ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Castan porcesc - Aesculus hippocastanum

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Aesculus hippocastanum

Denumire populara: castan porcesc; aghistin, castan de india, castan salbatic, castanul calului, chistin

Habitat: Originar din nordul Asiei, insa se cultiva pe o mare suprafata.

Recoltare: Se culeg castanele coapte, cazute pe jos, in luna septembrie.

Partile utilizate: Seminte, frunze, scoarta.

Actiune: Astringent, antiinflamator.

Indicatii terapeutice: Castanul porcesc este benefic in tratarea insuficientei venoase cronice, edemului, hemoroizilor, luxatiilor si venelor varicoase.

Castanul porcesc actioneaza in mod unic asupra vaselor sistemului circulator, tonificand si intarind in special venele. Se administreaza intern pentru a ajuta corpul sa depaseasca afectiuni precum flebita, inflamatia venelor, varicele si hemoroizii. Extern, se poate folosi ca lotiune pentru afectiunile mentionate anterior si pentru ulceratii ale picioarelor.

Combinatii: Alte tonice cardiovasculare precum paducel, tei, Ginkgo Biloba si coada soricelului.

Preparare si administrare: Infuzie - 1,2 lingurite de fructe si frunze uscate la o cana de apa fierbinte; se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi sau se foloseste ca lotiune. Tinctura - 1-4ml de tinctura de trei ori pe zi.

Contraindicatii: Persoanele care au boli de rinichi sau ficat trebuie sa evite consumul plantei. De asemenea, daca sunteti insarcinata sau alaptati. Frunzele, semintele si capsulele verzi pot duce la intoxicatie, daca sunt consumate in cantitati suficiente. Prajirea catanelor distruge otrava din acestea.

Data actualizare: 31-08-2010 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 5923
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!