Consumul de alcool contribuie la creșterea sensibilității la durere

Consumul de alcool contribuie la creșterea sensibilității la durere

©

Autor:

Consumul de alcool contribuie la creșterea sensibilității la durere
RelaÈ›ia complexă dintre alcool È™i durere a fost explorată de oamenii de È™tiință de la Scripps Research, care au descoperit că consumul cronic de alcool poate face persoanele mai sensibile la durere prin două mecanisme moleculare diferite - unul determinat de consumul de alcool È™i unul de sevraj. Această nouă cercetare, publicată în British Journal of Pharmacology, sugerează potenÈ›iale noi È›inte de medicamente pentru tratarea durerii cronice È™i a hipersensibilității legate de alcool.
Alcoolismul afectează 29,5 milioane de oameni din SUA È™i poate declanÈ™a numeroase boli cronice, inclusiv boli de inimă, accident vascular cerebral, boli hepatice È™i unele tipuri de cancer. Printre numeroasele efecte ale consumului de alcool pe termen lung se numără durerea, peste jumătate dintre persoanele afectate experimentând durere persistentă de un anumit tip, inclusiv neuropatie alcoolică. Studiile au descoperit, de asemenea, că tulburările legate de consumul de alcool sunt asociate cu modificări în modul în care creierul procesează semnalele de durere, precum È™i cu modificări ale modului în care are loc activarea sistemului imunitar.

Oamenii de È™tiință au comparat trei grupuri de È™oareci adulÈ›i: animale care erau dependenÈ›i de alcool (băutori în exces), animale care aveau acces limitat la alcool È™i nu erau considerate dependente (băutori moderaÈ›i) È™i cele cărora nu li s-a administrat niciodată alcool. La È™oarecii dependenÈ›i, alodinia s-a dezvoltat în timpul retragerii alcoolului, iar accesul ulterior la alcool a scăzut semnificativ sensibilitatea la durere. La È™oarecii nedependenÈ›i, aproximativ jumătate au prezentat semne de sensibilitate crescută la durere în timpul retragerii alcoolului, dar această neuropatie nu a fost inversată prin reexpunerea la alcool.

Oamenii de È™tiință au măsurat nivelurile de proteine ​​inflamatorii la animale È™i au descoperit că, în timp ce căile de inflamaÈ›ie au fost crescute atât la animalele dependente, cât È™i la cele nedependente, moleculele specifice au crescut doar la È™oarecii dependenÈ›i. Acest lucru sugerează că diferite mecanisme moleculare pot determina cele două tipuri de durere È™i evidenÈ›iază care proteine ​​inflamatorii pot fi utile ca È›inte de droguri pentru a combate durerea legată de alcool.

Oamenii de È™tiință îÈ™i propun să identifice noi È›inte moleculare potenÈ›iale care pot fi utilizate pentru a distinge aceste tipuri de durere È™i pot fi utilizate în viitor pentru dezvoltarea de terapii. Această cercetare oferă o înÈ›elegere mai profundă a relaÈ›iei complexe dintre alcool È™i durere, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru persoanele care suferă de dureri cronice legate de alcool.

sursa: News Medical

Data actualizare: 24-04-2023 | creare: 24-04-2023 | Vizite: 279
Bibliografie
How alcohol intake contributes to increased pain and hypersensitivity, link: https://www.news-medical.net/news/20230421/How-alcohol-intake-contributes-to-increased-pain-and-hypersensitivity.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este legătura dintre alcool È™i tensiunea arterială?
  • Consumul excesiv de alcool ar putea creÈ™te riscul de demenÈ›e precoce
  • Care sunt consecinÈ›ele unei extra porÈ›ii de băuturi alcoolice?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum