosticul pentru melanom
- Cancerul mamar – perspective optimiste de tratament
- Rolul esențial al prevenirii și depistării precoce în reducerea mortalității cauzate de cinci tipuri majore de cancer
- Inginerii MIT au dezvoltat un senzor de nanoparticule pentru diagnosticarea precoce a cancerului prin testarea urinei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum