Cea mai bună opțiune terapeutică din ultimele decenii pentru tratamentul cancerului de sân

Cea mai bună opțiune terapeutică din ultimele decenii pentru tratamentul cancerului de sân

©

Autor:

Cea mai bună opțiune terapeutică din ultimele decenii pentru tratamentul cancerului de sân
O revizuire sistematică a cercetătorilor de la Universitatea din Adelaide explorează eficacitatea și siguranța medicamentului enobosarm, un modulator selectiv al receptorului androgen (SARM), la femeile postmenopauză cu cancer mamar avansat pozitiv pentru receptorul de androgen (AR), receptorul de estrogen (ER) și negativ pentru HER2.
Enobosarmul, administrat oral È™i non-steroidic, a demonstrat inhibarea durabilă a creÈ™terii cancerului mamar ER-pozitiv È™i a suprimat creÈ™terea tumorilor în modele de rezistență la endocrinoterapie.

Studiul de fază 2, deschis, multicentric È™i multinaÈ›ional, a inclus 136 de paciente, randomizate pentru a primi enobosarm 9 mg sau 18 mg zilnic. Obiectivul principal a fost evaluarea ratei beneficiului clinic la 24 de săptămâni în populaÈ›ia evaluabilă, definită prin răspuns complet, răspuns parÈ›ial È™i boală stabilă.

Rezultatele au arătat că 32% din grupul de 9 mg È™i 29% din grupul de 18 mg au obÈ›inut beneficiu clinic la 24 de săptămâni. SupravieÈ›uirea fără progresie a bolii a fost de 5,6 luni pentru grupul de 9 mg È™i de 4,2 luni pentru grupul de 18 mg. Enobosarmul a fost bine tolerat, majoritatea evenimentelor adverse fiind de gradul 1 sau 2, fără decese legate de tratament.

Rezultatele studiului validează clinic datele preclinice și sprijină dezvoltarea ulterioară a SARM-urilor pentru tratamentul cancerului mamar ER-pozitiv, AR-pozitiv și HER2-negativ avansat.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-02-2024 | creare: 16-02-2024 | Vizite: 731
Bibliografie
Strongest contender in decades in fight against breast cancer, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/02/240212133206.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
  • MIT: Antiperspirantele sunt o cauză a cancerului de sân
  • Obezitatea paternă ar putea creÈ™te riscul genetic pentru cancer mamar la urmaÈ™i
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum