Brahiterapia poate ajuta la tratarea cancerului de piele

©

Autor:

Brahiterapia poate ajuta la tratarea cancerului de piele
Utilizarea brahiterapiei pentru tratarea pacienților în vârstă care suferă de cancer de piele crește vindecarea și oferă rezultate cosmetice, potrivit unui nou studiu prezentat la reuniunea anuală organizată de Radiological Society of North America.
Administrarea unei doze mari de brahiterapie include utilizarea unei doze precisă de radiație care este livrată celulelor canceroase prin catetere implantate într-un aplicator personalizat. Spre deosebire de șase săptămâni de radioterapie cu fascicul extern, în care ședințele de tratament pot dura până la șase ore, terapia cu brahiterapie cu doză mare include șase ședințe de trei minute, desfășurate pe parcursul a două săptămâni.

„Tratamentul cu radioterapie cu fascicul extern poate fi prea lung și dureros pentru pacienții vârstnici. De asemenea, expune țesutul sănătos din jurul leziunii la radiații și poate crește riscul de efecte secundare. Brahiterapia oferă o doză mai mare de radiații direct la tumoră, fără să afecteze țesutul sănătos din apropiere”, a declarat Ashwatha Narayana de la Northern Westchester Hospital din New York.

Pacienții care apelează la brahiterapie au un timp minim de recuperare și, în mod obișnuit, prezintă efecte secundare minime sau inexiste care să fie asociate cu tratamentul, cum ar fi greața, căderea părului sau diareea.

În studiu, radiologii au utilizat doze mari de brahiterapie pentru a trata 70 de pacienți cu vârsta cuprinsă între 70 și 100 de ani care sufereau de carcinom cu celule scuamoase și carcinom bazocelular în stadiu incipient.

Cercetătorii speră că rezultatele studiului și viitoarele cercetări vor ajuta la creșterea gradului de conștientizare a utilizării dozelor mari de brahiterapiei ca alternativă la chirurgie și terapia cu radiații externe.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 09-12-2019 | creare: 09-12-2019 | Vizite: 1152
Bibliografie
Brachytherapy proves effective in treating skin cancer. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/12/191204090729.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ne protejăm de cancerul de piele?
  • Solarul și cancerul de piele
  • Un nou medicament ar putea reduce răspândirea melanomului cu până la 90%
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum