Cabinet de psihoterapie adleriana George Chiriacescu, in Bucuresti, sect.1.
Psihoterapia, ca proces de crestere, este un demers pe cat de important si cu rezultate, de multe ori, uimitoare, pe atat de consistent si de profund. Necesita rabdare, respect reciproc si exersarea cooperarii, si, toate acestea, cu scopul de a atinge obiectivele terapeutice stabilite. Psihoterapia este pentru orice persoana, nu sunt necesare anumite criterii pentru a putea beneficia de ea, este de ajuns sa fii om.
Dar cum functioneaza psihoterapia?!
Dr. Alfred Adler vorbea despre nevoia general-umana de a apartine unei comunitati si despre complexul de inferioritate ce se regaseste in toti oamenii. Acest complex reprezinta nevoia de trecere de la o stare perceputa ca negativa, la una perceputa ca pozitiva, orice ar insemna pozitiv sau negativ in sistemul de valori al individului. In cadrul psihoterapiei, construim pe aceasta nevoie, adaugand si componenta nevoii de apartenenta, astfel ,cresterea de la minus la plus se face cu interes social, iar starile nevrotice se remit de la sine..
Serviciile oferite de catre" Cabinet de psihoterapie adleriana - George Chiriacescu":
Psihoterapie individuală
Psihoterapia individuală este un proces în care clientul este sprijinit și încurajat în înțelegerea situațiilor cu care se confruntă, și în abordarea unor noi comportamente și strategii de abordare a acestora. Depresia, adicțiile, abuzul de substanțe, atacurile de panică, decesul unei persoane apropiate, divorțul sau despărțirea, problemele sexuale, etc. sunt tot atâtea situații de viață pe care este nevoie de eforturi susținute pentru a le depăși, iar psihoterapia poate fi o soluție de succes.
Psihoterapie de cuplu
În cadrul cuplurilor, lipsă de respect, atitudinile abuzive, lipsă de comunicare reală sau de scopuri și dorințe nerealiste, devin motive de conflict și duc la situații ce pot culmina cu destrămarea cuplului. Prin încercarea de armonizare a celor doua” stiluri de viata” ce formează cuplul, psihoterapia de cuplu aduce în prim-plan principii precum: egalitate, cooperare, respect și grijă față de celălalt.
Consilierea copiilor și a adolescenților
Consilierea copiilor și a adolescenților are ca scop înțelegerea și rezolvarea problemelor emoționale și de comportament. Apariția enurezisului nocturn, a problemelor de comportament, scăderea randamentului școlar, retragerea în șine, etc. sunt forme de atragere a atenției asupra lipsei mijloacelor de gestionare a unor evenimente din viață copiilor. Evenimentele pot fi diverse și, chiar dacă nu reprezintă o traumă evidența, ele pot fi percepute că traumatizante la nivelul lor de înțelegere iar acest lucru poate să genereze diferite simptome.
Psihoterapie de grup
Sunt situații în care este importantă formarea unui grup de suport în jurul clientului, mai ales dacă nu există unul natural, cum ar fi familia. Nevoia de a ști că nu ești singur, că nu doar ție ți se întâmplă o anumită situație și, mai mult, siguranță de a putea discută în mod direct cu cineva care a trăit o experiență asemănătoare, pot avea efect eliberator și de regăsire a propriilor forțe.
Poate fi vorba de grupuri de persoane care se confruntă cu aceeași situație de viață: mame, copii cu probleme de comportament, persoane instututionalizate, adicții, etc.
Consiliere în carieră
Consilierea în carieră reprezintă forma de asistenţă continuă acordată candidatului în procesul complex de adaptare la mediul schimbător al muncii. Aceasta îl ajută să verifice dacă posedă aptitudinile necesare pentru practicarea cu succes a unei profesii, să işi descopere interesele sau preferinţele pentru o anumită profesie sau pentru o familie de profesii şi să işi evalueze, într-un mod realist, şansele de reuşită.
Evaluarea clinică
Evaluarea clinică presupune atât aplicarea unor teste psihologice cât și interviul clinic.
Evaluarea clinică urmărește să evidențieze eventualele tulburări psihice care ar putea există dar și modalitățile de funcționare deficitare ce se pot îmbunătăți semnificativ prin psihoterapie. Aceasta are în vedere investigarea comportamentelor și a funcțiilor psihice ale individului și ea nu țintește doar punctarea sau reliefarea unor eventuale tulburări dar și a punctelor tari, a resurselor de care dispune clientul în încercarea să de a depăși anumite dificultăți.