Ce legătură există între microbii fungici din intestinul sugarilor și indicele de masă corporală?
Autor: Teodorescu Mihai
Modelul diversității fungice, influenÈ›at de modul în care diferitele specii de microorganisme care trăiesc în intestine interacÈ›ionează, cât È™i diversitatea È™i numărul acestor specii de microorganisme prezente în intestinul sugarului, influenÈ›ează indicele de masă corporală al acestora pe termen mediu. Un nou studiu indică faptul că microorganismele care trăiesc în tractul intestinal al unui sugar sunt legate de riscul ulterior al copilului de a deveni supraponderal.
Studiul actual, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Calgary È™i publicat recent în jurnalul Cell Reports Medicine, utilizează date din cohorta Canadian CHILD Study. Pentru studiu, cercetătorii au analizat microbiomul a 100 de copii sănătoÈ™i, o dată la vârsta de 3-4 luni È™i ulterior la vârsta de 1 an. Rezultatele au arătat că modificările diversității fungice pot influenÈ›a indicele de masă corporală. În unele cazuri, prezenÈ›a anumitor microorganisme specifice a fost asociată cu un IMC mai mare.
AlÈ›i factori, precum indicele de masă corporală al mamei È™i dieta acesteia, cât È™i expunerea la antibiotice a sugarului, au influenÈ›at, de asemenea, indicele de masă corporală la vârsta de un an. Studiul actual este primul care demonstrează faptul că anumite tipuri de ciuperci identificate în primele luni de viață în intestin joacă un rol în creÈ™terea în greutate ulterioară.
DeÈ™i studiul se află într-o fază incipientă, iar cohortă nu este una semnificativă clinic, el indică faptul că microbiomul intestinal joacă un rol important în reglarea greutății corporale È™i că manipularea sa ar putea reprezenta o modalitate prin care obezitatea ar putea fi prevenită în viitor. Cu toate acestea, autorii subliniază faptul că este necesară efectuarea unor cercetări suplimentare, pentru a confirma rezultatele È™i pentru a înÈ›elege modul în care microbiomul poate fi manipulat pentru a influenÈ›a greutatea corporală.
Sursa: News-Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Oligozaharidele din laptele matern ar putea influența dezvoltarea copilului de la naștere până în prima parte a copilăriei
- Copiii surzi cu întârzieri de învățare beneficiază de pe urma implanturilor cohleare mai mult decât de pe urma aparatelor auditive
- Comunicarea părinte-copil importantă pentru dezvoltarea celui mic
- Studiul dezvăluie impactul educației parentale asupra dezvoltării creierului și sănătății mintale ale copilului
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni