Cele mai frecvente 5 intrebari despre mierea de manuka
Autor: Advertorial oferit de Republicabio.ro
Mierea de manuka este produsa de catre albinele care polenizeaza florile unui arbust numit Leptospermumscoparium, originar din Noua Zeelanda.
Proprietatile antibacteriene ale mierii de manuka, date de o enzima speciala numita metilglioxal, sunt principalul motiv pentru care acest tip de miere se diferentiaza de toate celelalte. In plus, mierea de manuka are si proprietati anti-inflamatorii si antivirale, dar si efect antioxidant. Este folosita adesea pentru vindecarea mai rapida a ranilor cutanate, pentru a preveni infectiile orale, pentru imbunatatirea digestiei si pentru a combate raceala si gripa.
Data fiind popularitatea crescuta a acestui produs, consumatorii isi pun foarte multe intrebaridespre mierea de manuka. In continuare sunt oferite informatii detaliate, care raspund celor mai frecvente dintre acestea.
Una dintre principalele intrebari despre mierea de manuka face referire la caracterul special al produsului. Cercetarile stiintifice au descoperit ca ingredientul cheie care face mierea manuka mai speciala decat alte tipuri de miere este metilglioxalul, abreviat MGO pe ambalajul mierii. Acesta este un ingredient 100% natural, care ofera mierii de manuka proprietati remarcabile si incontestabile. Faptul este demonstrat si sustinut de numeroase studii efectuate de catre specialisti.
Totusi, trebuie stiut ca nu toate tipurile de miere de manuka sunt la fel si ca nivelul de metilglioxal depinde de la un sortiment la altul. Fiecare lot de miere de manuka este testat de catre producatori, iar indicele MGO este trecut pe eticheta, in concordanta cu rezultatele obtinute. Sistemul de testare este foarte strict si se bazeaza pe dovezile stiintifice obtinute intr-un studiu din 2008, efectuat la Universitatea Tehnica din Dresden, Germania. Concret, cu cat ratingul MGO este mai mare, cu atat mierea de manuka este mai calitativa si speciala.
In ce tipuri de afectiuni ajuta mierea de manuka?
Mierea de manuka este recomandata de catre specialisti pentru combaterea mai multor tipuri de afectiuni interne si externe, printre care:
- afectiuni ale sistemului gastrointestinal;
- afectiuni cutanate;
- arsuri ale pielii;
- boala Chron;
- infectii ale aparatului respirator;
- inflamatii ale articulatiilor;
- iritatii ale gatului;
- sindromul colonului iritabil.
Diabeticii pot consuma sau nu miere de manuka?
Sursa de zaharuri prezente in mierea de manuka este nectarul florilor polenizate de albine. In urma recoltarii nectarului si depozitarii acestuia in stup, rezulta o miere bogata in glucoza si fructoza de origine naturala.
In ceea ce priveste consumul de catre persoanele care sufera de diabet, cel mai bun raspuns al acestei intrebari despre mierea de manuka il poate oferi doar medicul curant, care cunoaste date importante despre cazul pacientului sau. In schimb, diabeticii pot folosi linistiti mierea de manuka extern, aplicand-o la nivel cutanat.
De ce este mierea de manuka mai scumpa decat alte tipuri de miere?
Un raspuns simplu al acestei intrebari despre mierea de manuka ar fi cantitatea limitata de miere de manuka originala disponibila la nivel mondial. Fiind vorba despre o cerere mare si o oferta limitata, este normal ca pretul sa fie mai ridicat.
Mierea de manuka se produce doar in Australia si Noua Zeelanda, iar pentru a o obtine, apicultorii au nevoie de pregatire specializata. De asemenea, aceasta miere se extrage printr-un proces mai complex, iar perioada de recoltare este limitata la anumite perioade din an, care dureaza intre 2 si 6 saptamani. In general, in perioada iunie-iulie a fiecarui an, resursele de miere de manuka cu rating MGO mai mare tind sa se epuizeze, ceea ce inseamna ca pretul acestor sortimente este mai ridicat.
Pretul ridicat al mierii de manuka este dat si de costurile de import. Fiind produsa doar in Australia si Noua Zeelanda, distanta dintre sursa si celelalte tari in care mierea este comercializata este destul de mare. Cursul de schimb valutar, care fluctueaza, joaca, de asemenea, un rol important in procesul de stabilire a pretului mierii de manuka.
Cum se poate distinge o miere manuka buna de un sortiment ineficient?
In afara de ratingul MGO, eficienta mierii de manuka este indicata si de inscriptia UMF, abreviere ce vine de la Unique Manuka Factor, stabilita de Asociatia Producatorilor de Miere de Manuka Activa. Scopul acestui factor este acela de a diferentia sortimentele de miere de manuka ce au atins un anumit nivel de eficienta antibacteriana. Atentie! Nu toate tipurile de miere de manuka sunt certificate UMF, ci doar cele care au fost testate in laboratoare acreditate.
Nivelul UMF determina eficienta mierii de manuka atunci cand este folosita in scop terapeutic, dupa cum urmeaza:
- UMF 0-4 – nu au fost identificate proprietati antibacteriene in urma testarii, iar mierea nu poate fi marcata cu factorul UMF;
- UMF 5-9 – mierea poate fi folosita pentru mentinerea unei stari bune de sanatate, contribuind activ la acest lucru;
- UMF 10-14 – sortimentul de miere este indicat pentru utilizare in scop terapeutic si de vindecare;
- UMF 15 si peste 15 – mierea contine o cantitate foarte mare de enzime antibacteriene si are eficienta crescuta atunci cand este folosita in scop terapeutic.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Helicobacter vs Sulforaphane
- Tratament naturist care a functionat
- Adenocarcinom de colon
- Cum mi-am tratat eu acneea, cu ajutorul produsului Clearogen, după câţiva ani de coşmar!
- Compatibilitate Derma Magic - Brevoxyl? Raspuns URGENT, va rog!
- Argila albastra de Raciu, un medicament natural exceptional
- Mărul-lupului, poate cea mai puternică plantă medicinală din România
- Tratament naturist eficient pt detoxifierea organismului
- Vitex Agnus Castus, un miracol pentru sistemul hormonal feminin, dar nu numai
- Mierea de Manuka- antibiotic natural- trateaza infectiile