Consumul de alcool contribuie la creșterea sensibilității la durere
©
Autor: Airinei Camelia
Relația complexă dintre alcool și durere a fost explorată de oamenii de știință de la Scripps Research, care au descoperit că consumul cronic de alcool poate face persoanele mai sensibile la durere prin două mecanisme moleculare diferite - unul determinat de consumul de alcool și unul de sevraj. Această nouă cercetare, publicată în British Journal of Pharmacology, sugerează potențiale noi ținte de medicamente pentru tratarea durerii cronice și a hipersensibilității legate de alcool.
Alcoolismul afectează 29,5 milioane de oameni din SUA și poate declanșa numeroase boli cronice, inclusiv boli de inimă, accident vascular cerebral, boli hepatice și unele tipuri de cancer. Printre numeroasele efecte ale consumului de alcool pe termen lung se numără durerea, peste jumătate dintre persoanele afectate experimentând durere persistentă de un anumit tip, inclusiv neuropatie alcoolică. Studiile au descoperit, de asemenea, că tulburările legate de consumul de alcool sunt asociate cu modificări în modul în care creierul procesează semnalele de durere, precum și cu modificări ale modului în care are loc activarea sistemului imunitar.
Oamenii de știință au comparat trei grupuri de șoareci adulți: animale care erau dependenți de alcool (băutori în exces), animale care aveau acces limitat la alcool și nu erau considerate dependente (băutori moderați) și cele cărora nu li s-a administrat niciodată alcool. La șoarecii dependenți, alodinia s-a dezvoltat în timpul retragerii alcoolului, iar accesul ulterior la alcool a scăzut semnificativ sensibilitatea la durere. La șoarecii nedependenți, aproximativ jumătate au prezentat semne de sensibilitate crescută la durere în timpul retragerii alcoolului, dar această neuropatie nu a fost inversată prin reexpunerea la alcool.
Oamenii de știință au măsurat nivelurile de proteine inflamatorii la animale și au descoperit că, în timp ce căile de inflamație au fost crescute atât la animalele dependente, cât și la cele nedependente, moleculele specifice au crescut doar la șoarecii dependenți. Acest lucru sugerează că diferite mecanisme moleculare pot determina cele două tipuri de durere și evidențiază care proteine inflamatorii pot fi utile ca ținte de droguri pentru a combate durerea legată de alcool.
Oamenii de știință își propun să identifice noi ținte moleculare potențiale care pot fi utilizate pentru a distinge aceste tipuri de durere și pot fi utilizate în viitor pentru dezvoltarea de terapii. Această cercetare oferă o înțelegere mai profundă a relației complexe dintre alcool și durere, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru persoanele care suferă de dureri cronice legate de alcool.
sursa: News Medical
Alcoolismul afectează 29,5 milioane de oameni din SUA și poate declanșa numeroase boli cronice, inclusiv boli de inimă, accident vascular cerebral, boli hepatice și unele tipuri de cancer. Printre numeroasele efecte ale consumului de alcool pe termen lung se numără durerea, peste jumătate dintre persoanele afectate experimentând durere persistentă de un anumit tip, inclusiv neuropatie alcoolică. Studiile au descoperit, de asemenea, că tulburările legate de consumul de alcool sunt asociate cu modificări în modul în care creierul procesează semnalele de durere, precum și cu modificări ale modului în care are loc activarea sistemului imunitar.
Oamenii de știință au comparat trei grupuri de șoareci adulți: animale care erau dependenți de alcool (băutori în exces), animale care aveau acces limitat la alcool și nu erau considerate dependente (băutori moderați) și cele cărora nu li s-a administrat niciodată alcool. La șoarecii dependenți, alodinia s-a dezvoltat în timpul retragerii alcoolului, iar accesul ulterior la alcool a scăzut semnificativ sensibilitatea la durere. La șoarecii nedependenți, aproximativ jumătate au prezentat semne de sensibilitate crescută la durere în timpul retragerii alcoolului, dar această neuropatie nu a fost inversată prin reexpunerea la alcool.
Oamenii de știință au măsurat nivelurile de proteine inflamatorii la animale și au descoperit că, în timp ce căile de inflamație au fost crescute atât la animalele dependente, cât și la cele nedependente, moleculele specifice au crescut doar la șoarecii dependenți. Acest lucru sugerează că diferite mecanisme moleculare pot determina cele două tipuri de durere și evidențiază care proteine inflamatorii pot fi utile ca ținte de droguri pentru a combate durerea legată de alcool.
Oamenii de știință își propun să identifice noi ținte moleculare potențiale care pot fi utilizate pentru a distinge aceste tipuri de durere și pot fi utilizate în viitor pentru dezvoltarea de terapii. Această cercetare oferă o înțelegere mai profundă a relației complexe dintre alcool și durere, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor tratamente mai eficiente pentru persoanele care suferă de dureri cronice legate de alcool.
sursa: News Medical
Data actualizare: 24-04-2023 | creare: 24-04-2023 | Vizite: 293
Bibliografie
How alcohol intake contributes to increased pain and hypersensitivity, link: https://www.news-medical.net/news/20230421/How-alcohol-intake-contributes-to-increased-pain-and-hypersensitivity.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Din cauza alcoolului mi se trage?
- Deja alocolul imi controleaza viata. De unde incep?
- Simptome multiple
- Alcoolul si memoria
- Ce trebuie sa fac sa scap de alcool?
- Intrebare referitoare la experienta de blackout
- Alcoolism-tratament- unde ?
- Alcoolica, eu?