Serviciile psihologice oferite tintesc cele mai inalte standarde de excelenta si profesionalism Perfectionarea si experienta profesionala dobandita alaturi de cele mai renumite personalitati ale psihoterapiei din tara si de peste hotare Instrumentele si tehnicile desavarsesc procesul psihologic
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Logopedie Logopedie Bucuresti

Logopedie în Bucuresti

 

  Logopedia este ştiinţa care se ocupă de studiul limbajului şi al tulburărilor apărute în dezvoltarea acestuia.
  Terapia tulburărilor de limbaj cuprinde evaluarea logopedică şi ulterior dezvoltarea unui program, aplicarea exerciţiilor specifice fiecărui diagnostic logopedic, în vederea 
corectării, îmbunătăţirii sau reducerii efectelor negative care pot inerveni în dezvoltarea complexă a individului.
  Se recomandă să fie începută cât mai devreme, dar există şi cazuri în care adulţii necesită intervenţii specifice (în special în urma unor accidente care conduc la afectarea centrului 
vorbirii sau a unor părţi componente ale întregului sistem implicat în vorbire).

Această terapie este executată de către logoped, dar există şi alţi specialişti care au competenţe de acest gen (psiholog, psihopedagog).

 

  Evaluarea logopedică este un proces structurat, care trebuie să urmeze anumiţi paşi, pentru a servi cât mai bine nevoilor copilului şi a respecta întreaga conduită profesională şi operaţională a terapiei logopedice. 
  Se începe cu colectarea datelor generale despre copil. Sursele pot fi diverse: dosarul copilului pus la dispoziţie de către asistentul social, discuţie cu părinţii, discuţie cu alţi specialişti care au lucrat în trecut cu copilul, studierea dosarelor anterioare completate de colegi, etc.
  Datele generale importante pentru evaluare sunt: data şi locul naşterii, situaţia 
şcolară, situaţia familială, vârsta, profesia şi educaţia părinţilor, situaţia economicosocială în care s-a dezvoltat, traseul instituţional (dacă există), date medicale din trecut, interesul părinţilor sau persoanelor responsabile pentru educaţia copilului, istoric terapeutic (când şi ce tipuri de terapii), diagnostic neuropsihiatric (dacă este cazul).  
Acestea vor fi trecute în fişa logopedică.
Aceste date vor fi ulterior corelate cu informaţiile concrete, obţinute prin contactul direct cu copilul, numai aşa fiind posibil să realizaţi o evaluare corectă. Atenţie la a nu vă lăsa influenţaţi de caracterizările şi diagnsoticările anterioare, stadiul actual al copilului putând fi în evoluţie, sau dimpotrivă! Cea mai exactă şi de folos evaluare este întotdeauna cea din prezent.
Vor fi anexate un model de chestionar pentru părinţi, o fişă logopedică şi un chestionar pentru copii. Acestea sunt doar informative, pornind de la ele,ne  putem crea propriile instrumente de lucru, personalizate şi adaptate experienţei şi modului de lucru individual.

 

 



Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare